Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели срушили Панатинаикос на старту турнира у Милузу

Кошаркаши Црвене звезде настављају са одличним партијама у припремном периоду, а овога пута су савладали славни Панатинаикос у првој утакмици турнира у француском граду Милузу резултатом 78:69 (18:11, 22:21, 17:16, 22:21).

Црвено-бели су приказали одличну партију, посебно у одбрани, а треба рећи и да су били ослабљени неиграњем ровитог Немање Дангубића, повређеног Бранка Лазића и Николе Калинића, који је са репрезентацијом Србије стигао до финала Светског купа у Шпанији уз ограничену минутажу за Јаку Блажича, који се одмах по испадању Словеније у четвртфиналу Мундијала прикључио београдском тиму, па је тренер Радоњић желео да га мало одмори. Звезда је предност стекла у првој деоници и успешно је одржавала до самог краја савладавши славни клуб из Атине, који у својим витринама има шест титула европског шампиона. У другом делу игре одлично су фунционисали доминантни Боби Марјановић и највеће појачање Маркус Вилијамс, који је забележио  укупно шест асистенција. Поред њих двојице одличан утисак оставили су Чарлс Џенкинс и Лука Митровић, а запажен је био и млади Никола Ребић.

Поене за Црвену звезду постигли су: Бобан Марјановић 18, Чарлс Џенкинс 13, Маркус Вилијамс 11, Лука Митровић 9, Маик Цирбес 9, Марко Гудурић 5, Никола Ребић 4, Марко Тејић 4, Јака Блажич 3 и Никола Чворовић 2, док су стрелци за Панатинаикос били: Никос Папас 20, Џејмс Гист 15, Естебан Батиста 10, Владимир Јанковић 9, Димитрис Дијамантидис 6, Адонис Фоцис 6 и Лефтерис Бахоридис 3 поена. У грчкој екипи није било доскорашњег плејмејкера црвено-белих Демаркуса Нелсона, који је паузирао због повреде.

Црвено-бели већ у суботу играју против Бајерна из Минхена у другом колу турнира у Милузу, а меч против тима који са клупе предводи Светислав Пешић почиње у 18 часова и 30 минута. Надамо се да ће форма екипе у новој сезони бити темпирана за период када се буде одлучивало о трофејима у шампионату Србије и Јадранској лиги, јер је навијачима преко главе да их њихови љубимци из сезоне у сезону изневере онда када је најважније.

 

Повезане вести

9 comments

РУК сеп 13, 2014 at 21:40

Да, али нас је данас развалио Бајерн са 26 разлике…

Reply
gas сеп 14, 2014 at 00:18

ovi smra,dovi tu bruku neobjavljuju…bravo za radonjića, a ć.oro izgleda ode u prdekanu…

Reply
aca nis сеп 13, 2014 at 15:04

Neka neko ostavi link cele utakmice Francuska Srbija od sinoc. Hvala. Inace nas rezultat za postovanje, nadam se dobroj pik-and-rol igri ove sezone. To je igra koja najvise odgovara Bobiju i Cirbesu i tu igru cemo da forsiramo ove sezone. Imamo dobar tim, odlicnog pleja, dva dobra krila, dobru centarsku liniju, 90% igre zavisi od organizatora, videcemo rezultat na kraju sezone. Nepoznanica ove sezone je Rebic, nadam se njegovoj dobroj sezoni.

Reply
pera сеп 13, 2014 at 17:59

Aco ovo što sam ja dosad video od Rebića je opet napredak u igri što je dobro. On mora da poradi na snazi ulaza da ojača noge. Ima solidan šut i za tri i za dva poena a sve ostalo pa valjda svi naši plejevi moraju da kopiraju Miloša Teodosića. Nema pametnijeg pleja na svetu od njega iako su ga grobari pljuvali godinama.

Reply
gas сеп 14, 2014 at 00:24

ti znaš koja igra odgovara bobanu i cirbesu za koga nikad nisi čuo a pametuješ, evo ti igre protiv bajerna i nemoj puno da filozofiraš, kad pojma nemaš, tako si mlatio i prošle sezone…

Reply
aca nis сеп 14, 2014 at 13:35

A kad dobijamo sve onda smo sampioni pripremnog perioda i to ne odgovara, jel da? Znaci ne znam sta odgovara? A naravno da sam Cirbesa gledao u dresu Brosea u evroligi i naravno da znam da ce igra biti pik and rol ove sezone jer drugacije nece biti, takvi su organizatori i Vilijams i Rebic a naravno da cemo i da dobijamo i gubimo, a formu cemo tek da vidimo, to ne znam, a takvima kao ti nece da odgovara ni jedno ni drugo. Vidim dosta minuta su dobili najmladji i najneiskusniji, pa rezultat i ne cudi.

Reply
Danilo сеп 13, 2014 at 11:57

Bravo! Svo poštovanje… Odličan text.

Reply
Lazaris сеп 13, 2014 at 09:48

Nelson nije igrao?

Reply
gas сеп 14, 2014 at 00:20

ne znam što ti ovi sm,radovi daju minus

Reply

Leave a Comment