Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Фенербахче бољи од црвено-белих у другом мечу на Глорија купу

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су две утакмице у два дана против врло јаких противника на турниру у Истанбулу. Московски ЦСКА је у уторак био бољи за пет поена, а турски Фенербахче је славио победу у среду резултатом 75:66.

zk2_41656_5912862Боби Марјановић је отворио утакмицу силовитим закуцавањем, а београдски тим је добро стартовао вођством од 7:2. Фенербахче је у наставку преокренуо и одржавао вођство до самог краја, иако су црвено-бели у пар наврата били близу турској екипи. Врло добре партије у првих 20 минута у екипи Звезде пружили су крилни центри, млади Марко Тејић и нови капитен Лука Митровић. Нови вођа црвено-белог састава у самом финишу друге четвртине смањио је заостатак на минус пет, колико је било на полувремену у корист домаћина (36:41).

Марјановић је у другом полувремену постао трећи играч црвено-белих са двоцифреним учинком у поенима, али је имао и пропусте у одбрани на којима ће морати да поради до старта нове сезоне. Највећу предност Фенербахче је стекао после серије од 6:0, када су повели са 13 разлике (65:52). Црвено-бели су одговорили серијом од 10:2, пришли на пет поена заостатка (62:67), али нису имали снаге за потпуни преокрет. Најефикаснији на утакмици био је Лука Митровић са 17 поена, а пратили су га Бобан Марјановић са 15 и Марко Тејић са 13 постигнутих поена.

Црвена звезда – Фенербахче 66:75 (17:19, 19:22, 16:18, 14:16)

Црвена звезда: Митровић 17, Блажич 5, Вилијамс 2, Дангубић 2, Марјановић 15, Тејић 13, Цирбес 2, Џенкинс 5, Ребић 3, Калинић 2.

Фенербахче: Ерден 10, Весели 13, Хикмен 6, Гаудлок 9, Четин, Прелџић 5, Жорић 12, Махмутоглу 3, Сипахи 2, Бјелица 10, Саваш, Богдановић 3.

Повезане вести

17 comments

cz сеп 25, 2014 at 22:04

Prosli put kazete Tejic los,sada ga dizete u nebo,mislim da nam treba jos jedan iskusan igrac i prioritet je cetvorka,ali naravno ako nemamo mogucnosti i dobrih igraca na trzistu, ne treba nikoga ni dovoditi dokaz Lipovij.Mitrovic me odusevljava,najbolji je za sada i vidi se velika zelja kod njega da opravda kapitensku traku,za razliku od Simonovica i tek sada vidimo sta je kapiten.Ovo je tim sastavljen po zelji Radonjica,i ne bi me cudilo ako jos neko dodje,da njegova glavna karakteristika bude defanziva to bi bio promasaj.Solidni smo u odbrani,treba vremena za neke stvari ali ima onih koje su apsolutno iste kao i prosle godine.Meni su porazi nebitni,ja ove godine zelim samo da vidim da smo najbolji onda kada treba a to da li cemo u Aba ligi biti 2,3,4 ne zanima me,prvo nam mjesto nista donjelo nije,kao i silne pobjede u tom takmicenju pa i na pripremama.Naravo u nekom pogledu i treba obratiti paznju na pripreme i to kako sada djelujemo,a donekle je kao i prosle sezone imamo jednu dobru cetvrtinu,pa nas stignu ili se na minimalnom razlikom priblize,pa nas zgaze u trecoj i u cetvrtoj ganjamo pobjedu i nikad je nismo ni dobili,opet zona i opet najveci problem je napad,kao i ti signali sto neko rece za Bobija.Nas je svako prosle godine mogao dobiti,samo se potrudis da Bobi dobije licne,udvojis ga i drmnes zonu jaoo kad se sjetim i Radonjic nista nije tada mjenjao a vidim da nece ni sada,znaci on nam je glavni problem.Zadovoljan sam timom,necu jos da sudim o igracima koji su dosli,poslje Radonjica za uspjeh ove godine ce Vilijasm biti najvise zasluzen,Cirbes za sada nista ali vidjecemo,Dangubica podhitno oporaviti imamo odlicnog igraca u timu koji maksimalno mora da se iskoriti i naravno bude akcija za njega,jer mi imamo samo jadnu uz neki sut s distance iz pedesetog pokusaja i prodori pojedinaca.

Reply
MILAN KG сеп 25, 2014 at 20:36

Rasko je za Cirbesa izmislio kosarku!!! mene bi bilo sramota da imam visinu Marjanovica i da ga Krmeljivi veseli onako zakuca strasno. jesu bili jaki protivnici ali mi imamoiste boljke kao prosle sezone nemamo dgovor na zonu Radonjic ne zna da vodi utakmice onim svojim telecim pogledom gleda a protivnik pravi seriju 15 -0 u globalu ja sam zadovoljan dsa imamo trenera i jos jednog centra bilo bi ekstra odusevio me TEJIC svaka mu cast.

Reply
Hez сеп 25, 2014 at 15:58

Tim je dobar, ali trener nije. Imaćemo problem tamo gde smo ga najmanje očekivali – na centru. Bobi ne može da odigra odbranu protiv ekipe sa dovoljno brzim plejmejkerom da ga probije kad izađe malo napred na pik & rol, ni protiv centra koji šutira trojke jer i tada mora da izađe visoko, a da se vrati treba mu večnost pa ostaje rupa pod košem. Istu smo nevolju imali prošle sezone, pa je Raško to krpio u odbrani ali smo gubili igru u napadu čim Bobi sedne na klupu. Ove godine biće još teže jer Bobija menja Cirbes koji ne može parirati ni centrima u ABA ligi a kamoli evroligaškim.

Reply
Mare сеп 25, 2014 at 14:54

Mislim da je ovo odlican tim i nije nam potrebna jos jedna 4. pored Mitrovica i Tejica, treba im dati maksimalnu sansu, a i po potrebi Kalina moze da se spusti na 4.jer smo spolja bas dobro popunjeni pa mozda povremeno i igra 4 kad se vrati Lazic, a i mali Kaplanovic je odlican talenat za poziciju 4, tako da verujmo jednom nasim talentima, oni imaju veliku zelju vidi se, samo polako.

Reply
Miljan сеп 25, 2014 at 13:02

Nemam nekih velikih primedbi na igru. Bice to simalirano i uglobljeno do Galatasaja 🙂 Bugare ne racunam za ozbiljnog protivnika. Oni ce biti malo jaci trening pred Evroligu.
Jedino sto me brine u ovoj igri je pik en rol kod Bobija. Nit ga dobro igra u napadu(slabo postavlja blok) niti zna da ga brani. Mrtvi Zoric ga je bas lagano prolazio. A bas bi glupo bilo da ga ne igramo posto Markus zna da ga igra odlicno… a Markus, dal se meni cini sto su pripremne, ne divlja kao sto samo on to ume vec pokusava da razigrava ekipu.
Sve u svemu: Jaka Blazic, Mike Zirbes, Nikola Kalinic, Stefan Jovic su umorni zbog repki. Debeljani Djenka i Markus jos nisu u top formi. Ostali su na zadovoljavajucem nivou pa cak i Danguba koji je igrao dobru odbranu.
Bice to dobro za dve nedelje!

Reply
pravi a ne placeni zvezdas сеп 25, 2014 at 12:29

Treba biti i realan i reci odnos budzeta dva kluba protiv kojih smo igrali sa nasim. Tesko da je zbir svih plata na godisnjem nivou kod nas prelazi 1.5 miliona dok se njihovi budzeti mere na +20 miliiona eura.
Tolika hajka na Radonjica je neverovatna. Pa da li mislite da Covic ne bi voleo da dovede Blata ili Grega Popovica. Ne moze jer nema para te je nasao u Radonjicu i dao mu sansu za daleko manje pare nego sto ostali treneri verovatno traze. Eh sada do kada ce ga trpeti to samo Covic zna ali da imamo tim sada imamo ali je to daleko od kvaliteta koje zahteva F4 evrolige,, ne budimo nerealni jer koliko para toliko i muzike. Suludi su komentari da je Radonjic kriv za poraze protiv CSKA I FENERA ( ne branim ga) samo kazem da je nas uspeh ako udjemo u TOP 16 I UDJEMO U FINALE ABA LIGE. Ako se ikada desi da COVIC ili neko treci obezbedi budzet od 15 plus miliiona onda cemo imati pravo da trazimo i velike uspehe na euro sceni i sa vrhunskim trenerom. Do tada podrzimo ovaj tim sa sve trenerom, da Pionir i ARENA budu pune kako bi se obezbedio novac za jos bolje igrace pa i strucni stab. Verujem u ovaj tim da moze ove gornje pomenute ciljeve da ostvari ali isto tako moraju svi imati i nasu podrsku jer verujem da njima i nije bas stimulativno kada najverniji navijaci po raznim forumima se bore ko ce vise da ih ispljuje. Vecina je tako i Saleta i reprezentaciju pljuvala na pripremama pa svi znamo kakav je rezultat ostvaren.

Reply
Villa сеп 25, 2014 at 15:05

Konacno glas razuma.

Reply
aca nis сеп 25, 2014 at 17:15

A sto da ga ne branis? Gubio je od timova koji su bar 5 puta skuplji od naseg. A otkud nama(ili ovim navijacima koji ga prozivaju) neki povod da mi mislimo da smo kao neki klub u kosarci? Kakav uspeh mi imamo? Kakvu tradiciju? Kakve smo igrace do sad iznedrili da imamo pravo da se busamo u grudi da smo neka velicina i jos da dobijamo Fener, najbogatiji evropski klub na njihovom terenu? Ovo sad je nas najveci uspeh u novijoj istoriji, prema tome, podzite tim i trenera jer je Vujosevicu trebalo 6 sezona da prodje prvi krug evrolige, koja je tad bila laksa i lakse se dolazilo u nju, bar za nas. Radonjic covek korektno radi posao, ne nesto spektakularno, ali korektno. Nikog nije unistio ili unazadio kao igraca, ako jeste, recite ko je to. Igra i koncepcije su takve kakve su, cvrsta odbrana i brza tranzicija, to radimo korektno i bice bolje. Radonjic je, mozda niste znali napravio i oblikovao Nikolu Vucevica kao igraca, koji je jedan od najboljih centara i defanzivaca i NBA ligi, odlicno radi sa mladima, vidite Mitrovica i Tejica, na vreme ih pusta u igru i vrlo dozirano, bez preterivanja i uzdizanja u visine. Uprava radi malo lose jer svake sezone menjaju mnogo igraca, ali i tako ovo sve uopste nije lose i voleo bih da potraje. Imamo problem sa psihologijom, gubimo vazne meceve, ono sto ja mislim je da nam treba rutine velikih utakmica i jedan izraziti i dobar vodja na terenu i trener tu nista ne utice mnogo u tim utakmicama jer igraci sami treba da shvate gde igraju i tako da se ponasaju i da igraju hrabro i te utakmice su samo stvar psihe igraca, sto su smireniji, bolji je rezultat. Uglavnom, nadam se dobroj sezoni, da cemo opet na kraju ove izboriti evroligu i iznedriti neke dobre igrace, ima razloga za optimizam.

Reply
pravi a ne placeni zvezdas сеп 26, 2014 at 10:16

Slazem se sa tobom, vise sam figurativno rekao da ga ne branim, smatram da je ok trener da ima svojih gresaka a koji mi obicni navijaci koji su nekada igrali kosarku vide greske koje pravi, napad na zonu, zute minute bez pozivanje time outa. Poenta moje i tvoje price je da bez obzira na sve treba im dati podrsku da ne kapiram da neko moze da trazi i dlaku u jajetu za ovaj tim pa mislim da kada bi prvi tim san antonia se preseliio kod nas da bi bilo strucnjaka koji bi rekli da nam fali trojka ili petica. Steta je da ovakav tim koji nismo imali ko zna od kada zasluzuje da pionir uvek bude pun, o areni da ne pricam. Imamo 6 reprezentativca srbije , 2 nba kosarkasa i 2 reprezentativca slovenije i nemacke. Treba dati podrsku svim sekcijama u SD Zvezda ali da se bojkotuje ABA liga sa ovakvim igracima stvarno mi nije jasno. Vreme je da se pokrene antikampanja bojkota. Vidimo se u pioniru.

Reply
pera сеп 25, 2014 at 10:36

Dobra utakmica tima u formiranju to se vidi. Ako smem jednu opasku, imam utisak da igrači telefoniraju kad će dodati loptu Bobiju pa onda protivnik učini sve da ga osujeti. Vidi se sa neba da nam fale zajedničke utakmice. Raduje igra Luke i Tejića nikad nisam sumnjao u njih biće još bolji. Zvezda ima konačno svih 12 igraća u rosteru i još gužve na čekanju šanse. Malo li je, kad se vratimo par godina unazad nismo mogli ni da sanjamo ovo. Ja sam zadovoljan dovedeni su svi igrači koje sam ako smem da kažem priželjkivao u timu. Kritika, i dalje ne vidim pik en rol, slobodna bacanja slabo. revijalna utakmica gde nema krvi a onda i nije pravo merilo vrednosti. Sa ovakvom ekipom možemo da igramo više napada i više odbrana. Rad i samo rad. A da šansa za Gudurića koji je sigrno naš najperspektivniji mladi igrač.

Reply
aca nis сеп 25, 2014 at 18:44

I meni je krivo za Gudurica, mislim da je odlican igrac, mada je istina da ga nisam gledao u Zvezdi i ne mogu da sudim tek tako. Decko je levoruk, dosta inteligentan, ima vrlo solidan sut, moze da pokrije i poziciju dva i tri bez problema, dobar ulaz, dobra odbrana, jak, visok, mislim 198, kud ces bolje za beka. Cuo sam da je povredjen bio nesto pa nije mnogo trenirao. U svakom slucaju puno srece za Pribojca, ako vredi Radonjic ce ga baciti u vatru, tu nema sumnje.

Reply
pera сеп 25, 2014 at 20:11

Aco mislim da je vreme da svi podržimo tim jer sezona počinje. Nikad nismo bili popunjeniji a tim još izdaleka nije uigran. Dobro si primetio da nam fali psihologija pobede ali zar to nije osnovno što trener donosi timu. Zar nema u našem stručnom štabu dovoljno iskusnih ljudi, tu je Borko pa Neša zar oni ne mogu da utiču na igrače ako to trener nema u sebi da explodiraju kad treba. Gde si bio šta si radio u karijeri kad nisi dobijao bitne utakmice. Ja prosto nemam primedbe ama baš nijedne na rad ali na taj detalj koji dobija velike utakmice da. Zato sam i često iz revolta protiv trenera koji ima sve što se poželeti može ali nema reći ću blago harizmu. zar nema dobar primer u Saletu Djordjeviću koji se bar se tako videlo na snimcima povlači u sebe i ne sluša nikog oko sebe kad odlučuje šta će se igrati u bitnim trenutcima utakmice. Čovek mora ako vodi ovakvo čudo od kluba da se kad je najbitnije preseli mislima van dvorane da bi doneo pravu odluku. Prosto ne mogu da svarim da debeli sa svim svojim problemima od zdravstvenih do nekih čak po meni mentalnih bude mentalno jači kad je to potrebno. Nije čovek inteligentniji jer nije toliko dugo igrao košarku kao Radonjić. Radonjić bi na kraju krajeva mogao da pročeprka po svojoj igračkoj karijeri koja nije bila loša i reši neke svoje dileme koje ga sputavaju za taj potez I, kad je potrebno. neshvatljivo je šta smo mi sve uspeli da izgubimo u prošloj sezoni a zaradili smo ga krvavo. Nas samo brine da i ova sezona ne bude kao protekla. Mene iskreno hrabri pomisao da je teško dobiti jedan isti tim za redom u dve utakmice ali je valjda i teško izgubiti na isti način nešto što si zaslužio. Život šiba ali i daruje. Nadam se da je sada na nas došao red. U svakom slučaju svi u Arenu i da podržimo ovaj tim i pomognemo mu.

Reply
josif сеп 25, 2014 at 08:10

Sta reci kad trenera nemamo!Njemu je bitniji trenazni proces a sta se radi na treninzima ako ne uigravaju akcije koje on nema ili nezna.Ako nezna posteno,neka pita nekog ko zna nije sramota pa neka uvezbava.Steta,imamo solidan tim,da ima ko da ih ukomponuje treba da se prosetamo kroz domaca takmicenja a i top16 nije problem ovako bice muke.Nadam se da Dangubicu nece da se tresu ruke kao juce i da ce Kalinic pokusavati da odigra ono sto zna a manje da izigrava srebrenu zvezdu“i da ce manje da prica sa sudijama.Pozz.MKD

Reply
REALAN ČOVEK сеп 25, 2014 at 10:07

ETO TI ZNAŠ I IMAŠ POJMA
Zašto lijepo ne upišeš neku školu i odeš za trenera pa se oprobaš u zvezdi (džabe) jer je toliko voliš.
SRAM TE BILO

Reply
josif сеп 25, 2014 at 12:24

Koliko je ja volim to ti nemozes da znas jer si sigurno klinac koji od juce ide na utakmice.Ja za mojih 38 god sam bar toliko puta iz Makedonije dosao u BG a pratio sam Zvezdu i sirom bivse drzave.jedan dolazak u BG mene kosta 100 evra a dolazim bar 4-5 puta godisnje sto na fudbal sto na kosarku,da gledaM Radonjica koji samo koluta ocima za te pare je mnogo prijatelju dragi.Ja samo zelim da konacno krenemo u dobrom pravcu i kritike su u tom smeru.Pozz.MKD

Reply
Luka сеп 25, 2014 at 15:51

Bravo, Josife, na prave stvari si skrenuo pažnju. Ne osvrći se na kritike klinaca, njima je plaćenik ili grobar svako ko kaže da Radonjić nije najbolji trener u Evropi.

Reply
Galis сеп 25, 2014 at 18:12

Pa iz aviona se vidi da je Radonjic najslabija karika u timu. Sve probleme koje smo imali prosle godine, ocigledno, imamo i ove. Slab sut spolja, pozicioni napad, napad na zonu, odbrana pika…Izgleda da kakve god igrace da imamo imacemo iste probleme a to je vec sistemska greska.

Leave a Comment