Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић и Митровић: Имали смо добру увертиру за Евролигу

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у четвртак од 20 часова и 45 минута започињу такмичење у Евролиги утакмицом против Галатасараја. Интересовање за старт црвено-белих у најјачем европском такмичењу је огромно. Податак који најбоље сведочи о томе је то да је у првом дану продаје улазница продато чак десет хиљада карата. Оно што је најважније да карата још има у продаји И оне се могу купити на свим продајним местима Евентима.

Руководство Црвене звезде Телеком понавља још једном да ће контроле на прилазима Комбанк арени бити ригорозне и позива све навијаче на фер и коректно навијање јер ће само тако неопходна енергија са трибина бити изражена на прави начин. Капије највеће дворане у Србији биће отворене од 18 часова и 15 минута како би се избегле гужве на прилазима хали, биће одузимани сви тврди предмети, а ситан новац биће дониран Црвеном крсту. Такође, треба истаћи да ће на нивоу 200 на северној страни Комбанк арене бити постављен Звездин ФАН СТОРЕ где ће сви навијачи имати прилику да купе мајице са апликацијама Црвене звезде Телеком по цени од 990 динара.

На конференцији за медије капитен Лука Митровић и тренер Дејан Радоњић појавили су управо у новим мајицама:

– Ближи се утакмица са Галатасарајем у Евролиги коју смо дуго очекивали. Улазимо у такмичење са великим самопоуздањем. Имамо три победе у АБА лиги и то је добра увертира за почетак Евролиге. Сасвим сигурно ће бити невероватна атмосфера, али ми морамо да останемо хладне главе како би та атмосфера за нас била плус, а не да нас носи у неком погрешном правцу – рекао је Лука Митровић и потом додао:

– Галатасарај је играчки најбољи тим у нашој групи јер на свакој позицији има проверене играче. Искуство и квалитет је на њиховој страни, а ми морамо да се ослонимо на жељу и мотивацију. Можда су они фавоити, али наша жеља је јасна – освајања два бода. Не бих да звучи као излизана фраза, али атмосфера у екипи је феноменална. Сви смо млади, знамо се од раније.када смо играли једни потив других. Понављам, са нестрпљењем очекујемо меч – истакао је капитен Црвене звезде Телеком.

Турски представник у групи Д Евролиге има искусан и јак тим, а иза себе има и добар почетак у домаћем шампионату када су славили против Ушак Спортифа са 94:85. Тренер Звезде Дејан Радоњић свестан је квалитета противника:

– Галатасарај је тим који је остварио одличан пласман у Евролиги прошле сезоне када су били у Топ 8 и онда били елиминисани од Барселоне. Турски клубови имају велика улагања како би ушли у саму завршницу Евролиге. Задржали су осовину тима од прошле године, а прелазни рок су одрадили тако да буду још квалитетнији. Улагања су годинама велика и то се и ове године понавља. Чак и на нивоу Евролиге они имају заиста велике буџете. Нормално, новац на паркету не игра, али нису ти играчи толико плаћени случајно. Задржавањем Ароја, Ерцега и Џавајија и домаћих играча, а доласком Смита и Мицова направљена је одлична екипа пуна искусних играча. Такође, Вујукас има освојену евролигашку титулу. Самим набрајањем играча је јасно какав је тим и какве су им амбиције – рекао је Радоњић који и поред лепих речи за ривала истиче да и његови изабраници имају шта да покажу на почетку Евролиге:

– Нас карактерише велики рад. Кроз три меча у АБА лиги смо покушали да дођемо до правог нивоа. Евидентно је после сваког тренинга и дана да идемо у добром правцу. Сваки меч у Евролиги ће бити велика школа за наш млади тим који је најмлађи у евролиги. Урађено током припрема нам даје простор за наду да пред нашим навијачима можемо да савладамо Галатасарај. Публика ће нам дати велику енергију да одиграмо и изнад наших могућности. У њиховој екипи један играч је одиграо више утакмица у Евролиги него читав наш тим. Наша предност је младост, жеља и енергија коју ћемо показати од првог до последњег минута. Подршка нам је потребна свих 40 минута, а младост Звезде ће то оправдати – истакао је стратег црвено-белих.

Здравствени билтен у екипи није идеалан. Бранко Лазић је под знаком питања за наредни меч, али радују последње информације о статусу Стефана Јовића:

– Лазић је неизвестан за меч, а сви остали су здрави. За све треба времена и стрпљења, а добро је што је Стефан Јовић спреман и да је ушао у тренажни процес – рекао је Радоњић, а потом додао:

radonja_luka1– С обзиром на младост екипе могуће је да се догоде грешке. Ми сада радимо мало другачије него прошле сезоне. Атмосфера је таква да смо фукусирани на рад на терену. Немамо основа да размишљамо да ли ће притисак бити оптерећујући и заиста не мислимо о томе. Ми ћемо уз подршку превазићи неке грешке. Оно што је најбитније је да ми напредујемо из тенинга у тренинг, а наравно и уз утакмице. Ту посебно мислим на евролигашке мечеве – рекао је тренер црвено-белих који је потом изнео још неколио информација о наредном ривалу:

– По нашим инфорамацијама Арадори и Вујукас због ограниченог броја странаца не играју у турском шампионату. Против нас очекујемо да буду комплетни и у таквом саставу су заиста добри. Није битно процењивати шта и колико могу. Када се погледају играчи лако се може донети суд о њиховом квалитету и не треба претерано да се анализира њихов припремни период – закључио је тренер Звезде Дејан Радоњић.

Повезане вести

2 comments

pera окт 16, 2014 at 07:10

Ajmo mi u Arenu da odigramo maksimalno u svakom pogledu pa ako pobedimo junaci ako ne šta da se radi. Nikakvi alibiji pre meča. Od Radonjića očekujem da čovek promeni svoj karakter u smislu javnog pokazivanja ambicije trenera ekipe. Mi jednostavno nećemo više trpeti nikakve odstupnice. Tim a i trener mora biti odlučan i ambiciozan. Ajmo u Arenu danas je divan dan igra Zvezda.

Reply
Luka окт 15, 2014 at 21:13

Odlazi.

Reply

Leave a Comment