Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда силовита на старту Евролиге, Турци на коленима у Арени!

Црвена звезда не разликује такмичења на старту ове сезоне! Тамо где су стали против Левског, Цибоне и Олимпије, наши момци наставили су и против моћног, скупоценог Галатасараја. Турци су били само неми посматрачи демонстрације силе Црвене звезде  у препуној Комбанк Арени у првом колу Евролиге.

Осим у првој четвртини, гости нису имали никакве шансе да дођу до тријумфа, пре свега захваљујући фантастичној партији Бобана Марјановића, серији Јаке Блажича из друге четвртине и тренуцима инспирације Маркуса Вилијамса, који је погодио веома битне тројке и поново сјајно разигравао саиграче.

Звезда је била у констатној предности од почетка друге четвртине и она је непрестано расла. Гости су покушали да је смање у трећој и четвртој четвртини, два пута дошли до -9, али то је било све. Наш тим је рутински привео меч крају, а навијачи имали прилике да уживају у овој вечери и поновсно прославе победу свог тима.

Гостујући играчи могу бити задовољни разликом на крају меча, јер је она била њихов најмањи заостатак још од прве четвртине.

На овај начин, Црвена звезда је показала да ће ове сезоне имати шта да покаже у Евролиги и првом победом истакла кандидатуру за пролазак даље.

1. коло Евролиге

Црвена звезда Телеком – Галатасарај 76:68 (17:20, 29:10, 17:18, 13:20)

Хала: Комбанк Арена

Гледалаца: 16 384

Судије: Конде, Анастопулос, Шемеш

Црвена звезда: Вилијам 15п, 7ас, 5ск, Ребић, Дангубић 3, Митровић 8п, 8ск, 5ас, Лазић 1, Блажич 12п, 2ск, Калинић 5п, 6ск, 2ас, Марјановић 22п, 10ск, Тејић, Џенкинс 4п, 2ск, Јовић, Цирбес 6. Тренер: Радоњић

Галатасарај: Мицов 4, Ерцег 17, Џаваи 7, Гонлум 3, Вујукас, Поцијус 7, Алдемир 6, Арадори 11, Смит 6, Аројо 7, Гулер, Ендер. Тренер: Атаман

Ток меча:

1/4

У првој четвртини видели смо две велике серије, прво нашег, а онда и гостујуће тима. Звезда је повела резултатом 13:6, а онда је турски тим преокренуо и дошао до 20:15, да би наши играчи смањили на 20:17 до истека десетог минута. На почетку се играло поен за поен, а након вођства Турака 6:4, уследила је серија Звезде 9:0, предвођена сјајним Марјановићем и Вилијамсом, па је наш тим дошао до 13:6. Прекинуо ју је Ерцег за тренутак, наставио Цирбес, а онда су гости направили исту серију (9:0), смањили предност нашег тима и тројком Ароја изједначили на 15:15, да би им кош предности донео Алдемир закуцавањем. Уследио је тајм-аут, али се ништа значајно није променило, па су гости отишли на 20:15. До краја, наш тим је успео да смањи на 20:17.

2/4

Црвена звезда је у другој четвртини одиграла без грешке и највише захваљујући Марјановићу и Блажичу новом великом серијом стигла до велике предности. На старту другог периода, Звезда је кренула са јако агресивном петорком, коју су чинили Јовић, Блажич, Калинић, Дангубић и Цирбес и направила велику предност још једног. Овога пута, серија је дошла до 10:0, а Блажич је био фантастичан и постигао чак 8 поена. Повео је наш тим резултатом 29:23, а Арена је прокључала! Међутим, ни ту се наши момци нису зауставили, већ су стигли и до великих 36:26, уз неколико прилика да се предност значајно увећа. Вилијамс и Марјановић поново су били незадрживи, а Боби је стигао до двоцифреног учинка! Турци су неодољиво подсећали на Уникс из прошлосезонског гостовања у Арени, јер нису имали никакво решење у нападу, док је Звезда погађала на све могуће начине и из свих позиција. На 01:30 до краја полувремена, на семафору је стајало 44:28. До краја, наш тим је сачувао +16 и дошао до 46:30 након 20 минута. Гледали смо прво полувреме као против Панатинаикоса прошле сезоне!

3/4

У трећој четвртини видели смо потпуно другачију слику него у претходном делу игре. Више од два минута Звезда није дала кош, али су и Турци постили само један, па је предност од 16 поена и даље била на снази. Боби је закуцао за прве поене, а затим и изблокирао Гулера у продору. Имао је наш тим две прилике да увећа предност, али није успевао. Но, захваљујући безидејној игри Галатасараја, разлика није била мања од 16 поена, тако да публика није морала да брине када је резултат у питању. На половини треће четвртине, било је 50:34, па су Турци затражили тајм-аут.

Ни то није донело ништа ново, па је наш тим поенима Блажича дошао до +18 (52:34), али су гости мини-серијом (5:0) смањили на 52:39, што је натерало Радоњића да затражи тајм-аут. Meђутим, Галатасарај је везао још 4 поена и дошао на -9 и после много времена дошао до једноцифреног заостатка. Ипак, Дангубић је погодио једно слободно бацање, а Вилијамс постигао кош уз фаул и наш тим је поново био на +13 (56:43). У финишу, наш тим је имао +12, а онда је одговорност преузео Маркус Вилијамс, који је погодио тројку уз звук сирене и донео +15 на уласку у последњу четвртину.

4/4

На старту последњег периода, Звезда је дошла до максималних +18, а Вилијамс наставио тамо где је стао. Погодио је још једну тројку, а Марјановић наставио да терорише гостујуће играче, па је дошао до дабл-дабла већ на старту деонице. Наш тим није стајао и било је јасно да гости неће имати много прилика да дођу до преокрета. Вилијамс је имао и три слободна бацања, али је искористио само једном, но, ни то није утицало на коначан исход, јер су Турци могли само да посматрају како наши играчи приводе утакмицу крају, готово рутински. Покушали су још једном, али је њихов последњи налет заустављен при резултату 74:65 и свему је био крај.

Црвена звезда забележила је прву победу у овогодишњем евролигашком такмичењу!

Повезане вести

20 comments

MILAN KG окт 17, 2014 at 02:16

BRAVO TAKO SE IGRA!!!!!!! JOS DA DOVEDEMO CETVORKU NEKOG ISKUSNOG IGRACA SAMO NAPRED GAZIMO!!!!!!!

Reply
Luka окт 17, 2014 at 01:01

Velika pobeda. Govorio sam i ranije da je dobro što sa Turcima igramo odmah jer jake ekipe se mogu dobiti na startu dok ne proigraju. Videćete da Galata nigde neće ponoviti ovako lošu partiju, tako da ova pobeda duplo vredi.
Iako je Bobi dominirao večeras, ja i dalje tvrdim da će nam petica biti najveći problem, jer Cirbes je još jednom pokazao da nije ni za ABA a kamoli Evroligu, pa kad nam protivnik zaustavi Bobija ili kad on izađe, nemamo rešenje u napadu.
Opet ćemo biti među najgorima po šutu za tri, ali to me ne brine toliko, veći je problem što Radonjić i dalje nema akcije za igrače za koje bi ih moralo biti. Svi su bili dobri i borbeni u odbrani, u napadu je većina imala dosta oscilacija.
Sve u svemu, na terenu imamo potencijal za top 16. Na klupi, nažalost, ne. Nadajmo se najboljem.

Reply
homer окт 17, 2014 at 07:43

Luka sine,složio bih se sa tobom u nekoliko reči koje si napisao,citiraću ih : „pobeda“, „igramo“ , „petica“ , „ne brine“ i „najboljem“ , sve ostalo što si napisao je ,izvini ali, glupost, odnosno ne ide uz komletan sinoćni utisak ! opusti se i uživaj, pa dok traje neka traje,posle ćemo da vidimo kako dalje… bez ljutnje, pozzZ

Reply
Delija1389 окт 17, 2014 at 00:48

Zvezda osvaja Evro ligu! Bravo igracima na pobedi. Sjajna atmosfera.
Ali ono sto zabrinjava. gomila gresaka, nepreciznosti kod suta iz daljine, neuigranost. Izuzev Bobija, Blazica… i donekle kad im krene Wiliammsa i Djenkinsa, svi ostali samo na kratke momente zablistaju, realno ne verujem da su za Zvezdu, pogotovo Kalinic, Jovic. Trojke treba da uvezbavamo, da dobacimo do kosa, uvek kratko nesto. Wilijams mi ne deluje ko dostaojan zamena Nelsnonu. Mitorvicu i Tejicu cu jos dati kredita, danasnja partija nije bas bila na nivou, u tome je krivica Radonjica, koji ko prosle godine ne zna da uigra cuvanje trojki koje ce nam tek doci glave kad ostale ekipe dodju u punu formu i nasteluju svoje nisane. A da li smo mi u stanju da suterski nastelujemo tim. Sa ovim podmaldjenim sastavom, nekako sumnjam u neku rutinu koja nedostaje, prosle godine u ovo vreme nije masen ceo kos, nisu gubljene lopte. Bobi je tu jedini car, iskuno stabilno deluje. Kod ostalih nestabilnost u napadu prisutna. A i u odbrani nepotrebni faulovi. Nadam se da ova pobeda nece da zameze oci ekipi i treneru da isprave greske, sto danas slabe turke, nismo dotukli sa dvadeset razlike.

Reply
lomi окт 16, 2014 at 23:43

Bilo je dobro, ali naravno da moze i mora bolje, ima mesta za to… Naravno, pobedi se u zube ne gleda.. Navijaci su bili zaista dobri, hvala im na tome.. I naravno, molim ih da kao i veceras u Kombank areni tako i u Pioniru ubuduce i za sva vremena koriste samo grlo i dlanove.. Kada bi se uvek i na svakom mecu gde igra Zvezda navijalo kao veceras bilo bi nas mnogo, mnogo vise…Videlo se veceras da atmosfera moze biti prava i sa ovim uz neku zastavu… Neka nam ubuduce glas i aplauz bude najjace oruzje… Hvala unapred… Cestitam Zvezdo za divno vece i lepu predstavu… Idemo dalje…

Reply
nokia c5-03 окт 16, 2014 at 23:32

Odlicna utakmica!!! Nisam fan naseg trenera, ali samo neka osvojimo ABA ligu i udjemo u F16 i sve mu je oprosteno 😀 😀 😀 ZVEZDA BREEEEE!!!!!!!!!!!!!

Reply
dejca окт 16, 2014 at 23:10

Samo mi je malo zao sto smo cenu odlicne odbrane izgleda platili slabim sutem za 3 poena…

Reply
Doche окт 16, 2014 at 22:52

Da li neko moze da mi kaze koliko poena je dao Bobi ma asistencije Vilijamsa? Kakav igrac, pa to je strasno!

Reply
Villa окт 16, 2014 at 22:41

Dobra utakmica, primer kako treba koristiti Bobija. Samo tako nastavite. Ali najjaci utisak je odbrana, to je prava filozofija, kad napad stane odbrana donosi pobedu. Napad dobija utakmice, odbrana osvaja titule.

Reply
Mississauga окт 16, 2014 at 22:34

NIKAD JACI TIM !!!
SA „PRAVIM TRENEROM“ , ‘LADNO F4… ALI ‘LADNO!

Reply
Delija mp окт 16, 2014 at 23:05

Pobedili smo tim koji je skupilji od naseg jedno 10puta.Mis mo na samom dnu sto se tice budzeta timova Evro lige.Budite malo realni,ovo je mlad i neiskusan tim,koji je sastavljen pre nesto vise od dve nedelje.Ni jedan trener na svetu ne moze da uigra ekipu.Ovej tim igra po dve utakmice svake nedelje,ne moze igrac da igra 40min,mora da se vrsirotacija.
Ali sam siguran u prolaz u top16,verujem da cemo skavu kuci da dobijemo i jednu na strani.

Reply
kobr90 окт 16, 2014 at 23:10

nemoj coveku da lupate minuse sto je rekao da nam treba bolji trener jer cete posle prvog poraz\a da ga pljujete! stoji da smo dobili skuplji tim….radonjicu svaka cast za odbranu,jeste za to specijalac tj tu je najjaci,ali trebao nam je igrac tipa vilijams koji ce da iskreira napad kakav nazalost nas trener ne moze da sastavi….postujem radonjica nikad nije sa izjavama preteravao,nikad nije nikoga pljuvao imao je uvek dostojanstva,ali ja i dalje mislim da zvezdi treba trener koji forsira napad,,,,,sta vredi odbraniti 10 napada za redom a to nedopuniti sa bar +10????? postujem radonju i drag mi je al mislim da bi zvezda jos bolje igrala sa trenerom koji postavlja napad malo bolje

Reply
ds окт 16, 2014 at 22:19

Kakvo je ovo kockanje u zadnje 3 min. umjesto da napravimo razliku,ajde jace to zar mora uvijek neizvjesnost?

Reply
Majstor окт 16, 2014 at 21:28

Jaka taman krene da melje a Radonja ga odmah vadi iz igre….Dejo,Dejo sta nam radis

Reply
Vopi окт 17, 2014 at 23:31

Jaka je pravio glupe faulove i trener ga je izvlacenjem iz igre cuvao jer mu je trebo zbog rotacije.

Reply
nemus окт 16, 2014 at 21:23 Reply
otpisani101 окт 16, 2014 at 21:11

Alo ljudi sa sajta…napisite gde ima tv prenos…

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 16, 2014 at 20:29

pocepajte balije pa nek se puse…VOLIM TE ZVEZDOOOOOOOOOOOO

Reply
cz77 окт 16, 2014 at 20:12

Link?

Reply
Zvezdas Crna Gora окт 16, 2014 at 19:50

Ajmo Zvezdo!

Reply

Leave a Comment