Moja Crvena Zvezda
Архива

O ekipi Rena iz mog ugla (Dižon-Ren 1-5)

Utisci sa utakmic Dižon-Ren(07.08.2011.) Nisam uspeo na vreme da se priključim na internet prenos utakmice između Dižona i Rena,ali sam ipak stigao na vreme da vidim akciju. Dobrih 25 minuta, možda i malo više, ekipa Rena je bila pod presingom i na trenutke grešila u dodavanjima, gde je presing i imao svrhu. U toj fazi utakmice, ekipi Dižona su poništena dva gola. Ja sam uspeo da vidim drugi. Postignut je iz kontranapada. Ekipa Rena je napadala po levoj strani, gde se nalazi veoma agilno i tehnicki jako levo krilo. Posle centar šuta, loptu je glavom zahvatio golman domaće ekipe i krajnjim naporom odbranio taj šut. Treba naglasiti i da je u toj situaciji bio potpuno sam. Inače je korpulentan i ima dobar šut glavom. Dakle, možemo očekivati probleme po levoj strani, više nego po desnoj.

Posle pola sata igre, ekipa Dižona je  otkrila svoje slabosti. Protiv njih je dosuđen penal koji je promašen. Dakle, pritisak na goste je nešto na šta možemo računati na domaćem terenu. Igrači sredine terena se ne libe da šutiraju iz svake pozicije i to čine veoma dobro. Na ovoj utakmici im je odbrana postavljena veoma visoko, pa imaju problema u kontrama gde ne uspevaju na najbolji način da srede odbranu. S druge strane, njihova transformacija u kontrama u fazu napada je impresivna. Iz jedne takve situacije postižu gol, u igri dva na dva. Dakle zaista brzi igrači. To im je jedan od kvaliteta. Drugi gol je usledio ubzo zatim. Jednostavnom razmenom lopte, dva igrača su izvela celu akciju, naspram pet igrača domaće ekipe. To je bio pogodak kojim je Ren poveo 2-0.

Iz jednog kornera, za Dižon lopta nespretno pada u 5 metara, gde je jedan igrač Dižona prihvatio i šutirao neprecizno ka golu, ali se lopta na sreću odbila i rezultat je 1-2. Dale odbrana jeste i sporiji deo ekipe, iako deluju pomalo zastrašujuće, može se reći da je naša šansa u pretrčavanju iste, a i Borha i Mezenga bi u tom slučaju mogli da urade lavovski deo posla.

Dakle, posle vođstva se ekipa Rena blago povukla i čekala šansu iz kontre, ali su ipak primili gola. Odnos na poluvremenu je 42%-58% u korist Rena.

Sastav ekipe Rena sa početka utakmice je sledeći: .

Montano
Boukari                  Feret                Pitroipa
M’Vila….Doumbia
T.Chatarine..K.Biyik..Mangane..Danze
…………………….Costil…………………….

Strelac prvog gola je Montano, a drugog gola je Feret.

Drugo poluvreme

U nadi da će Evandro zaigrati, imamo šansu da tehnički savršenom igrom prodajemo finte na sredini terena. Biće zanimljivo videti kako će se Borha uklopiti, pošto će protiv Rena morati da se trči i trči. U Borhino građenje lopte ne želim da sumnjam, čak ni protiv ovih korpulentnih momaka.

Treći gol postiže Boukari posle jeftine izgubljene lopte jednog od štopera Dižona, negde na 40 metara. Dakle, jeftin gola. Ni iz čega. Jedno ispadanje njihove srednje linije na 40 metara, Dižon dolazi u priliku za gol, ali veoma neoprezan i grub start štopera Rena primorava sudiju da pokaže na belu tačku. Ipak, Dižon je promašio penal. Stativa.

Uprkos visokim štoperima, smatram da Zvezda treba da nastavi da svoje šanse traži po bokovima kao i do sada. Ono što treba da nam ipak služi na čast je fizička sprema naših igrača, koji verujem da neće biti inferiorni u odnosu na igrače Rena.

U toku je 60. minuta, gde se ne dešava mnogo na terenu, pa želim samo da naglasim da je po ovom snimku atmosfera ni blizu onoga što Ren čeka u Beogradu.  Ne mogu ni da ne prokomentarišem igrača Dižona sa brojem 4 koji izgleda kao profesionalni drvoseča preko celih leđa, pa su u poređenju sa njim, napadači Rena štrumfovi.

Za sada je moje lično mišljenje da se sa ekipom Rena može igrati uz mnogo kvalitetnog kretanja i trčanja po terenu, i istovremeno ih razvlačiti maksimalno, ali će štoperi morati da budu na visini zadatka, kao i zadnji vezni igrač. Bekove očekuju velika iskušenja, i trebaće im pomoć. ovo govorim konkretno jednom organizovanom branjenju. Kontri se treba pričuvati, jer su danas dali praktično dva gola iz takvih situacija.

Važno je i pomenuti da ekipa Dižona u nekim situacijama u odbrani deluje veoma nepovezano, pa samim ti ni trenutni rezultat ne treba da u našim očima izgleda zastrašujuće. Inače, svi igrači su im odlično fizički pripremljeni, i akcije nekada započinju iz odbrane i nastavljaju da se kreću duboko u protivničku polovinu. Iz jedne takve situacije su iznudili korener, posle kog je usledio i četvrti gol za Ren.

U 77. minutu ekipa Dižona deluje bezopasno, i pomalo neorganizovano, pošto ih igrači Rena pritiskaju na 35 metara od svog gola. Udvajaju krila, i samim tim će i pomoć bekova biti neophodna prilikom napada. Centaršutevi će morati da budu precizni, a naš napadač jak u duelima i spremina i da dobije neki udarac, jer je to u ekipi Rena izgleda praksa. Veoma su snažni i na taj način dobijaju dosta duela.

U 85. minutu Tettey, igrač Rena koji je par minuta pre toga ušao u igru, ostaje jedan na jedan sa štoperom Dižona, i na malom prostoru ga neobičnim driblingom izbacuje iz igre i sigurnim udarcem, ispod golmana, postiže peti pogodak za Ren.

Pred kraj utakmice, moram da zaključim da smo mogli dosta toga da vidimo, mada ekipa Dižona ne može biti takmac ekipi Rena. Očekuje rovosku borbu, jer Zvezda sigurno neće ići grlom u Ren. Očekujem strpljivu igru Zvezde. Nešto poput poslednjeg derbija u kupu. Mislim da ćemo na Marakani nametnuti svoju igru, jer je ekipa Rena ipak specijalizovana za ove brze kontranapade, koji su im danas i doneli pobedu i samopouzdanje. Drugo poluvreme je bila rutina i ni jednog trenutka nisu bili ugroženi rezultatski. Prepustili su teren Dižonu kada su to želeli, i ostatak igrali na rutinu. Dakle ovo nije klasična bunker ekipa, već jedan iskusan tim koji ima brzu transformaciju i tehnički su poprilično dobri.

Znali smo da neće biti lako, ali mi imamo svoje adute. Cilj svega će i biti da svoje adute izbacimo u prvi plan i maksimalno dobro obezbedimo svoju odbarnu koja stoji visoko. Moramo da očekujemo povrataka Adija koji se već danas priključio prvom timu, posle 2 nedelje kondicionih priprema. S obzirom na Vilotićeve sporije reakcije kada lopta odlazi iza leđa, biće potrebna pomoć. Na kraju, ako uspemo da nametnemo svoju igru i svoj ritam veći deo meča, posao će nam biti znatno olakšan. Ja imam poverenja u Prosinečkog i verujem da će on sve skockati na vreme.

Zvezda je život!

Повезане вести

60 comments

Leave a Comment