Moja Crvena Zvezda
Архива

Prosinečki: „Ren je odlična ekipa“

Robert Prosinečki

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki posmatrao je utakmicu prvog kola francuskog šampionata između Dižona i Rena u kojoj je naš naredni rival u kvalifikacijama za Ligu Evrope deklasirao na gostujućem terenu novopečenog prvoligaša sa ubedljivih 5:1.

– Logično je posle ovakve pobede da uputim sve pohvale na adresu našeg rivala. Odlična su ekipa, skroz dobra, i iskreno nisam očekivao da ovoliko pokažu već u prvoj utakmici prvenstva. Kompaktna su ekipa u kojoj svi igraju, i svi znaju. Dakle nije u pitanju samo fizički spreman tim, već kvalitetna ekipa koja zna fudbal – prvi su utisci našeg trenera koji je pored brojnih pohvala naglasio i da je Dižon dosta grešio, i bledom partijom dosta uticao na ovako visok rezultat.

– Verovatno su neke stvari i do Dižona, nadam se da mi nećemo grešiti na takav način. Ipak, opet ponavljam, Ren je veoma jak rival a posebno su se po mom mišljenja na današnjoj utakmici izdvojila četiri igrača, Pitroipa, Žulijen Fer, Bukari i Montanjo.

I pored dobre igre i visokog rezultata Robi ne smatra da je francuski tim ekipa koju ne možemo da pobedimo, naprotiv, veliki optimizam koji ga odlikuje, bio je vidljiv i neposredno po završetku meča, o čemu svedoči i njegova izjava.

– U mom razmišljanju se nije mnogo toga promenilo, uveren sam da možemo da igramo sa njima i da će ih atmosfera na Marakani u prvoj utakmici 18. avgusta „koštati“ – zaključio je naš šef stručnog štaba.

Повезане вести

20 comments

Leave a Comment