Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Терзић: Гаспром жели наставак сарадње, треба нам 14 милиона за евро-лиценцу

“На инсистирање руске стране почели су разговори о наставку сарадње, што очигледно значи да су задовољни бенефитом који им је донело партнерство са Звездом. У овом моменту могу само да кажем да су обављени прелиминарни разговори и да се надамо да ће нови уговор бити потписан до пролећа. Уговор који Звезда има са Гаспромом потписан је 2010. кад клуб није био миљеник владајуће структуре, а на снази је до јуна 2015.”, почео је интервју за Новости в.д. генералног скретара Црвене звезде, Звездан Терзић.

Говорио је о приватизацији.

“Приватизација или било какво стратешко партнерство у овом моменту није реално, док се не промени правна форма, јер се не ради „да ли Терзић жели или не жели то“, већ закон о Удружењу грађана не дозвољава приватизацију Удружења грађана. Мора много законских аката да се промени, ми смо ангажовали Радну групу и имамо конкретан предлог како може да се изведе својинска трансформација да би Црвена звезда дошла у ситуацију да пронађе адекватног стратешког партнера који је заинтерсован за пословни однос. Тада бисмо могли да дођемо до пар десетина милиона евра који би нам помогли да решимо проблеме и у наредних 4-5 година постанемо стабилан клуб који ће играти Лигу шампиона. На томе интензивно радимо.”

Какав је план консолидације?

“Ангажовали смо ревизорску кућу ’Дилоит и Туш’ да нам уради ’дју дилиженс’ и бизнис план. Сагледаћемо све аспекте и близу смо решења да пронађемо најбољи пут да Звезда изађе из кризе. У прошлој години клуб је потрошио 12.000.000 евра, а од те суме враћено је много старих дугова. Наш је пројекат да Звезда у овој и следећој сезони може да живи трошећи између шест и осам милиона евра, значи 40 одсто мање. Међутим, то су само текући трошкови, имамо много наслеђених дугова.”

О дуговима и евро-лиценци…

“Дужни смо око 50.000.000 евра, од тога је 14.000.000 евра дуг за који је директно заинтерсована УЕФА, јер се тиче спортског сектора. Нас очекује следећи мониторинг УЕФА 31. марта 2015. и до тада морамо санирати овај део наслеђених дугова или плаћањем или потписивањем разних репрограма. Морамо платити дугове како знамо и умемо, али то је Звездина реалност. Неки дугови доспевају већ средином децембра… Добили смо решење да платимо порез држави 500.000 евра, а 800.000 евра да исплатимо Броновицког. Живимо у привредном амбијенту какав јесте, али не бих да оптерећујем јавност шта све морамо да урадимо. Списак је дугачак. Звезду у животу одржавају – добра и породична атмосфера која влада и велика љубав према клубу. Нашли смо приватног спонзора који може да сервисира један мали део средстава како би играчи колико-толико били задовољни, док се не нађе конкретно решење. Значи, нису тачне приче да фудбалери Звезде не примају ништа. Кључна је ствар да их до сада ништа нисмо слагали. Разговарамо са њима, колико имамо дајемо. Није много али је редовно. И мислим да та атмосфера и љубав држи нашу причу на квалитетан начин да гурамо овако.”

Узрок проблема, Терзић види и у раду ФСС.

“Звезда је највећи клуб у Србији. Као Јуве у Италији или Реал у Шпанији, мора да има значајну улогу у руковођењу Савезом и то је доскора увек и имала. Већ шест-седам година Звезда нема никаквог утицаја на доношење свих стратешких одлука у српском фудбалу. Да ли је то око избора селектора, млађих селекција, судијских одбора и листа, контролних органа, дисциоплинских комисија. Клуб је потпуно маргинализован и искључен из рада ФСС. Партизанови кадрови руководе Савезом свих ових година и то није случајно. Четири кључна човека који воде Савез су блиски Партизану: Томислав Караџић, Зоран Лаковић, Иван Ћурковић и Раша Бабић, Звезде нема већ седам година. И то је нешто што је изазвало незадовољство у руководећим структурама и нећемо се помирити док се то не промени.”

О изборима за председника клуба…

“Избори су заказани за 10. децембар, а одмах после тога биће одржана Скупштина, где ће бити измењен и Статут, а нови челник изнети свој програм. Именоваће и УО. Засада, званичано још немамо ниједног кандидата, али ће Звезда имати квалитетно персонално решење за свог председника.”

Повезане вести

5 comments

Dejo нов 12, 2014 at 13:22

https://www.youtube.com/watch?v=YlEmWglYdE4 ovo je klub koji je dobio Barselonu i proslog vikenda Marsej a u toj grupi sa Barselonom je ispred nje to je PSZ Terzicu ,kod njih igra jedan ekstra igrac zove se Lukas Maura brazilac a ovo ti pricam Terzicu zato sto bi nama svim zvezdasima bilo bolje da nasu Crvenu Zvezdu kupi sejik BIN ZAJED zasto da ne samo to treba da reces Vucicu da nam dovede tog Sejika BIN ZAJEDA a mozes i ti ostanut ali samo ne mojte da saradjujete sa tzv navijacima delijama Crvene Zvezde ,zasto Terzicu ne napravis to ako mislis da nasa Crvena Zvezda bude ona stara i da se plase svi timovi kako na domacoj sceni tako i na Evropskoj sceni sad sto se tice Lukasa Maure njega ne moze naravno da dovede nasa Crvena Zvezda ali mi Zvezdasi trazimo kao njega u timu nase Crvene Zvezde ali ako sve to hocemo onda Terzicu napravi ono sto sam ti govorio i onda kad preuzme vlasnistvo sejik BIN ZAJED Terzicu napravi sjajnu skauting sluzbu u kojoj ce da budu Zvezdasi a mogu i stranci samo da pomognu za dolazak Zvezdine djece ne samo iz Srbije nego iz citavog Svijeta a mora i da se napravi odlicna marketing sluzba ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 👿 👿 👿 👿 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Dejo нов 10, 2014 at 12:34

http://redstarfamily.info/2014/11/09/rakic-kostao-sam-zvezdu-dva-boda-video/ Terzicu hocemo da ovog igraca nase Crvene Zvezde prodas sad za zimski prelazni rok jer je jedan od najgorih napadaca koji je dolazio na nasu Maraknu u nasu Crvenu Zvezdu ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 👿 👿 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Dejo нов 7, 2014 at 22:05

Zasto Terzicu ne otidjes kod Vucica i dogovoris da se nasa Crvena Zvezda HITNO PRIVATIZUJE pa neka je kupi SEJIK ,Kineska kompanija ili Gasprom http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1299758-vucic-poklonio-zvezdin-dres-premijeru-francuske a vi tzv navijaci koji cujem podrzavate jednog tzv Bogdanova ako ce on da bude presednik nase Crvene Zvezde onda treba da se ugasi nasa Crvena Zvezda Terzicu :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 👿 👿 👿 👿 ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Reply
Luka нов 6, 2014 at 22:42

Terza i dalje prosipa istu priču, prebacuje odgovornost na druge, čak i Zorana Lakovića naziva „Partizanovim kadrom“… A onda će jednog lepog dana dati saopštenje tipa „Nismo uspeli da obezbedimo novac za licencu (zbog opstrukcija FSS ili čega već ne…) i kao odgovorni ljudi podnosimo ostavke, a Zvezdi želimo sreću u daljem radu“.
E, jadni mi, u koga se uzdamo da nas izvuče iz g.vana…

Reply
Dejo нов 6, 2014 at 14:23

Terzicu hocemo da obezijedis novac za nasu Crvenu Zvezdu ali isto tako svi mi Zvezdasi zelimo PRIVATIZACUJU pa bilo to da nas Rusi uzmu ali ja bih vise volio da nasu Crvenu Zvezdu uzme Sejik naprimjer Bin Zajed ili drugi Sejik neki i jos nesto zelimo da vidimo mi Zvezdasi kako bi nasa Crvena Zvezda odigrala protiv Sahtijora iz Donjecka jer ovo sve treba da napravis Terzicu i da sto se tice Jovica da njemu trazis psihologa a to bi bilo dobro i za citav tim nase Crvene Zvezde i jos nesto nasoj Crvenoj Zvezdi je potreban kondicijoni trener i to hitno kao i sve ove gore stvari :facepalm: :facepalm: :facepalm: ❗ ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply

Leave a Comment