Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаОдбојкаОдбојка

Звезду чека тежак испит у Лајковцу

Одбојкашице Црвене звезде, у оквиру 4. кола Винер штедише лиге, гостоваће екипи Железничара у Лајковцу, на једном од најнезгоднијих гостовања ове сезоне.

Екипа Железничара, са никада више амбиција, улази у своју трећу сезону у најјачој лиги. Пред сам почетак, стигла су звучна појачања у види бивших играчица нашег клуба, Тамаре Ракић (примач сервиса) и Иване Нешовић (коректор). Једно од озбиљнијих појачања представља и Бојана Стојковић, која се после Румуније, враћа у домаћи шампионат. У прва три кола екипа из Лајковца освојила је пет бодова ( два против Спартака и три против Крагуја ), и евидентно је да играју све боље, и да никоме неће било лако да однесе читав плен из Лајковца. Највише поверења Ивана Лазаравић, техничар екипе, има у двојац Ракић – Нешовић, и више од 50% напада добијају баш оне. Да јој са разлогом верује, Ивана Нешовић доказала је у другом колу, када је освојила 23 поена против Спартака и била МВП кола. Управо у том мечу екипа је показала да може да се носи са најјачим екипама лиге и да ће се, са НИС Спартаком и Јединством из Старе Пазове, борити за место међу четири најбоље екипе. 

Познато је да црвено-беле мало спорије „пале моторе“ на почетку сезоне, тако да не треба да чуде неки неочекивано изгубљени бодови на отварању првенства. Прошла су три кола, и екипа почиње да игра све боље, тако да треба очекивати и више бодова у наставку. Адела Хелић се вратила после повреде, и већ у претходном колу је показала колико значи екипи ( 24 поена против Спартака ), а очекује се повртак и Николине Лукић. Све остале играчице су спремне за утакмицу.

С обзиром на квалитет и амбиције обе екипе, треба очекивати врло квалитетну утакмицу, где је Звезда благи фаворит.

Утакмица се игра у суботу, 8. новембра са почетком у 19 часова, у Хали спортова у Лајковцу, а директан пренос је на РТС2.

Повезане вести

Leave a Comment