Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Најава: Црвено-бели гостују у Костолцу

Рукометаши Црвене звезде у среду настављају такмичење у плеј-ауту гостовањем против Рудара у Костолцу. Сусрет 7. кола почиње од 19 часова у Спортском центру Костолац, а суђење је поверено Бранки Марић из Панчева и Зорици Машић из Зрењанина.

Звезда се убедљивом и очекиваном победом на гостовању против Колубаре издвојила на првом месту са два бода више од Пожаревца, Рудара и Планинке, али је екипа нишког Железничара и даље близу са три бода мање од чете Ненада Перуничића, тако да црвено-бели морају до краја сезоне максимално озбиљно да приступе свакој утакмици.

Претходна утакмица је показала да црвено-бели имају талентоване младе снаге, па су многи од њих добили велику минутажу у Лазаревцу, коју су прилично добро искористили. Лука Вујовић, Филип Леовац, Стефан Дамјановић и друштво показали су да клуб на њих у будућности може озбиљно да рачуна, а радује и повратак Младена Шотића, који се опоравио од повреде, па ће Звезда сада имати знатно више опција у нападу, јер млади левокрилни рукометаш представља важан део екипе и често зна да постигне велики број погодака. Наравно, искуснији играчи ће као и обично бити узданице београдског тима обзиром на квалитет наредног противника, па ће  Виктор Матичић, Младен Ивановић, Дарко Тодоровић, Александар Драгутиновић уз нешто млађе саиграче Дејана Бабића, Николу Милошевића, Марка Антеља и капитена Владимира Цупару покушати да се са неугодног гостовања врате са бодовима или барем да остану непоражени.

43

Црвена звезда и Рудар су ове сезоне одиграли три утакмице у домаћем шампионату и скор је изједначен – по једна победа оба тима и реми. Прошле јесени црвено-бели су одиграли нерешено у Костолцу (24:24), док су у Београду славили са убедљивих 32:24. Рудар се реванширао прошлог месеца изненадивши Звезду у престоници на повратничком мечу Ненада Перуничића резултатом 25:22.

Управо је тај неочекивани пораз закомпликовао ситуацију на табели, али црвено-бели сада имају прилику да узврате, евентуалном победом побегну осталим клубовима и забележе позитиван скор против Костолчана ове сезоне. Зелено-црни нису баш у некој форми, јер су на последње три утакмице забележили пораз и два ремија. У претходном колу извукли су бод у Пожаревцу поготком Ивана Ломића у самом финишу. Поред Ломића највећа узданица екипе из Костолца је Владимир Петровић, који је са 10 погодака у последњој утакмици против Звезде био најбољи на терену. Ту су још Владимир Димитријевић, Александар Бабић, Дејан Аврамовић и капитен Милош Милошевић, некада узданица црвено-белих у освајању последњих титула првака.

18

Успех на овом гостовању био би врло значајан за Звезду, јер би јој то омогућило мирнији финиш сезоне против тимова који се грчевито боре за опстанак.

                                       Рудар – Црвена звезда

                             7. коло плеј-аута Супер лиге Србије

                                         Среда, 13. мај 2015.

                                    СЦ Костолац, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment