Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Маја Огњеновић најбоља одбојкашица Србије у 2015. години

Маја Огњеновић, капитен женске одбојкашке репрезентације Србије и некадашња узданица Црвене звезде, другу годину узастопно проглашена је за најбољу одбојкашицу Србије.

Маји је награду за најбољу у 2015. години уручио Ненад Голијанин, први потпредседник Одбојкашког савеза Србије, а вођа наше селекције има велику жељу да се у следећој години у дресу националног тима дочепа прве Олимпијске медаље у богатој каријери.

– Искрена да будем, врло сам поласкана, зато што сам други пут заредом примила овакво признање, поготово зато што долази из наше куће, од савеза који вас подржава и поштује и када вам иде и када не, и када има и када нема успеха. Заиста је 2015. за нас била веома успешна. Освојили смо три медаље са четири велика такмичења. Играле смо у врхунској форми свих пет месеци и морам да истакнем да је ово признање које сам ја добила могла да добије и било која од мојих саиграчица. Надам се да ћемо у следећој години бити још успешнији, зато што са Олимпијских игара још увек нисмо успели да донесемо медаљу. Нећемо бити много захтевне, било које боје да буде, само да олимпијска медаља буде на нашим грудима, јер мислим да то ова генерација заслужује. Мислим да смо спремне за велика дела, да имамо квалитет, младе играчице које су још увек гладне трофеја и успеха, а опет и нас старије, које већ трећи пут идемо на Олимпијске игре, тако да се надам да ће бити трећа срећа.

За најбољег одбојкаша Србије у 2015. години изабран је дугогодишњи репрезентативац Марко Подрашчанин. Катарина Лазовић из Визуре проглашена је за најбољу младу играчицу, док је признање за најбољег младог играча добио Марко Радосављевић (Спартак Љиг). Додељене су и награде најбољима у бич волеју. Код одбојкашица је најбоља била Марија Милошевић, а код одбојкаша Лазар Коларић.

Повезане вести

Leave a Comment