Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Дарушафаки припала драма у Пиониру на старту Евролиге

Драма припала Дарушафаки

Кошаркаши Црвене звезде поражени су y 1.колу Евролиге у Пиониру, драма припала Дарушафаки, 70-73. Кузмић са 16 поена најефикаснији.

Боље није могло да почне, нити лошије да се заврши. Фантастично отварање Евролиге и меча, фантастично прво полувреме Црвене звезде против Дарушафаке. Од самог старта екипа Дејана Радоњића је била у ритму претходних победа и ретко ко у овом тренутку може да каже да игра лепшу кошарку од Црвене звезде. Али, пад у другом делу, слаба ротација, констатни проблеми са слободним бацањима су довели до пораза.

Дарушафака је била без решења за Јовића, Митровића и Кузмића, а тројкама Дангубића, Гудурића и Џенкинса Звездина предност је расла. Проблем су била слободна бацања, стара бољка, 0/5 у првом полувремену. Уз добар проценат шута за три поена, Звезда је имала контролу скока, 9 више у првом полувремену.

Две серије по 6-0, уз чврсту одбрану, водиле су Звезду на одмор до 14 поена предности. У наставку смо очекивали другачије издање Дарушафаке.

То се и догодило, доста боље издаље Турака у другом полувремену, Звезда у паду. Клејбурн је држао Дарушафаку у игри, која је постигла 39 поена за 27 минута, али је Бертанс почео да погађа за три поена и довео своју екипу на само кош заостатка, а тада је почео да погађа Клејбурн у битним тренуцима. Иако драма није била на видику, имали смо је на крају. У „тројкашком обрачуну“ Гудурић је везао две тројке, Вонамејкер једну.

Звезда је успевала да до финиша очува предност, Дарушафака је први пут повела у последњем минуту, захваљујући одличном Клејбурну, 68-69. Митровић је изгубио лопту, а Вилбекин искористио оба бацања, као и Јовић на супротној страни, али то није било довољно.

Након што је Вонамејкер погодио оба бацања, Гудурић није успео и Дарушафака је славила у Пиониру.

И поред пораза, одличан меч екипе Дејана Радоњића. У наредном колу, Црвена звезда игра у Инстанбулу, против Галатасараја.

1.коло, Евролига

Црвена звезда мтс – Дарушафака Догуш 70-73 (24-17, 20-13, 8-16, 18-27)

Београд, „Александар Николић“.
Гледалаца: 5.823
Судије: Перез Перез, Коромилас, Лауринавичијус

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић 2, Дангубић 7 (4ск), Митровић 12 (5ск), Лазић, Симанић, Добрић, Симоновић (2ск 2ас), Џенкинс 8 (3ас 2укл), Гудурић 13 (2ск), Јовић 8 (4ск 7ас), Кузмић 16 (9ск 2ас 3бл), Бјелица 4 (2ск). Тренер: Дејан Радоњић

ДАРУШАФАКА: Вилбекин 2, Арслан, Батук 4, Вонамејкер 11, Клејбурн 19, Морман 10, Алдемир, Саваш, Андерсон 5, Слотер 2, Бертанс 13, Харангоди 7. Тренер: Дејвид Блат

14642311_10153844689080952_6933110572886621208_n

ТОК МЕЧА

1/4 (24-17)

Стартна петорка Црвене звезде, сада већ стандардна: Јовић, Џенкинс, Дангубић, Митровић и Кузмић. Јовић и Морман поенима отварају утакмицу, затим погађа и Кузмић за уводну предност црвено-белих.

Сјајно отварање утакмице црвено-белих. При резултату 6-6, уследила је серија 9-0 која је натерала Блата на први тајм-аут. У истом ритму је наставила Звезда и након повратка са првог предаха, Митровић, затим нова тројка Џенкинса, па поново Митровић за 22-11 у 8.минуту.

Дуго је на семафору стајало 22-11, Клејбурн је прекинуо пост поенима са пенала, а затим Бјелица закуцава након сналажљивости и борбености Ребића. Велики проблем Звезде су била четири слободна бацања.

На крају првог периода игре, Звезда води 24-17.

Митровић 8п, Кузмић, Џенкинс 6п.

2/4 (20-13)

Ребић, Лазић, Гудурић, Симоновић и Бјелица на паркету, Гудурић постиже прве поене. Гудурић нови поени, прва његова тројка, узвраћа Вонамејкер полагањем.

Нова брза серија Звезде, Дангубић је погодио за три, Јовић је у контри погодио уз фаул, али није искористио слободно бацање. Звезда је опет на двоцифреној предности, 38-27 на 3.15 до полувремена.

Наставило фантастично полувреме Црвене звезде, поени Кузмића и Јовића, френетична подршка у Пиониру руши Дарушафаку! 44-30 на полувремену!

Кузмић 10п 5ск, Митровић 8п, Јовић 6п 4ас.

3/4 (8-16)

Јовић, Лазић, Џенкинс, Митровић и Кузмић на паркету, а Кузмић наставља где је стао, закуцава за прве поене у наставку. Клајбурн држи Дарушафаку у игри, његова мини серија, уз фаул и искоришћено бацање, Дарушафака на -9 на старту трећег периода.

Црвена звезда држи кошаркаше Дарушафаке испод 40 постигнутих поена за 27 минута игре. Одлична играча Дејан Радоњића. Доминира под кошем гостију Огњен Кузмић, сјајан евролигашки деби у дресу Црвене звезде.

Даирис Бертанс тројком комплетира трећу четвртину, 52-46 за Црвену звезду.

Кузмић 16п 9ск, Митровић 10п

4/4 (18-27)

Ребић, Џенкинс, Дангубић, Митровић и Бјелица на паркету, на почетку последњег периода утакмице. Џенкинс постиже прве поене за црвено-беле са линије за слободна бацања, а затим и Бјелица закуцава.

Доста грешака у корацима Звездиних играча, доста изгубљених напада. Бертанс везује још једну тројку, уз фаул, Дарушафаку на само кош заостатка. Гудурић погађа за три поена, узвраћа Вонамејкер.

Нова тројка Гудурића, затим погађа и Дангубић од таблу, узвраћа Клејбурн. Гудурић погађа за два поена. Звездин вондеркид држи конце игре у својим рукама.

Митровић је искористио 1/2 са пенала, Бертанс је нагазио линију за три поена, али је погодио. Гудурић не погађа за три, Клејбурн сигуран у контри. Митровић није погодио из чисте прилике, Клејбурн јесте, 19 поена. Прво вођство Дарушафаке на утакмици, у последњем минуту, 68-69! Да ли нас очекује прва евролигашка драма?

Митровић је изгубио лопту, Вилбекин сигуран оба пута са пенала, као и Јовић. Неизвесна завршница, драма у Пиониру у псоледњем нападу. Гудурић није успео у последњим секундама, Дарушафака слави победу, драма припала Турцима.

Кузмић 16п, Гудурић 13п, Митровић 12п.

_bts0140

Добродошли у нову евролигашку сезону, која за Црвену звезду почиње утакмицом против турске Дарушафаке у хали „Александар Николић“ у 21:00.

Након фантастичног прошлосезонског издања и пласмана у ТОП8 екипа Европе, где је тим Дејана Радоњића заустављен од стране будућег, владајућег шампиона Старог континента, ЦСКА из Москве и чаробног Милоша Теодосића, сви смо са нестрпљењем чекали почетак новог издања.

А Евролига је ове сезоне заиста у новом издању. Лигашки део, 16 екипа, 30 утакмица, 15 дуела у Београду, 15 „Звездиних Аида“…. Пред Црвеном звездом су падали Макаби, Реал Мадрид, Панатинаикос, Локомотива… они ће поново доћи у Београд, уз Олимпијакос, Барселону, Фенербахче, ЦСКА.. и на нама је да их натерамо да у Београду пред нашом Црвеном звездом поново падну.

Добродошли!

Повезане вести

22 comments

Dejan окт 14, 2016 at 19:56

Radonjic je nula trener!!! I pitam se – kako to da i fudbalski klub i kosarkaski vode crnogorci (namerno malim)?! Terzic, Bozovic, Radonjic,Borko… cudno, cudno…

Reply
Dejan окт 14, 2016 at 19:56

Radonjic je nula trener!!! I pitam se – kako to da i fudbalski klub i kosarkaski vode crnogorci (namerno malim)?! Terzic, Bozovic, Radonjic,Borko… cudno, cudno…

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 14, 2016 at 16:00

PRVO KAŽEŠ DA NE ZNAM O ČEMU PRIČAM A ZATIM POTVRĐUJEŠ SVE ŠTO SAM REKAO. RAZGOVARAJUĆI SAMNOM TI BI SE NAĆUTAO, MOGAO BIH DA TI ISPRIČAM PUNO TOGA O SMRADONJIĆU, DA U CELU PRIČU ZBOG ČEGA JE DOŠAO U ZVEZDU UBACIM KOŠARKAŠA DAŠIĆA,ALI NEĆU.

Reply
@Loki окт 14, 2016 at 08:11

Brate moj, stvarno ne znaš o čemu pišeš, Milo je uslovio Čovića da mu Radonjić bude trener, ako hoće da mu VOLI (milova firma) daje kintu, a Radonja je u rodbinskim vezama sa milom (namerno malim).

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 14, 2016 at 01:41

IMA VEZE I TE KAKVE SA ĐUKAJEM,TO JE NJEGOV AGITATOR.IMAO JE VAŽNU ULOGU U OTCEPLJENJU CRNE GORE,GOVORIO NA MITINZIMA SRAMNOG DPS-A. KAO ČOVEK JE NULA, KAO TRENER JOŠ GORI.IZGUBIO NAM JE BAR 30 DOBIJENIH MEČEVA,ISTO TOLIKO SMO IH SREĆNO DOBILI PROTIV MNOGO SLABIJIH PROTIVNIKA. NJEGOV DOPRINOS U OSVAJANJU TROFEJA JE ZANEMARLJIV,IMALI SMO ZA KLASU JAČU EKIPU OD OSTALIH. ZATO MU ODMAH TREBA DATI OTKAZ,DOVESTI SAŠU OBRADOVIĆA ILI NEKOGA KO ZNA ŠTA JE ZVEZDA, KO NE BEŽI POSLE SVAKOG MEČA ODMAH U TUNEL I KO JE ZVEZDAŠ U SRCU. TAKOĐE ODMAH VRATITI REBIĆA I GUDURIĆA U FMP,OTERATI MITROVIĆA KOJI JE NULA IGRAČ I DOVESTI TRI POJAČANJA.

Reply
dusan окт 14, 2016 at 01:02

ponavlja se nesto sto meni nikako nije jasno. kuzmic odigra kao juing i u prve tri cetvrtine ima 16 poena 9 skokova 3 rampe. onda u cetvrtoj cetvrtini vise ne ulazi. navodno, blat igra sa niskom postavom. pa sta? moramo i mi da igramo sa niskom postavom? drugo, mi ponovo nemamo resenja u napadu protiv iole ozbiljnije odbrane. ali, uprkos svemu – ja nisam za dovodjenje novih igraca. ne trebaju nam igraci koji ce iskljuciti simanica iz tima. ovo je ekipa koja ima sve i treba da pokusa da igra.

Reply
Maksa окт 14, 2016 at 00:11

Stvarno sramota nacin na koji gubimo utakmicu. Zvezda mora pod hitno da dovede jos 2-3 pojacanja jer sa ovom ekipom nece uraditi ama bas nista u Evroligi. A Mitrovic mora pod hitno da se probudi veliki deo ovog poraza je na njemu sa izgubljenom loptom i promasenim zicerom na samom kraju utakmice.

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 13, 2016 at 23:31

DA LI POSTOJI IKO NORMALAN U KLUBU DA OVO MILOVO SMEĆE OTERA VEČERAS ?

Reply
Loki окт 14, 2016 at 01:04

Kakve sad veze ima Milo Djukanivic sa Radonjom…? Zato sto su obojica Crnogorci? Po tome je onda i Grof Bozovic Milovo smece…I Perunicic….i Sefik i Prlainovic koji nam donesise jedine trofeje u vaterpolu…a tek Savicevic…

Reply
zemunac1976 окт 13, 2016 at 23:26

napredni pljuvaci se vratili sa odmora,nije ih bilo par meseci hahahahahah izmilili iz svojih rupa….podrska igracima i treneru

Reply
Estrella Roja окт 13, 2016 at 23:15

Najgore su ove utakmice kada izgubite na kraju iako ste celu utakmicu vodili, manje loše je izgubiti ubedljivo. Kao što sam i ranije tvrdio i sada mogu da ponovim, dolazak Đenke i Bjelice je veoma loš potez. Bjelica nije loš igrač posmatrajući kompletan igrački potencijal, samo što je Mitroviću neophodan mnogo bolji konkurent da bi se to manifestovalo na terenu kroz rezultat protiv evroligaških ekipa. I potpuno je neozbiljno kad ne dovedete centra i pleja pre početka Evrolige. Očekivanje da domaći roster može da učini čuda je poprilično hazarderski pristup čak i za ljude koji nemaju veze sa košarkom.

Reply
РУК окт 13, 2016 at 23:14

Хахаха… СмРадоња…

Reply
koprivnakoprivna окт 13, 2016 at 23:12

Fuj evropo i kladioničari…ne kladim se na košarku samo mogu pljunuti…

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 13, 2016 at 20:47

dajte neki link

Reply
josif окт 13, 2016 at 22:57

Staceti link!Od +16 u 25 min dr.Radonjic gubi utakmicu.To si vec video 100 puta.Netreba ti link.Pozz.MKD

Reply
Loki окт 13, 2016 at 23:22

Jbg…Radonja nam doneo 5 trofeja za poslednje 2 gidine…ali stvarno covek po 100- ti put gubi, kao trener, ove neizvesne zavrsnice i to posle naseg velikog vodjstva .Totalno je pogubljen u poslednjim minutima…ovaj put zaboravio na klupi najraspolozenijeg igraca, Kuzmica…i Klejburn probio na polaganje sve koseve u poskednja 2 minuta…dok je bio Kuzma u igri ti proboji pod kos nisu prolazili…Simon i Laza totalno indisponirani…a Radonja ih drzi u igri iako njihovi igraci Klejburn i Bertans dali sve koseve za Darusafaku u poslednja 3 minuta…a Radonja spava i pusta da Laza i Simon ispadaju u odbrani sve vreme….a u napadu ova dvojica su veceras bili za podsmeh! Ne znam…ali ovo se ponavlja…da li mi moramo 3 minuta ored kraj da vodimo sa 20 razlike da bi mirno priveli utakmicu kraju… Radonja dobro vodi utakmicu kad je razlika velika u nasu korist…ali definitivno cim dodje do rezultatske frke on se potpuno pogubi!!! To postaje cinjenica…uzas!!!

Reply
Ћурчија окт 14, 2016 at 00:18

Заборавио си млитавог, тромог, инертног капитенчића.Вечерашња утакмица је доказ да од њега никад неће бити вансеријски играч, каквим га многи промовишу.Може бити играч против Крке и сличних екипа, али на евролигашкој разини, против озбиљних играча, нема шта да тражи.По ко зна који пут је изгубио кључне лопте, и промашио кључна бацања!

Reply
Loki окт 14, 2016 at 00:48

Nije Mitrovic kriv sto su SVE lopte u poslednja 3 minuta isle na njega… Trener ocigledno misli da je on igrac odluke… sto naravno nema pojma… Realno, i Mitrovic i Danguba su konfekcija…vec 4 i 3 godinu su u Zvezdi i jos uvek ih cekamo da postanu igracine…nema od toga nista… kao sto ni Reva nije format…

krvavi zvezdas-DE окт 13, 2016 at 23:33

ovu tekmu je izgubio mitrovic..za 2poslednja minuta promasio 2 slobodna..promasio polaganje i izgubio loptu..znaci najveca cepanica kod nas

Reply
Ћурчија окт 14, 2016 at 00:14

Никад од капитенчића играч!

Reply
pera окт 14, 2016 at 00:21

Momce ti ocigledno imas neki problem. Ako ti se ne gledaju utakmice bez 12 crnaca ti predji da pratis neki drugi klub. Zvezda je odigrala veceras odlicnu utakmicu. Neki su iskoristili svoju sansu i odigrali bolje neki malo manje dobro ali u sustini ja zadovoljan. Ljudi u klubu su rekli da ce doci ta dva igraca, Pa budite strpljivi majku mu, nemojte odmah da skacete. Mi ove godine nismo planirali da osvojimo Evro ligu ali sve ostalo cemo osvojiti budite uvereni i to sa ovim rosterom i dobicemo bar tri mlada igraca kao startere za onu tamo sezonu. Ja prezadovoljan za pocetak sezone.

Reply
Loki окт 14, 2016 at 00:39

Prezadovoljan??? Sto smo vodilili 39 minuta i izgubili? Pazi…nisi zadovoljan…nego si cak prezadovoljan sto smo vodili 16 razlike i na kraju izgubili…jel ovo skrivena kamera?

Reply

Leave a Comment