Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на турбо погон

Припреме Звезде почињу 9. јануара. Играчи су имали нешто више од три недеље да се одморе од напорне полусезоне, али је питање да ли ће им то бити довољно. У борби на три фонтра у јесењој полусезони фудбалери Црвене звезде одиграли су чак 38 утакмица. Све је почело 13. јуна на нашем највећем стадиону утакмицом против малтешке Флоријане. Од тада, изабраници Владана Милојевића су готово на свака три дана бележили нове минуте проведене на терену.

Било би немогуће издржати све напоре и остварити овако добре резултате да наш стручни штаб није имао уз себе велики број изузетно квалитетних играча. Током целе полусезоне минуте у црвено-белом дресу уписало је чак 30 фудбалера. Највише минута проведених на терену забележио је Филип Стојковић, чак 2932, што значи да је наш десни бек одиграо целе 32 утакмице и још нешто више од једног полувремена. Када знамо да је то број утакмица који један фудбалер у просеку одигра током читаве сезоне, још једном можемо да потврдимо колико је популарни Жуле важан шраф у машинерији Владана Милојевића.

Пођеднако је импресивна и чињеница да је чак деветорица наших играча одиграла више од 2000 минута ове полусезоне. Поред најстандарднијег Стојковића, према минутима више од 23 целе утакмице одиграли су и Борјан, Савић, Доналд, Ле Талек, Срнић, Канга, Пешић, Боачи.

Други најстандарднији играч у Звезди јесте голман Милан Борјан. Он је чувао нашу мрежу чак 2725 минута ове сезоне и за то време постао је стуб наше одбране и неко ко улива велико поверење како играчима на терену, тако и навијачима на трибинама.

Поред одлучујућих европских голова које је постигао, Звездин крилни нападач ће ову сезону памтити и по томе што је забележио завидну минутажу – 2550 минута у игри је провео Славољуб Срнић.Такође, завидном минутажом може се похвалити и Звездин Габонац Гелор Канга који је у свим такмичења у другој половини 2017. године одиграо укупно 2099 минута.

Када је реч о одбрани, најстандарднији штоперски тандем ове полусезоне чинили су Вујадин Савић и Дамјан Ле Талек. Француз је на терену провео 2467 минута, а Савић само једно полувреме мање. Њихове замене такође су одрадиле одличан посао и уливале сигурност екипи када су били на терену, Срђан Бабић читавих 1594 минута, а Абрахам Фримпонг 768 минута.

Уз леву аут-линију највише је трчао Милан Родић, тачније 1848 минута. Он је своју минутажу делио са Душаном Анђелковићем који је 1070 минута био у игри, а на лево беку понекад се налазио и Звездин универзалац Марко Гобељић који је на свим позицијама у тиму провео укупно 1575 минута.

Наши нападачи правили ове јесени стварали су муке многим вропским и суперлигашким екипама. Офанзивна игра донела је много голова, а самим тим и радости, нашим навијачима. Готово пођеднаку шансу добили су наши шпицеви Александар Пешић и Ричмонд Боаћи. Репрезентативац Гане одиграо је 2269 минута, а Пешић је на терену провео 2150 минута. Њих двојица заједно су постигли 44 гола за Црвену звезду у јесењем делу шампионата.

Знамо да ће тај број наставити да расте, зато и ви наставите да подржавате наше момке већ од 13. фебруара на Маракани.

Повезане вести

1 comment

шаљив јан 4, 2018 at 12:05

терзићу доведи крунића из емполија и вукановића из напредка,а ви што лупате минусе билиби одушевљени када би дошли

Reply

Leave a Comment