Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Лоиму Раисио, реванш меч 1/16 финала Купа изазивача

Одбојкаши Црвене звезде су наставили серију победа у домаћем шампионату, победивши убедљиво и крагујевачки Раднички. Црвено-бели су се изједначили по броју бодова са Партизаном, па су крај првог круга регуларног дела сезоне дочекали на деоби првог места, и у добром расположењу дочекују реванш утакмицу шеснаестине финала Купа изазивача против финске екипе Лоиму Раисио.

Звезда има предност из прве утакмице у којој је након великог преокрета победила са 3:2. Црвено-бели су лоше отворили утакмицу, а затим су изгубили практично већ добијен други сет. Ипак, то их није поколебало, па су одличном игром освојили наредна три сета, и однели два бода из Финске. Наравно, то не значи да је посао завршен, систем такмичења је такав да све може да се надокнади, али верујемо да ће наш тим, као и увек, ући максимално у меч и остварити нову победу. Да подсетимо, према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 или 3:1 се добијају три бода, док за тријумф од 3:2 у сетовима, победник добија два бода, поражени један, а даље пролази екипа која у два меча освоји више бодова. У случају да тимови буду изједначени, играће се „златни сет“, који ће одлучити ко пролази даље.

Тренер Звезде, Драган Кобиљски, очекује тежак меч:

„Знамо да ће сутрашња утакмица бити јако тешка. То што смо победили екипу Лоимуа у Финској никако не значи да смо завршили посао. Чека нас можда још тежи задатак јер морамо да победимо и у реваншу. Знамо да ће бити тешко, али исто тако верујемо да ћемо бити способни да завршимо посао како ми то желимо,  да победимо“, уз напомену да је Александар Гмитровић и даље ван строја:

„И даље смо без Салета Гмитровића, али захваљујући дугој клупи смо спремни. Његово одсуство не може да оправда евентуалну нашу лошу игру“.

Поред изјаве тренера, званични сајт нашег одбојкашког клуба преноси и изјаву капитена Звезде, Максима Буцуљевића:

„Надам се да ћемо наставити такмичење у Европи, али пред нама је један изузетно тежак противник који игра феноменалну одбрану. Они нам не леже и биће веома тешко. Искрено се надам да ћемо уз нашу велику жељу и домаћу публику обезбедити пролаз даље и да ћемо остати у Европи и наредне године.“

Одбојкаши Звезде имају лепу шансу да се пласирају у осмину финала Купа изазивача и поново презиме у Европи. Било би много лакше то остварити уз публику, а знамо сви колико су испраћене њихове утакмице, и било је више речи о томе претходних дана на нашем сајту. Можда је ово лепа прилика да то крене на боље, па позивамо све навијаче да дођу у „Шумице“, и помогну нашем тиму да се пласира у следећу рунду такмичења. Шта год да ураде сутра, нико им ништа не може замерити, а верујемо да ће нас поново обрадовати, а МЦЗ ће увек бити уз њих, као и уз све остале клубове нашег спортског друштва.

Идемо до нове победе!

Шеснаестина финала Купа изазивача:

Црвена звезда Лоиму Раисио,

Дворана: „Шумице“, уторак, 14. 12. 2014. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment