Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Јако верујем у овај тим!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су шесту победу у последњем колу Д групе Евролиге. Изабраници Дејана Радоњића пред празним трибинама дворане Пионир савладали су шпанског представника Лаборал Кућу резултатом 90:82 и тако завршили први круг такмичења на другој позицији.

На конференцији за медије после меча, шеф стручног штаба црвено-белих, Дејан Радоњић истакао је да његова екипа ниједног тренутка није размишљала о калкулацијама:

Мислим да је свима који су били у хали било јасно зашто је ова утакмица била специфична, посебно за нас актере на самом терену. Дуел је имао тај аспект резултатског надметања, иако нисам сигуран да ли се претходних дана у медијима више потенцирало о борби за друго место или о томе у којој групи ћемо бити у Топ 16 фази. Таква полемика ставила је ову утакмицу у други план. Рекао сам и у најави меча да се ми за сваки дуел припремамо са истим односом и да нећемо калкулисати без обзира колики био значај неке утакмице. Такво васпитање желим да пренесем и на моје играче од којих захтевам да се тако понашају – поручио је Радоњић.

Звездин тренер потом је анализирао ток дуела са шпанским клубом:
Почетак меча је наговестио добру кошарку. Било је доста лепих потеза, са слабијим одбранама. Примили смо доста поена, али треба напоменути да је Лаборал у последње време јако квалитетан, у одличној су форми и то је резултирало таквим дешавањима на терену. Није то био мањак енергије, мада се то у једном тренутку показало код неких мојих играча. Они су генерално приказали атрактивну кошарку и имали су добар проценат шута за три поена. У другом делу смо показали нешто бољу одбрану, као и нашу карактеристичну агресивност и транзицију. Постигли смо доста лаких поена и ту предност смо држали до самог краја. Завршили смо прву рунду, освојили смо друго место и искрен да будем, не знам против кога ћемо играти у Топ 16 фази, тако да не бих могао конкретно да говорим о томе – рекао је Радоњић, а потом додао:

Наше мисли сада усмеравамо према мечу у Скопљу, против МЗТ-а, а касније и против Левског. Након тога, само два дана касније следи нам дуел са Цибоном и надам се да ћемо успети да издржимо тај жестоки ритам, као и да се регенеришемо. Атмосфера коју поседујемо ће нам сигурно доста помоћи у томе и уз њу је све пуно лакше. Наша идеја, коју смо наметнули од самог старта сезоне, довела је до формирања овог тима и потврђује се да смо исправно поступили. Иако смо се касно окупили, тек на турниру у Истанбулу, што нас је ставило у мали проблем, успели смо да демантујемо скептике и драго ми је због тога. Показали смо да ћемо изгледати добро, тако да су оптимизам и вера да ћемо остварити пласман у други круг најелитнијег европског такмичења константно расли. Све је слутило да ћемо реализовати наше планове и остварили смо наш зацртани циљ два кола пре краја. У наредном периоду наставићемо да радимо са истим тимом и са истим играчима. Ја сам неко ко јако верује да ова екипа може да испуни све циљеве. Ово школовање у Евролиги нам даје наду да овако наставимо и даље и посебно велике разлоге да можемо да испунимо снове о освајању трофеја – оптимиста је Радоњић.

Звездин стратег истакао је да играчи заслужују велике похвале због оствареног тријумфа у неуобичајеном амбијенту:

Мислим да играчи свакако заслужују похвале. Не само вечерас, него током целе сезоне. Ово је била посебна ситуација и нормално да је свима нама било много теже јер је природнији осећај да играмо пред 20.000 наших навијача, али издржали смо и ту ситуацију где је противник био у предности, с обзиром да су сви имали прилике да виде какав амбијент стварају наши навијачи.

Млади стручњак осврнуо се и на евентуалне дуеле против великана Реал Мадрида и Барселоне, као и Уникахе у другом кругу такмичења:

Што се тиче шпанских клубова, то су прва три тима на табели шпанског првенства која поседују велики квалитет. Наравно да је могуће да једном и изгубимо од њих, али мене занима да покушамо да остваримо што већи број победа из четрнаест мечева који нам предстоје. Покушаћемо да наше школовање завршимо добром оценом и имамо пуно разлога да се надамо да ћемо испунити све циљеве у овој сезони – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment