Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Фајнал фор Купа у Бечеју: Звезда јури „триплету“!

Сутра у Бечеју почиње завршница Купа Србије у ватерполу, на коме Црвена звезда брани титулу освојену на Ташмајдану 13.јануара и покушаће да трећи пут узастопно освоји Куп Србије. У полуфиналу црвено-бели се састају са Радничким из Крагујевца, док први полуфинални пар чине Партизан и Војводина.

За разлику од претходних година, због утакмица у Регионалној лиги, ове сезоне завршница Купа долази раније, као и осталим земљама. Протеклих година, парове је одређивао пласман на табели на полусезони, а овог пута жреб је одлучивао противнике. Тако већ у полуфиналу имамо финале пре финала.

Од Шефиковог антологијског гола у последњој секунди, преко гинала плеј-офа домаћег првенства, чекало се на нови дуел Звезде и Радничког. Значајно измењени тимови ће се први пут сусрести у Бечеју, где је Црвена звезда прошле године освојила Суперкуп Европе. Црвену звезду су напустили Прлаиновић, Рађен, Вапенски, Кљајевић, Вукчевић, Аврамовић, Ман и Ивошевић, а Раднички Филип Филиповић, Злоковић, Бурић, Ђорђе Филиповић и Королија. Дејан Савић је морао да прави тотални нови концепт и нови тим, чију окосницу чине Ранђеловић и браћа Рашовић, док је предност и останак голмана Шефика и Драксимовића, а од осам нових играча истакли су се Димитрије Обрадовић (Партизан), Александар Његован (Војводина), Радомир Драшовић (Сингидунум), Иван Рацков (Партизан), док се са позајмице из Флоренције вратио Никола Ешкерт. Раднички је губитак надокнадио доласком Дедовића (Партизан), Марка Ћука и Трајковића (Ал Итихад), голмана Живојиновића (Партизан), Петковића (Барселонета), Врлић (Флуминенсе) и тандема из Војводине Тохољ и Јоксимовић. Свакако Урош Стевановић има тим који је респектабилан и поред одлазака великих звезда. Предност Радничког је и играње у Лиги Шампиона, што већ другој години фали Црвеној звезди, захваљујући у најмању руку чудном концепту такмичења ЛЕН-а.

У Регионалној лиги, Црвена звезда је забележила 4 победе и 4 пораза у 10 мечева. Последњи меч против Јадрана из Херцег Новог на „11.априлу“ није био убедљив и оставио је сумње. Свакако да ће новом, младом тиму требати више времена за уигравање, а можда завршница Купа долази и у незгодно време. Раднички је у предности због континуитета утакмица које имају у Лиги Шампиона и утакмицама у Регионалној лиги, Црвена звезда има противника мање. Са друге стране, Црвена звезда има потребну свежину. У Лиги Шампиона су забележили два почетна пораза, док у Регионалној лиги заузимају деобу друге позиције заједно са загребачком Младости.

На прес конференцији уочи Фајнал фора у Бечеју. Виктор Јеленић је рекао да очекује велику борбу за финале. – Пехар је лепши од претходног. Лепо би стајао у витринама после трофеја 2012. и 2013. Сматрам да су Крагујевчани у предности с обзиром да играју Лигу шампиона. Очекујем велику борбу за, највероватније, финале са Партизаном.

Пред Дејаном Савићем и његовим играчима је заиста први велики изазов. Ватерполисти су навикли армију навијача на успехе, а публика их је неправедно запоставило. Ови млади момци требају подршку у тражењу свог пута. Ранђеловић и браћа Рашовић су „одрастали“ са највећима и уче од највећег. Раднички тражи први трофеј у домаћим оквирима. Први пут их зауставио Партизан, а наредна три пута Црвена звезда. Црвена звезда је победила Раднички и у Суперкупу Европе, па су Крагујевчани изузетно мотивисани. Надамо се да ће  Црвена звезда сутра имати подршку великог броја навијача.

Експедиција Црвене звезде је данас допутовала у Бечеј и одрадила тренинг. Меч између Црвене звезде и Радничког игра сутра од 20 часова на базену „Ђорђе Предин“. Први полуфинални пар чине Партизан и Војводина од 18 часова.

ПОЛУФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ, 21.ДЕЦЕМБАР 2014., 20 ЧАСОВА

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ КГ

БЕЧЕЈ, базен: „ЂОРЂЕ ПРЕДИН“

ДИРЕКТАН ПРЕНОС: РТС

Повезане вести

Leave a Comment