Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Војводина НС семе – Црвена звезда

Црвена звезда је остварила још једну победу у Европи, победивши мађарску екипу Фино Капошвар у првом мечу осмине финала Купа изазивача, и тако направила велики корак ка четвртфиналу овог такмичења. То је била друга утакмица Звезде ове године, и други тежак меч, а реванш утакмица их очекује већ следеће среде. У међувремену, наше одбојкаше очекује и дерби утакмица против Војводине, чиме ће наставити серију тешких утакмица.

Војводини ће ово бити први меч ове године на домаћој сцени, пошто им је одложена утакмица прошлог кола (против Рибнице) због обавеза играча у млађим категоријама репрезентације. Новосађани такође наступају у Купу изазивача, и у првом мечу осмине финала изгубили су од Младости из Брчка, након велике борбе (2:3), али су и поред пораза, остварили добар резулат пред реванш. У Првенству Србије, Војводина је тренутно на трећем месту са 23 бода, четири бода мање од нашег тима, али, и утакмицом мање. Победом против Звезде би могли да се пробију на другу позицију, па ће сигурно имати додатни мотив у овом мечу. Предводи их искусни Вељко Петковић, док би у нападу посебно требало обратити пажњу на Дражена Лубурића и Милана Катића. Са друге стране, Црвена звезда након пораза од Партизана жели да се врати на победнички колосек у домаћем шампионату, и остане у трци за прво место пред плеј-оф.

Војводина и Црвена звезда дуго већ воде велике битке на домаћој сцени, и често су баш ова два тима одлучивала о трофејима у међусобним дуелима. Према томе, противници се одлично познају, и сви љубитељи одбојке ће сигурно поново моћи да уживају у њиховом сусрету. Позивамо све навијаче, пре свега из Новог Сада и околине да дођу у халу, и помогну нашем тиму да дође до нова три бода.

Идемо до нове победе!

XII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Војводина НС семе – Црвена звезда,

Дворана: СПЦ „Војводина“, Нови Сад, субота, 17. 01. 2015. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment