Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Тежак пораз ватерполисткиња против мађарког УВШЕ-а

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у француском Лилу од мађарског УВШЕ-а убедљивим резултатом 0:26 у мечу 3. кола групе А прелиминарне рунде Лиге шампиона.

Млада екипа београдских црвено-белих намерила се на до сада најтежег противника, који је био голгетерски расположен, па није помогло ни 16 фаулова које су направиле играчице шампиона Србије, док је екипа из Мађарске забележила само три прекршаја. Звезда није успела да постигне гол, па је доживела најубедљивији пораз у краткој историји клуба. У последњој деоници пружиле су бољу игру него у прве три четвртине. Најефикасније у победничком тиму биле су Вивијен Кевешди, Хана Киштелеки, Рита Кестељи и Александра Шудут-Киш са по четири постигнута поготка.

УВШЕ – Црвена звезда 26:0 (8:0, 8:0, 7:0, 3:0)

УВШЕ: Гангл, Куна 2, Кевешди 4, Киштелеки 4, Сич 1, Кестељи 4, Шиктер 1, Херцка, Тот 3, Чабаи 3, Азумах, Шудут-Киш 4, А. Киш.

Црвена звезда: Александровић, Миловановић, Пантовић, Ћоровић, Рудић, Дујовић, Лука, Новаковић, Мандић, Дамњановић, Ивковић, Јаковљевић, Лазић.

На табели групе А воде Сабадељ и УВШЕ са максималних девет бодова. Уралочка и Лил имају по три бода, док је Црвена звезда без бодова. У последњем колу црвено-беле се у недељу од 10 часова састају са шампионом Европе Сабадељом, који ће данас одиграти још један меч у вечерњем термину против УВШЕ-а, а пре те утакмице снаге ће одмерити Лил и Уралочка.

Повезане вести

Leave a Comment