Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Црвена звезда – Рубин 1:0

Фудбалери Црвене звезде савладали су Рубин из Казања у другој припремној утакмици у Анталији.

Терен: Спортског центра „Регнум“ у Белеку.
Гледалаца: 300
Стрелац: Гаврић у 5. минуту.

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Луковић (од 5′ Јовановић), Лазић, Анђелковић, Ковачевић, Стојановић, Савићевић, Лазовић, Гаврић и Паркер.

Рубин: Нестеренко, Устинов, Кобахидзе, Кверквели, Набиулин, Оздоев, Кислак, Дадун, Ливаjа, Карадениз, Портнагин.

Звезда је у добро отворила утакмицу и већ у 5. минуту дошла до предности. Након продора Лазовића и центаршута који је уследио, Паркер је главом пребацио лопту на другу стативу, а на правом месту се нашао Гаврић, који и на овој утакмици тресе мрежу противника. Два минута касније, шансу је имао Рубин након корнера, али је голман Кахриман добро интервенисао. Треба рећи да је Вукашин Јовановић већ у 5. минуту заменио Александра Луковића, који се након једног дуела пожалио на повреду.

Рубин је након уводних минута који су припали Црвеној звезди преузео иницијативу, и све до истека трећине меча био бољи ривал, али у том периоду није створио много прилика за гол. Црвена звезда је у последњих 15 минута успела да тежиште игре пребаци на половину противника, а Паркер је био играч који је стварао највише проблема одбрани. Управо је након асистенције Стојановића Паркер ушао у казнени простор и шутирао по земљи, али се истакао голман Рубина. Слична акција виђена је у последњем минуту првог полувремена, када је Савићевић био у улози асистента, али голман Рубина је био опрезан, и успео је да се докопа лопте пре Паркера.

У другом полувремену, Рубин је појачао притисак, и створио одличну прилику у 52, минуту када је нападач руске екипе изашао сам испред Кахримана, али није успео да погоди оквир гола. Након тога, уследио је период веома оштре игре, током којег је много играча у обе екипе зарадило јавне опомене. Стојановић, Кахриман, Савићевић, Јовановић, Анђелковић, редом су добијали жуте картоне, а као последица чешћих прекида игре, изостале су шансе у овој фази утакмице.

Потом, у 68. минуту, нова прилика за Рубин. Дјадун је искористио асистенцију Оздоева, и шутирао је у доњи угао. Кахриман је већ био савладан, али, срећом, лопта одлази поред гола. Звезда је средином полувремена успела да се ослободи притиска, али је поново Рубим имао прилику када је Мулин искористио грешку, задржао лопту у казненом и шутирао са осам метара, али поред гола. Звездина одбрана је била на великом искушењу током већег дела другог полувремена, али је ипак остала несавладана.

Тако је Црвена звезда забележила прву победу у Анталији, а укупно четврту из пет утакмица на зимским припремама. Следећа је на програмун већ сутра, а противник је Металист.

Александар Луковић је у 2. минуту утакмице добио ударац у пределу чланка, и после утакмице је одвежен на снимање, и тек након снимања ће се знати више детаља о тежини његове повреде.

Повезане вести

Leave a Comment