Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши започели победом, савладан Југовић у Шумицама

Рукометаши Црвене звезде савладали су Југовић 27:25 (14:13) у оквиру 13.кола СРЛС, у Шумицама. Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Младен Ивановић са 6 голова, а на мечу Немања Белош из Југовића са 12 голова.

Постављало се питање како ће стартовати млада екипа Ненада Перуничића у наставку. Екипа се изменила, још је млађа него у првом делу, али долазак искусног Младена Ивановића из Војводине показало се као добар потез на премијери другог дела. Повреде су буквално „осакатиле“ црвено-бели тим, па је и Тодоровић морао да стисне зубе и игра са повредом колена. Матичић је био мало у игри због повреде.

Играло се гол за гол, резултатска клацкалица током целог меча. Звезда је имала константну минималну предност током целе утакмице, а Југовић је први пут повео тек у 35. минуту, и други пут у 47. минуту. Цупара, а затим и на самом крају Антељ су били одлични на голу, а управо је Марко Антељ преломио меч и био јунак утакмице. Прво је одбранио седмерац најбољем играчу гостију Белошу, а затим и фантастичном одбраном „скинуо“ зицер 10 секунди пре краја код резултата 26:25 и донео победу свом тиму, коју је у последњој секунди потврдио Тодоровић. Ненад Перуничић је осетио тренутак када је требала промена на голу, што је имало позитивно дејство за тим, јер је Антељ са две веома битне интервенције улио самопоуздање екипи. Младен Ивановић је искористио три везана седмерца у тренуцима када црвено-беле није хтео шут и када се ломио резултат. Ивановић је изнуђивао фаулове, борио се за сваку лопту и имао велики допринос у победи. Тандем пивота Нешовановић-Бабић је био одличан, а радује и учинак Шотића (5 голова). Паметном и чврстом одбраном Црвена звезда је успела да победи лидера на табели, који је пружио одличну игру.

У наредном колу очекује нас „Вечити дерби“, а победа у том дуелу би била од немерљиве важности за Црвену звезду у борби за плеј-оф. Победа против Југовића мора да се надогради победом у дербију, а и Партизан је савладао Металопластику и показао да неће одустати од борбе. Црвено-беле очекује тежак распоред, јер у наредних пет кола игра са свим конкурентима за плеј-оф и екипа из горњег дела табеле, па је свака победа важна.

Црвена звезда – Југовић 27:25 (14:13)

Београд – Дворана: Шумице. Гледалаца: 200. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 5 (4), Југовић 4 (2). Искључења: Црвена звезда 12, Југовић 12 минута.

Црвена звезда: Живојиновић, Драгутиновић 3, Вујовић, Милошевић 3, Гачевић, Антељ, Тодоровић 3, Цупара, Шотић 5, Нешовановић 2, Матичић 1 (1), Димитрић 1, Бабић 3, Ивановић 6 (3 седмерца), Брајовић. Тренер: Ненад Перуничић.

Југовић: Селеши, Момиров, Врговић 3 (1), Шипка 4, Лисица 4, Јокић, Покрајац, Вучићевић, Матановић, Добријевић, Куртеш 1, Милосављев, Кочић, Ратковић, Белош 12 (2). Тренер: Никола Марковић.

Повезане вести

Leave a Comment