Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Војводина боља од Звезде у полуфиналу Купа Србије

У полуфиналној утакмици Купа Србије, наш тим се у Новом Саду састао са екипом Војводине, и, нажалост, домаћи тим је био бољи, победивши са 3:1 у сетовима (25:20, 25:23, 21:25, 25:19). Црвена звезда је лоше отворила утакмицу, изгубила прва два сета, освојила трећи, и када се чинило да би наш тим могао да дође до преокрета, уследио је велики пад у игри од средине четвртог сета, што су расположени домаћини знали да искористе. Звезда тако неће имати прилику да брани трофеј, који је освајала претходне две сезоне.

Утакмица је почела игром поен за поен, након чега је домаћи тим направио осетнију предност (10:6), а на технички тајм-аут је отишао са три поена предности (12:9). Пауза је пријала нашем тиму, који везује три поена, и долази до изједначења (12:12). Војводина одговара истом мером, и враћа се на +3. Наставила је да расте предност у корист домаћина (19:13). Звезда успева да освоји наредна три поена, али Војводина чини исто након тога (22:16). Наш тим поново везује три поена (22:19), након одличног сервиса Стоиловића. Ипак, нису успели наши одбојкаши да ураде ништа више од тога у овом сету, па је Војводина решила први сет у своју корист – 1:0 (25.20). Овај сет су обележиле серије на обе стране, али је домаћи тим ипак био прибранији у одлучујућим моментима.

Војводина је боље отворила други сет (5:2). Пришао је наш тим убрзо на поен заостатка, али је домаћи тим поново успео да повећа своју предност (10:6). Као и у првом сету, Новосађани су отишли са три поена предности на технички тајм-аут, а освојили су и прва два поена након паузе, па је тренер Звезде, Кобиљски, био приморан да реагује тајм-аутом (14:9). Војводина осваја и наредни поен, наш тим никако није успевао да дође до своје игре, али се није предавао. Након сервис грешке Новосађана, два одлична сервиса Благојевића је успео да искористи наш блок, па је Звезда успела да преполови предност Војводине (15:12), па је и тренер домаће екипе, Козић затражио тајм-аут. Наставио је Благојевић са добрим сервисима, блок нашег тима је поново био на месту, па је Звезда освојила и наредна три поена, и дошла до изједначења (15:15). Серија је прекинута тек сервис грешком Благојевића. Играло се поен за поен неко време, да би домаћи искористили одличан сервис Михајла Станковића да дођу до два поена предности у завршници сета (21:19). Поново сервис Благојевића доноси изједначење (22:22). Није искористио наш тим контру за вођство, Војводина то користи да дође до две сет лопте. Прву је спасио наш тим, али су затим поново погрешили наши одбојкаши, па је Војводина освојила и други сет – 2:0 (25:23). Штета, уласком Стефановића и Благојевића у игру, Звезда је заиграла много боље, али су је грешке у самој завршници сета коштале освајања истог.

Трећи сет је почео као и први, игром поен за поен, али је овај пут наш тим први дошао до осетније предности (3:6), па је Козић већ у раној фази сета реаговао тајм-аутом. Војводина је пришла на поен заостатка након одмора, али је Звезда убрзо вратила на +3 (6:9). Један дуг поен Копривица решава у Звездину корист (7:11), а са четири поена предност је наш тим отишао и на технички тајм-аут. Околић блоком додатно повећава предност Звезде након паузе (8:13, 9:15). Разиграла се Звезда у тим тренуцима, уз евидентан пад у игри домаћег тима, предност наше екипе је наставила да расте (10:17). Ипак, три везана поена Новосађана су натерала Кобиљског да реагује тајм-аутом (14:18). Сада је потпуно стао наш тим, Војводина успева да се резултатски врати (18:20). Нови тајм-аут Кобиљског је тргао наш тим (18:22). Ова предност је омогућила Звезди да мирно приведе сет крају, искористивши другу сет лопту, чиме је смањила резултат у сетовима – 2:1 (21:25).

Велика борба се водила почетком четвртог сета. Приличан број сервис грешака је направио наш тим, али је имао и ас поен (Околић), па је ипак био у благом вођству добрим делом прве половине четвртог сета. Ипак, домаћи тим је успео да веже четири поена, и преокрене резултат у своју корист, и оде са +2 на технички тајм-аут (12:10). Војводина је повећала предност (14:11), па је Кобиљски морао да реагује тајм-аутом. Лоша игра нашег тима од вођства 10:8 се наставила и након паузе (15:11). Освојила је Звезда два поена након тога, а затим пропустила велику прилику да се додатно приближи. Ипак, успевају наши одбојкаши на приђу на свега поен заостатка, па је и Козић затражио тајм-аут (16:15). Звезда успева да освоји један дуг поен са контрама на обе стране, уз одличну одбрану Јевтића, спречивши Новосађане да се поново одвоје (17:16). Нажалост, само на тренутак, јер Копривица не успева да искористи контру за изједначење, па Војводина убрзо поново долази  до +3 (19:16). Тајм-аут Кобиљског није помогао, Војводина осваја још један поен, и долази до великих четири поена предности у завршници сета (20:16). Ову предност домаћи тим није испустио, успео је да је и увећа до краја, и реши овај сет у своју корист, а тиме и меч – 3:1 (25:19).

Најефикаснији на мечу био је Милан Катић са 22 поена, док је у нашем тиму највише поена постигао Александар Околић, који је забележио 17 поена.

Црвена звезде се на овај начин опростила од трофеја у Купу Србије, а потребно је истаћи да наш тим поново није имао подршку са трибина.

Главу горе, момци!

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:1 (25:20, 25:23, 21:25 и 25:19)
Нови Сад – Дворана: СПЦ „Војводина“. Гледалаца: 900. Судије: Коларевић и Лазаревић. Трајање меча: 108 минута.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 8, Бојичић 1, Ч. Станковић 7, Надаждин, Катић 22, Јовановић 6, Пековић (либеро), Петковић 1, Лубурић 15, М. Станковић 14. Нису играли: Коларић и Мехић. Тренер: Страхиња Козић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 17, Јевтић (либеро), Стефановић 2, Стоиловић 10, Гмитровић 3, Копривица 14, Милутиновић 1, Мартиновић 2, Благојевић 15, Буцуљевић 2. Нису играли: Нејић и Кецман. Тренер: Драган Кобиљски.

Повезане вести

Leave a Comment