Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Марјановић: Изостанак Лазића велики хендикеп

Кошаркаши Црвене звезде Телеком у петак око 13 сати вратили су се из Мадрида са гостовања Реалу у оквиру осмог кола Е групе Топ 16 фазе Евролиге. Црвено-бели поново неће имати времена за предах пошто их већ у недељу очекује дуел са вечитим ривалом – Партизаном.

 Звезда је у пакленом ритму утакмица, а на то се надовезао и тежак пут до главног града Шпаније:

Имали смо практично две непроспаване ноћи. У одласку и у повратку из Мадрида смо марали да устанемо у четири сата ујутро, тако да нам је сан преко потребан, али времена за одмор неће бити – почиње причу центар црвено-белих Бобан Марјановић.

Осим проблема са умором, који је због убитачног ритма утакмица ове сезоне за црвено-беле постао акутни, тренер Дејан Радоњић у мечу 23. кола АБА лиге са Партизаном неће моћи да рачуна ни на Бранка Лазића, који је због повреде пропустио дуел са Мадриђанима. На срећу, не ради се о озбиљној повреди, али нико у стручном штабу Звезде не жели да било шта ризикује па ће из предострожности Лазић пропустити дерби регионалног такмичења:

Проблеми са повредама нас заиста муче у последње време. Још од дуела са Албом у Евролиги крајем јануара повређен је прво био Јовић, потом Дангубић и сад Лазић. Одсуство Бранка Лазића за нас је велики хендикеп, јер је свима добро познато о каквом борцу се ради, па ћемо зато сви морати да се додатно потрудимо да надокнадимо његово одсуство – наглашава Марјановић.

zz10898250_866929880034576_7647625524855026899_n

О дуелу са црно-белима Марјановић каже:

Од нашег последњег дуела у Купу Радивоја Кораћа ми смо одиграли још два меча, тако да је Партизан имао много више времена за припрему утакмице. Били смо под много већим оптерећењем тако да ће они бити одморнији и сигурно ће имати више свежине. У овом мечу Партизан је домаћин и имаће велику подршку својих навијача – констатује Марјановић и додаје:

Очекује нас јако тежак меч. Партизан има одличан и искусан тим са заиста врхунским играчима које предводи Саша Павловић. Довољно је само рећи да је 10 година провео у НБА лиги и свима је јасно о каквом се кошаркашу ради. Тепић и Мачван имају репрезентативно искуство, капитен Милосављевић је мотор екипе, а Милутинов израста у врхунског центра. Имају и неколико младих и веома талентованих играча попут Маринковића и Андрића који се озбиљно намећу у најјачој конкуренцији. Евидентно је да играју све боље како сезона одмиче и свесни смо колико је тежак задатак пред нама.

Као највећи квалитет у игри Партизана Марјановић је навео:

Одлични су у транзицији, изванредно трче и мораћемо да зауставимо такву њихову игру. Биће неопходно да се спустимо у став, да играмо веома чврсту одбрану ако желимо позитиван резултат. Чињеница је да овај меч за нас нема такмичарски значај, јер смо већ обезбедили прво место у АБА лиги пред плеј-оф, али ми у сваком мечу идемо на победу па ће тако бити и овог пута. Потрудићемо се да пружимо максимум у овом тренутку и да будемо веома борбени  – закључио је Марјановић.

Повезане вести

Leave a Comment