Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Лалатовић и Ристић пред Спартак

У суботу, 14. марта, Црвена звезда ће у Суботици играти своју утакмицу 19. кола првенства Србије. Након две узастопне победе уз шест постигнутих голова, у табору српског шампиона влада оптимизам пред овај дуел.

Ипак, да неће бити нимало лако, свесни су тренер Ненад Лалатовић и млади фудбалер, Михаило Ристић.

– Свака наредна утакмица за нас је најтежа. То важи и сада, када је сутрашња против Спартака у питању. Одгледао сам претходне две утакмице Спартака, и имао сам шта да видим. Победили су на свом терену ОФК Београд, док су против Младости у Лучанима губили 3:0, али су успели да постигну два гола, и мало је фалило и да стигну до бода. То је доказ да су екипа која има карактер, са добрим појединцима који су способни да једним потезом реше утакмицу. Ипак, не желим много да причам о нашим противницима. Ми смо Црвена звезда, и идемо у Суботицу по победу. Спартак игра нешто другачије од Јагодине и Војводине, али нећемо ништа мењати у нашој игри, играћемо нападачки као и увек – истакао је Ненад Лалатовић.

Михаило Ристић такође не очекује лаку утакмицу, али потпуно верује у себе и своје саиграче.

– Очекујем тешку утакмицу. Спартак је добра екипа, али ми смо везали две победе, и пуно смо мотивисани да наставимо ту серију. Даћемо све од себе. Не знам какав је терен, када већ питате, али свеједно је да ли ћемо гол постићи из слободног ударца, шута са дистанце, или из казненог простора, битно је да будемо ефикасни и да победимо – јасан је Ристић.

Ненад Лалатовић је описао и ситуацију око играчког кадра.

– Саво Павићевић је неколико дана био прехлађен, па је и пред меч са Војводином био ровит. Сада је са њим све у реду, и конкурише за тим, као и Орландић који је добро одиграо пријатељску утакмицу против Железника. Не кажем то толико због голова, колико због начина на који се кретао и улазио у шансе. Лука Јовић је добио ударац још у првом полувремену меча са Војводином, али смо се договорили да одигра још неких 15 минута у наставку, што се испоставило као добра одлука јер је постигао гол. Имао је дводневну терапију, али сада је са њим све у реду и такође је у конкуренцији за тим. Проблем имамо са Лазовићем који је јуче имао температуру, и тек данас ћу знати да ли ће бити у стању да путује са нама, али мислим да нису велике шансе да се то догоди – рекао је Лалатовић.

Повезане вести

Leave a Comment