Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Две асистенције Бошка Јанковића и голови Милијаша, Мрђе, Миливојевића, Калуђеровића, Печника, Деспотовића…

Бивши играчи црвено-белих имали су запажен учинак претходних дана. Бошко Јанковић је пружио најбољу партију у дресу Вероне са две асистенције код голова Луке Тонија, док су мреже погађали Ненад Милијаш (Хебеи), Драган Мрђа (Омија), Нејц Печник (Џеф Јунајтед), Лука Миливојевић (Олимпијакос), Андрија Калуђеровић (Бризбејн), Ђорђе Деспотовић (Жетису), Милош Стојчев (Сарајево), Дарко Спалевић (Доњи Срем) и Славољуб Срнић (Чукарички).

Италија

Серија А

Верона – Ћезена 3:3

Бошко Јанковић је наставио са сјајним партијама у дресу Вероне након што је због стомачног вируса пропустио утакмицу претходног кола против Лација. Јанковић је на овом сусрету забележио две асистенције, код првог гола у 3. минуту и трећег у 62. минут. Оба пута стрелац је био искусни 37-годишњи голгетер Лука Тони, који је стигао до 15. гола у сезони и тренутно је на деоби другог места листе стрелаца Серије А са Икардијем из Интера. Јанковић је имао и неколико прилика да се упише у стрелце, али није постигао гол. Одиграо је цео меч, добио жути картон у 20. минуту и тако пружио најбољу партију у дресу некадашњег првака Италије. Међутим, његов тим је после вођства од 3:0, дозволио Ћезени да од 70. до 81. минута постигне три поготка и изједначи резултат. Верона је након овог ремија напредовала на 14. позицију са 33 бода. Сјајне центаршутеве Јанковића код голова Луке Тонија погледајте на снимку испод.

Каљари – Лацио 1:3

Захуктали небеско-плави из Рима незадрживо хитају ка Лиги шампиона, од које их након седме узастопне првенствене победе дели само бод заостатка за другопласираном Ромом. Душан Баста је још једном стандардно одиграо свих 90 минута за Лацио, а опоменут је и жутим картоном у 54. минуту. Ускоро се очекује и повратак на терен његовог саиграча Филипа Ђорђевића. Лацио је од 68. минута имао играча више након искључења француског дефанзивца Мобида Дијакитеа. Голове за екипу Стефана Пиолија постигли су Мирослав Клосе у 31, Лукас Биља у 60. из пенала и Марко Пароло у 92. минуту.

Аталанта – Торино 1:2

Никола Максимовић је провео свих 90 минута на терену у саставу гостију, који су славили у Бергаму головима Фабија Кваљареле у 20. и Камила Глика у 39. минуту. После друге победе у низу Торино је седми на табели са 42 бода.

Фиорентина – Сампдорија 2:0

Винћенцо Монтела је надмудрио Синишу Михајловића у Фиренци, па је тим легендарног левоногог бомбардера и рекордера Серије А по броју голова из слободних удараца, прекинуо серију од четири победе. На клупи домаћих био је Ненад Томовић, а његов тим је престигао Ђеновљане и сада је на четвртом месту са 49 бодова, док Сампдорија има бод мање.

Интер – Парма 1:1

Још један кикс Интера против прежаљене Парме донео им је нове проблеме и још већи заостатак по питању пласмана у европска такмичења. Према неким гласинама Интер и не жели у Европу због финансијског фер-плеја. У конкуренцији за наступ нису били Немања Видић и Здравко Кузмановић, а неро-азури су пали на 10. место са 38 бодова.

Ђенова – Удинезе 1:1

Екипа из Удина коју са клупе предводе Андреа Страмаћони и његов помоћник Дејан Станковић освојила је бод на врућем терену у Ђенови поготком Француза Сирила Тероа у 68. минуту. Остали су на 13. позицији са 34 бода.

Палермо – Милан 1:2

Милан Милановић је меч одгледао са клупе домаћих, а спасилац росо-нера још једном је био Француз Жереми Менез, који је у 83. минуту постигао победоносни погодак. Екипа са Сицилије налази се на 12. месту након 29. кола.

Серија Б

Трапани – Фрозиноне 3:1

Урош Ћосић је ушао у игру од 84. минута заменивши Масимилијана Карлинија. После црвеног картона Адријана Русоа у 81. минуту, Трапани је постигао трећи гол из пенала који је реализовао Кристијан Терлици, што је био преломни тренутак утакмице. Фрозиноне заузима пето место које води у плеј-оф за попуну елитног ранга.

Варезе – Трапани 0:3

Ни црвени картон младог Мозеса Ођера у 52. минуту није могао да заустави Катанију на путу до бодова против последњепласираног Варезеа. Емануел Калајо је оверио победу у 64. минуту својим 17. голом у сезони, чиме је избио на чело листе стрелаца. Филип Јанковић је добио прилику да уђе у игру од 85. минута, када је заменио стрелца водећег гола Рикарда Манијера. Без обзира што је стигла до друге узастопне победе, Катанија је и даље у зони испадања на 20. месту са 38 бодова.

Енглеска

Премијер лига

Челзи – Стоук 2:1

Екипа Жозеа Муриња је све ближа титули након освајања 70. бода ове сезоне. Тренутно имају седам бодова више од другопласираног Арсенала и утакмицу мање. Немања Матић је још једном стандардно одиграо свих 90 минута, а гол за три бода постигао је Лоик Реми у 62. минуту.

Кристал Палас – Манчестер Сити 2:1

Шампион је овим поразом рекао и дефинитивно збогом титули. Александар Коларов није био у тиму, а његов тим је сада тек четврти на табели са 61 бодом.

Евертон – Саутемптон 1:0

Захуктали Евертон је славио на Гудисон парку пред 39.390 гледалаца голом дефанзивца Фила Џагилке у 16. минуту. Филип Ђуричић је ушао у игру за госте од 82. минута уместо Белгијанца Тобија Алдервајрелда. Црвено-бели су након овог пораза пали на седму позицију.

Чемпионшип

Милвол – Чарлтон 2:1

Марко Дмитровић је био на клупи Чарлтона, који је од 28. минута играо без искљученог Криса Солија. То им није сметало да поведу у 67. минуту голом Алуа Дијаре, али су бројчано јачи играчи Милвола преокренули у последњих десетак минута преко Сенегалца Магајеа Гаја и Холанђанина Јоса Хојвелда. Чарлтон Атлетик је 11. на табели са 54 бода.

Бирмингем – Ротерам 2:1

Недавна анкета међу навијачима Бирмингема је показала да 80 одсто присталица клуба више не жели Николу Жигића у екипи и поред старих заслуга у освајању трофеја Лига купа 2011. године. Некадашњи репрезентативац Србије није био у протоколу за овај меч, а навијачи Звезде су се понадали да би горостасни центарфор пре краја каријере могао да се врати у клуб који га је афирмисао и помогне екипи у наредној сезони.

Шпанија

Примера

Еибар – Рајо Ваљекано 1:2

Еибар не зна за победу од 10. јануара, а захуктали Рајо је однео три бода головима Алберта Буена у 40. и Анголца Мануча у 42. минуту. Дејан Лекић је ушао у игру за домаће од 77. минута заменивши стрелца јединог гола Микела Аруабарену, али није успео да постигне првенац ове сезоне на 13. наступу.

Кордоба – Атлетико Мадрид 0:2

Катастрофална серија Кордобе настављена је јубиларним 10. узастопним поразом. Закуцани су на дну табеле са осам бодова мање од првог изнад црте. Александар Пантић је одрађивао суспензију због црвеног картона против Реал Сосиједада, па није био у протоколу домаћих.

Француска

Лига 1

Ница – Eвијан 2:2

Милош Нинковић се вратио у тим после опоравка од повреде. Он је током претходног месеца одиграо два меча за други тим Евијана како би се што пре вратио у ритам за елитни ранг. На овом мечу забележио је свих 90 минута, одиграо први меч за Евијан од 7. јануара и допринео освајању важног бода у борби за опстанак. Евијан је избио на 15. место са 36 освојених бодова.

Мец – Тулуз 3:2

Урош Спајић је одиграо цео меч за Тулуз, али је црвени картон његовог саиграча Марсела Тисерана у 60. минуту значајно кумовао поразу, иако у последњих пола сата нису примили гол. Павле Нинков је због повреде ван терена, а играчи Тулуза нису имали решење за репрезентативца Малија Модиба Маигу, који је постигао хет-трик и трасирао пут ка победи. Тулуз је у зони испадања са два бода мање од Лоријена који је на безбедном 17. месту.

Русија

Премијер лига

Динамо Москва – Локомотива Москва 2:2

Екипа Миодрага “Грофа“ Божовића извукла је бод у градском дербију против Динама голом Португалца Мануела Фернандеша из једанаестерца у 79. минуту. Био је то други реми у низу Локомотиве, па су сада седми на табели са 35 бодова. Немања Пејчиновић је пропустио још један меч због повреде.

Амкар – Рубин 0:3

Захуктали Рубин је однео бодове у Казањ са стадиона “Звезда“ у Перму. Благој Георгијев није био у протоколу гостујућег тима, а Игор Портњагин је са два гола био кључни човек у походу ка петој узастопној првенственој победи. Избио је на друго место листе стрелаца са 10 погодака.

Португал

Примеира лига

Порто – Есторил 5:0

Евандро је грејо клупу домаћег тима, који се убедљивом победом задржао на три бода од првопласиране Бенфике. Два гола постигао је Рикардо Кварезма.

Холандија

Ередивизија

Витесе – Гронинген 1:1

Витесе је у серији од 10 утакмица без пораза (осам победа и два ремија). Држе пето место на табели, а Урош Ђурђевић је добио прилику од 68. минута уместо Грузијца Валерија Казаишвилија, док Абиола Дауда није био у протоколу. Нигеријац је недавно посетио некадашње саиграче у Звезди који су још увек у клубу, истакао да му је период проведен у Београду остао у лепој успомени, али за управу није имао лепе речи због неисплаћених зарада. Пошто му се нису јављали на позиве, одлучио се за тужбу.

Цволе – Виљем 1:0

Цволе је славио на домаћем терену голом Брама Ван Полена у 75. минуту, а Ели Бабаљ није био у саставу. Цволе се вратио на 6. место са 46 овојених бодова.

Топкласе – Зондаг

Линден – УНА 1:1

Искусни Петар Ђенић је био на клупи Линдена, као и током највећег дела сезоне. Српски дефанзивац је одиграо два меча ове сезоне, а његов тим тренутно држи прво место у трећем тангу такмичења са пет бодова више од УНА-е и близу је пласмана у другу лигу.

Белгија

Плеј-оф за опстанак

Серкл Бриж – Лирс 2:3

Бобан Бајковић је бранио цео меч за Лирс и добио жути картон у 87. минуту, а његов тим је победом у првој од могућих пет утакмица против Серкл Брижа анулирао предност ривала, коју је стекао бољом позицијом у лигашком делу, па сада оба клуба имају по три бода. Наредна утакмица игра се 10. априла на Лирсовом стадиону.

Плеј-оф за Лигу Европе, група А

Мехелен – Беверен 4:1

Екипа коју са клупе предводи Александар Јанковић потврдила је феноменалну форму петом узастопном победом којом се пробила на прво место у групи, које води у Европу следеће сезоне. Имају три бода, као и Генк, али бољу гол разлику. За Беверен није играо Абубакар Оумару.

Друга дивизија

Сересијен – Левен 2:3

Левен је и без помоћи Ибрахима Сомеа славио на гостовању против четвртопласираног тима са којим се изједначио на табели са по 55 бодова. Само првопласирани састав ће у елитни ранг, а на тој позицији је тренутно Сент Труден са 70 бодова.

Грчка

Супер лига

Јањина – Олимпијакос 3:1

Лука Миливојевић је одиграо цео меч за црвено-беле из Пиреја и лепим голом смањио на 1:2 у 68. минуту, али је тим Витора Переире претрпео четврти пораз у сезони. Ипак, то их није много коштало јер је другопласирани Панатинаикос ремизирао против Астераса, па имају великих осам бодова предности уз меч мање. Гол Миливојевића је на не баш квалитетном снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=AoNn1sh_nnw

Платанијас – Калони 1:0

Лука Милуновић је провео на терену 79 минута у дресу Платанијаса, а заменио га је Азрак Махамат из Чада. Овим тријумфом Платанијас се дочепао сигурне 14. позиције уз меч више у односу на петнаестопласрани Пантракикос са којим су бодовно изједначени.

Кипар

1. Дивизија

Ермис – Омонија 0:1

Омонија је славила у Ларнаки голом Словенца Андража Кирма у 10. минуту. Ифеани Оњило је одиграо цео меч за Ермис, али није успео да се упише у стрелце на другом мечу у низу. Ермис је шести са 38 бодова.

Турска

Супер лига

Акхисар – Газијантеп 3:0

Португалац Рикардо Ваз Те са два гола је повео екипу Роберта Карлоса ка победи, која их је винула на 11. место. Бруно Мезенга је одиграо свих 90 минута за домаћи састав.

Коња – Трабзон 1:0

Јагош Вуковић је добро одрадио задатке током 90 минута у дресу Коње, а до победе су стигли аутоголом Португалца Жозеа Босингве у 73. минуту. Избили су на девето место са 34 освојена бода.

Генчлербирлиги – Касимпаша 5:2

Три гола Холанђанина мароканског порекла Мостафе Ел Кабира, од којих су два била са беле тачке, преломила су утакмицу за победу и осмо место Генчербирлигија у чијем тиму је цео меч одиграо Душко Тошић уз жути картон у 50. минуту.

Ескишехир – Сивас 1:3

Само Горан Чаушић није био успешан у овом колу од Звездаша у Турској елитној лиги. Његов тим је поражен на домаћем терену, а млади репрезентативац Србије ушао је у игру од 74. минута уместо Токоа Нзузија. Држе 15. место на табели, прво изнад црте, са седам бодова више од шеснаестопласираног састава.

1. Лига

Орду – Маниса 1:6

Маниса је декласирала последњепласирани тим на гостовању уз три гола Бугарина Николаја Димитрова. Успеху су допринели Бранимир Субашић, који је одиграо цео меч и Никола Микић, који је у 32. минуту добио жути картон, а из игре изашао 16 минута пре краја. Овим тријумфом Маниса се пробила на безбедно 15. место са два бода више од Буке која је у зони испадања.

Кајзери – Гиресун 4:0

Срђан Мијаиловић није био у саставу Кајзерија, који се четвртим узастопним тријумфом учврстио на првој позицији са осам бодова испред другопласиране Адане.

Швајцарска

Вадуз – Јанг Бојс 0:1

Јанг Бојс је голом Гијома Оароа из једанаестерца у 30. минуту задржао седам бодова заостатка иза првопласираног Базела. Милан Вилотић је одиграо цео меч за госте.

Базел – Арау 6:0

Огњен Мудрински је ушао у игру за госте од 74. минута уместо Аргентинца Дантеа Сенгера, али их је лидер декласирао пред 26.979 гледалаца са по два поготка Марка Штрелера и Матијаса Делгада.

Мађарска

НБ 1

МТК – Папа 3:0

Драган Вукмир се радовао против тима чије боје брани Милан Богуновић. Одиграли су целу утакмицу, МТК је задржао друго место, а гости су пали на 15. које води у нижи ранг.

Ђер – Кечкемет 1:1

НиколаТрајковић није био у саставу Ђера за који је гол постигао Тамаш Пришкин, некадашњи фудбалер бројних клубова у енглеском Чемпионшипу. Ђер је остао на деветој позицији.

Казахстан

Премијер лига

Жетису – Иртиш 2:2

Голом Ђорђа Деспотовића у 58. минуту домаћи су повели са 1:0. Доскорашњи нападач београдских црвено-белих у петом лигашком мечу постигао је првенац у дресу новог клуба. Претпоследњи су на табели са три освојена бода након 5. кола.

Кајсар – Атирау 0:0

Милош Трифуновић је играо до 62. минута за Атирау, али није успео да затресе мрежу, па је његов тим остао на шестом месту.

Астана – Актобе 0:0

Немања Максимовић је одиграо цео меч за Астану, која је после 5. кола лидер на табели Премијер лиге.

Молдавија

Дивизија Национала

Академија – Шериф 0:2

Велика серија од шест победа довела је Шериф из Тираспоља на деобу првог места са Дачијом. Каду је био на терену до 78. минута, а оба гола постигао је Максим Јурку.

Украјина

Премијер лига

Черноморец – Динамо Кијев 0:2

Јован Крнета је одиграо цео меч за домаћи састав, али је лидер на табели оправдао улогу фаворита. Черноморец је склизнуо на 11. место.

Ворскла – Дњепар 1:3

Јован Маркоски је био на терену до 56. минута, када га је заменио Александар Ковпак. Селезњов је постигао два, а Конопљанка један гол за госте, па је Ворскла остала на седмој позицији.

Азербејџан

Премијер лига

Симурк – Нефчи 0:1

Марко Станојевић је до 69. минута бранио боје Симурка, док је Саша Стаменковић меч провео на клупи Нефчија. После овог кола Симурк заузима пето, а Нефчи треће место на табели.

Јапан

Џеј лига

Вегалта Сендаи – Шимицу 2:1

Дејан Јаковић је у 79. минуту добио други жути картон, да би у надокнади времена поцрвенео и његов саиграч Јосуке Каваи. Вегалта је то искористила и у 95. минуту преко Хирофумија Ватанабеа постигла победоносни гол. Шимицу је 10. на табели после четири кола са четири бода.

Џеј 2 лига

Омија Ардија – Роасо Кумамото 2:0

Драган Мрђа је постигао први гол у другом рангу такмичења. Довео је Омију у вођство голом у 51. минуту, а у 80. минуту заменио га је Шинтаро Шимицу. Другом победом у сезони Мрђин клуб је стигао до седмог места.

Погодак голгетера Супер лиге Србије из прошле сезоне је на снимку у акцији од 1:20.

https://www.youtube.com/watch?v=BjGSwZeeq7k

Кјото Санга – Џеф Јунајтед 0:2

Нејц Печник наставља да тресе мреже у земљи излазећег сунца. После два гола против Сереза пре неколико дана затресао је и мрежу Кјота и оверио тријумф у 54. минуту. Био је то његов четврти погодак у шест утакмица и тренутно дели треће место на листи стрелаца са Бразилцем Адаилтоном (Џубило) и славним Уругвајцем Дијегом Форланом (Серезо). Печников саиграч Такајуки Сузуки није био у комбинацији за овај сусрет. За Кјото је свих 90 минута одиграо Милош Бајалица. Џеф Јунајтед држи друго место са бодом мање од Џубило Ивате, док је Кјото на 13. позицији.

Ефектан погодак Печника главом на терену који је био потпуно натопљен водом је на снимку у акцији од 1:48.

https://www.youtube.com/watch?v=QcbIXXgJdzc

Кина

КСЛ

Тјанђин Теда – Шангај СИПГ 0:0

Ернан Баркос ни у четвртом мечу за Тјанђин није успео да погоди мрежу иако је на терену провео свих 90 минута. Његов клуб је тек на 13. позицији и најнеефикаснији је у лиги са само једним постигнутим поготком.

Лига 1

Хебеи – Харбин 2:2

Екипа Радомира Антића није добро стартовала у другом рангу, иако је Ненад Милијаш поново био стрелац. Овога пута је реализовао пенал, али је њихов тим након трећег кола на 13. месту са само два бода.

Јужна Кореја

К – Лига Класик

Сеул – Џеџу Јунајтед 1:0

Маурисио Молина је одиграо цео меч за Сеул и добио жути картон у финишу сусрета, који је одлучен голом Бразилца Евертона Сантоса у 89. минуту. Сеул је првом победом у сезони побегао са дна и сада заузима 10. место.

Аустралија

А – Лига

Бризбејн Роар – Сентрал Коуст Маринерс 6:1

Андрија Калуђеровић је довео Бризбејн у вођство поготком у 21. минуту. Био је то његов четврти гол на седмој утакмици за Бризбејн, који је тренутно на седмом месту са 28 бодова. Славко Луштица се три пута уписао у стрелце. Погодак Калуђеровића је на снимку испод.

https://www.youtube.com/watch?v=gzruMFIle2I

Сиднеј – Аделејд Јунајтед 0:1

Милош Димитријевић и Никола Петковић су одиграли целу утакмицу за Сиднеј. Авер Мабил је погодио у 82. минуту за победу гостију, па је Сиднеј пао на четврто место са 41 бодом. Димитријевић је ове сезоне на 23 утакмице (све као стартер) постигао два гола, уз два жута и један црвени картон. Петковић је забележио 22 наступа, сваки од почетка утакмице, уз три жута и један црвени картон.

САД

МЛС – Западна конференција

Сијетл Саундерс – Хјустон Динамо 1:0

Обафеми Мартинс је одлучио победника у 39. минуту, а за Хјустон је до 64. минута играо Луис Гаридо, који је добио и жути картон у 39. минуту. Гаридов клуб је тек девети на Западу са пет бодова.

Мексико

Асенсо МХ – Клаусура

Мерида – Лобос БУАП 2:2

Гости су до бода против лидера на табели стигли головима Орланда Ринкона у 91. и Аргентинца Хавијера Толеда у 92. минуту. Колумбијац Кристијан Борха био је у игри за Лобос до 67. минута када га је заменио Отонијел Арсе. Лобос БУАП је пети на табели са само три бода мање од водеће Мериде.

Ирапуато – Дорадос 0:0

Сегундо Кастиљо је одиграо свих 90 минута за Дорадос. После ремија у Ирапуату пробили су се на четврто место са два бода мање од водеће Мериде.

Перу

Копа Инка

Алијанца Лима – Спорт Хуанкајо 2:0

Кристијан Куева је са два поготка решио меч, а његов саиграч Мигел Араухо, провео је свих 90 минута на терену. Алијанца је овом победом избила на прво место у групи Ц са истим бројем бодова као и Спорт, али бољом гол разликом.

Хрватска

1. ХНЛ

Славен – Осијек 2:1

Марко Мирић је играо до 86. минута за Славен и асистирао Филипу Михаљевићу код водећег гола у 17. минуту. За Осијек је цео меч одиграо Драгомир Вукобратовић. Клуб из Копривнице се учврстио на седмој позицији са 30 бодова, док је Осијек пао на последње 10. место са седам бодова мање.

Ријека – Динамо Загреб 2:2

У утакмици две најбоље екипе ове сезоне није било победника, а Марко Вешовић је добио прилику у екипи са Кантриде од 84. минута. Ријека је друга на табели са 14 бодова мање од водећег Динама.

БиХ

Премијер лига

Сарајево – Младост Велика Обарска 4:0

Иван Татомировић је одиграо цео меч за Сарајево, док је његов саиграч Милош Стојчев ушао у игру од 83. минута, али му је и то било довољно да се упише у стрелце и постави коначних 4:0 у финишу сусрета. Сарајлије су се пробиле на друго место са пет бодова мање од Широког Бријега.

Олимпик – Звијезда 3:0

Јадранко Богичевић није био у саставу домаћих, који су убедљивим тријумфом стигли до пете позиције са 36 освојених бодова.

Широки Бријег – Слобода Тузла 1:0

Тренер Слободе, Хусреф Мусемић, након три меча без пораза није успео да задржи добар низ против лидера на табели, па је његов тим пао на 10. место.

Србија

Супер лига

Спартак – Војводина 0:1

У победи Новосађана у Суботици учествовао је Нино Пекарић одигравши свих 90 минута, док је за домаћи тим Андреј Мркела играо до 61. минута.

Борац – Младост 0:1

Немања Ахчин је био у саставу екипе из Лучана до 53. минута. Прекинули су лошу серију од две утакмице без победе.

Доњи Срем – Чукарички 1:2

Дарко Спалевић је довео екипу из Пећинаца у вођство голом из једанаестерца у осмом минуту. У самом финишу меча добио је и жути картон. Резултат је изједначио Славољуб Срнић у 19. минуту. Одиграо је целу утакмицу за Чукарички, а његов брат близанац Драгољуб је ушао у игру од 60. минута. Филип Стојковић је добио прилику од 82. минута.

Рад – Раднички Ниш 1:0

Тим са Бањице је наставио са одличним партијама овог пролећа, али Стефан Михајловић није играо против Нишлија, у чијим редовима је свих 90 минута забележио Петар Ђуричковић.

Напредак – Јагодина 0:1

Данијел Михајловић и Никола Антић одиграли су целу утакмицу за Јагодинце, док је у саставу Крушевљана до 67. минута био Стеван Луковић, који је на самом крају првог полувремена опоменут жутим картоном.

Вождовац – ОФК Београд 0:2

Дени Павловић и Никола Караклајић одиграли су целу утакмицу за Вождовац, док је Милан Јокић замењен у 64. минуту. Немања Златковић није био у тиму, док је за ОФК Београд цео меч одиграо Златко Лишчевић, а Богдан Планић је ван терена због повреде.

Прва лига

Радник – Синђелић 2:1

Владан Бинић је поново добио прилику у домаћем тиму у самом финишу утакмице. Ушао је у игру у 89. минуту, а лидер из Сурдулице је забележио пету узастопну победу.

Слога Петровац на Млави – Бачка 1:2

Весељко Тривуновић је одиграо цео меч за госте и био један од најбољих у победи на тешком гостовању.

Српска лига – Београд

Хајдук Београд – Земун 1:2

Александар Кировски је бранио за Земун цео меч. Добио је жути картон и имао неколико запажених интервенција. Његов саиграч и некадашњи голгетер Црвене звезде, Душан Ђокић, такође је забележио свих 90 минута, али се овај пут није уписао у стрелце. Судија Секулић му је у током меча показао жути картон, кренуо је и други пут да му додели јавну опомену, искусни нападач је већ пошао ка свлачионици, али се судија предомислио у последњем тренутку.

Зона Дрина

Златибор – Брезовица 3:1

У победи Златибора централна фигура био је искусни Владимир Мудринић, који је одиграо одлично и понео епитет играча утакмице.

Повезане вести

Leave a Comment