Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Блажич: Због оваквих мечева се тренира

Још један вишеструки првак Европе није тријумфално напустио Београд. Након велике победе над Макабијем у Комбанк арени, кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су и славни Панатинаикос у гротлу Пионира. И то како.

У последњем мечу Топ 16 фазе, препуни београдски храм кошарке стрепео је до последње секунде, али је мирна рука Бобана Марјановића донела велико славље. Ипак, високи центар црвено-белих вероватно не би ни био у прилици да одлучи утакмицу да свега 40 секунди пре краја меча Јака Блажич није донео изједначење невероватном тројком из угла уз прекршај.

Борбени бек црвено-белих је, иако видно узбуђен, успео да сабере утиске након тријумфа над Атињанима:

Важно је да смо добили овакву завршницу, то је веома важно за наше самопоуздање – кратко је рекао Блажич, а потом додао:

Мислим да је само Маркус Вилијамс играо Топ 16 фазу Евролиге у досадашњој каријери. Можда смо због недостатка искуства изгубили утакмице које смо могли да победимо. Ипак, целокупан утисак нашег наступа у Евролиги је одличан и сигурно ће користити свима за плејоф АБА лиге, а потом и Суперлиге – истакао је Блажич.

zz22613_922384651155765_7292986714764217710_n

Због оваквих утакмица се тренира. Менталитет ове екипе је да се увек бори и никада неће да се преда. Панатинаикос је један од бољих тимова у Европи и мислим да је ово сјајна увертира пред плејоф. Драго нам је и због сјајних навијача да смо остварили вредан тријумф, а ја се надам да ћемо овакву подршку имати и у полуфиналним сусретима са Партизаном – закључио је Јака Блажич.

Повезане вести

Leave a Comment