Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Знање за медаље

Уз препознатљив слоган ЗНАЊЕ ЗА МЕДАЉЕ и са заједничким циљем који би могао да стане управо у ове три речи Факултет за спорт Универзитета Унион „Никола Тесла“ и КК Црвена звезда Телеком потписали су протокол о сарадњи.

Црвена звезда и Факултет за спорт конкретно ће заједнички радити у области образовно-научног рада, преманентног стручног оспособљавања тренера и менаџера, контроле тренираности спортиста, организовању кампова…

Протокол су званично потписали директор КК Црвена звезда Телеком Давор Ристовић и декан Факултета за спорт прф. др Иванка Гајић која је топ приликом истакла:

– Породица партнерских организација Факултета за спорт данас је добила велико појачање. Веома сам срећна што успостављамо званичну сарадњу са КК Црвена звезда, славним и трофејним спортским колективом са седамдесетогодишњом традицијом каквом мало ко други може да се похвали. Факултет за спорт активно учествује у систему српског спорта, јер омогућује школовање кадра за потребе спорта у складу са модернисм европским стандардима, и уз то остварује динамичну сарадњу са спортским организацијама са којима имамо заједничке циљеве. Факултет за спорт, као јединствена високошколска установа у региону за академско образовање уско-стручно специјализованог спортског кадра обезбедиће посебне услове за образовање, оспособљавање и усавршавање спортиста и спортских стручњака из Звезде, излазећи у сусрет њиховим специфичним потребама. Кошаркашком клубу Цвена звезда Телеком желим много успеха у даљим такмичењима, и очекујем конкретне резултате наше сарадње на обострану корист, а пре свега за добробит српске кошарке и спорта уопште – закључила је проф. др Иванка Гајић.

Први оперативац црвено-белих Давор Ристовић захвалио се на лепим речима и потом додао:

– Црвена звезда данас игра веома важну утакмицу, али велико ми је задовољство што смо у прилици да се дружимо и успоставимо сарадњу на обострану корист. Црвена звезда је клуб који у читавом региону има најбоље услове за тренинг, али и за оразовање младих спортсиста корз наш програм Прве кошаркашке гимназије Колеџ. Наша жеља је да се на неки начин спајамо са високо-образовним установама како би та деца наставила са образовањем. Морам да нагласим да смо ми већ практично започели сарадњу јер ће на кошаркашком кампу Црвене звезде на Залтибору професори са Факултета за спорт полазницима кампа одржати разна предавања – кратко је застао Ристовић и потом додао:

– Такође, треба истаћи да ће студенти са Факултета за спорт имати прилике да волонтирају у Звезди која је обезбедила учешће у Евролиги и наредне сезоне, а сигуран сам да ће ова сарадња трајати дуго година и да ће допринети да заједно напредујемо – закључио је Ристовић.

Повезане вести

Leave a Comment