Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда у четвртом шеширу пред жреб Евролиге

Освајач титуле првака Србије, АБА лиге и Купа Радивоја Кораћа уврштен је у четврти шешир за жреб најелитнијег европског клупског такмичења који ће бити одржан 9. јула у Барселони.

Захваљујући добрим резултатима, бројним победама у Европи у претходне три сезоне и чињеници да су најбоље пласирани тим на УЛЕБ листи од свих клубова из региона, црвено-бели су сврстани у четврти шешир у коме се још налазе Жалгирис, Армани Милано и Бамберг, што значи да се екипа Дејана Радоњића не може састати са овим клубовима у првој фази такмичења.

Освајач трипле круне се не може састати ни са вицешампионом АБА лиге Цедевитом у првој фази, јер је правилима ограничено да тимови из исте земље (у овом случају из исте лиге) укрсте копља у групној фази. Специјалне позивнице за нову сезону Евролиге припале су Локомотиви (Русија), Стразбуру (Француска), Дарушафаки (Турска) и Бајерну (Немачка), док је једногодишња Б лиценца додељена новом прваку Турске Каршијаки, која је у минулој сезони до титуле стигла иако је имала тек 11. буџет у турском првенству.

zzzzzzzzzzzz10906546_866921850035379_4154453783435544857_n

Да се благе последице вишемесечне саге у европској кошарци осећају по клубове из региона, најбоље говори и податак да поред имена Црвене звезде и Цедевите стоји звездица уз образложење да ће и дефинитивно бити уврштени у такмичење када приложе неопходну документацију којом испуњавају све критеријуме свих домаћих лига, као и евролигиног предузећа ЕКА, што не би требало да представља проблем.

Ево и састава свих шешира пред жреб за сезону 2015/2016:

Први шешир: ЦСКА Москва, Реал Мадрид, Барселона и Олимпијакос

Други шешир: Макаби Тел Авив, Панатинаикос, Фенербахче и Ефес

Трећи шешир: Химки, Лаборал Кућа, Локомотива Кубањ и Уникаха

Четврти шешир: Жалгирис, Армани Милано, Црвена звезда и Бамберг

Пети шешир: Каршијака, Дарушафака, Динамо Сасари и Бајерн Минхен

Шести шешир: Цедевита, Зјелона Гора, Стразбур и Лимож

До жреба има сасвим довољно времена за разне комбинације Звездиних навијача, који, као и претходне две године, могу да размишљају о томе који би тимови били најпожељнији за клуб са Малог Калемегдана на извлачењу група за нову сезону елитног такмичења.

zzzzzzzzzzzz10616639_616720911798151_5943848784046718994_n

Повезане вести

Leave a Comment