Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Спортандо: Џенинг Звездина опција?!

Специјализовани сајт „Спортандо“ најавио је да би нови кошаркаш Црвене звезде могао да постане сјајни Мет Џенинг! Доскорашњи играч Ефеса, а некада и загребачке Цибоне, познат по фантастичном шуту за три поена наводно као опције има наш клуб, грчки ПАО, који се озбиљно појачава, као и руску Локомотиву.

Овај момак познат је овдашњој јавности по играма у дресу Цибоне, а у каријери је наступао за неколико италијанских клубова (и неких нижеразредних), међу којима је Монтепаски, као и у развојној НБА лиги. Пружио је неколико сјајних партија у дресу Ефеса у овој сезони, а сигурно су најбоље биле оне против мадридског Реала, апсолутног владара европском кошарком за сезону 2014/15, када је мало недостајало да им Турци помрсе рачуне.

Рођен је 1988. године, а висок 193 цм. На 27 утакмица у ЕЛ прошле сезоне постизао је 6,9 поена, уз око 2 скока по мечу, за 21:37 на паркету. За три поена шутирао је 33,6%, а за два 46,5%. Против Реала је у четири утакмице убацивао у просеку 10 поена, уз проценат шута за три поена 42,1, а за два је шутирао без промашаја!

Све у свему, ако дође до овог трансфера, јасно је да ће Звезда у својим редовима имати можда и најквалитетнијег шутера у последњих неколико година…

Повезане вести

Leave a Comment