Moja Crvena Zvezda
Архива

I Volš na meti Pešića

Met Volš

Pored Džeremija Ričardsona, još jedan američki košarkaš nalazi se na meti KK Crvena zvezda i trenera Svetislava Pešića. U pitanju je dvadesetosmogodišnji krilni igrač Met Volš.

Volš je svoju profesionalnu karijeru započeo 2005. godine u NBA ligašu Majamiju u koji je stigao kao slobodan agent sa univerziteta Florida. Nakon staža u Majamiju, preselio se u redove Nju Džersi Netsa, ali je posle svega par meseci otpušten iz ekipe „Mrežica“. Evropsku karijeru gradio je u Olimpiji iz Larise, španskoj Manresi, Šarlroa iz Belgije, ljubljanskoj Olimpiji i solunskom Arisu. Prethodne sezone nastupao je za francuski Asvel.

Najuspešnija sezona bila mu je 2006/07, kada je noseći dres Larise imao prosečno 17,8 postignutih poena i bio je proglašen za MVP regularnog dela grčkog šampionata. Nakon te sezone, pokušao je da se kroz letnju NBA ligu, u dresu Klivlenda ponovo izbori za ugovor, ali u tome nije uspeo. Takođe je i u belgijskom šampionatu, u sezoni 2008/09 bio proglašen za MVP-ja.

Met Volš bi u redove Crvene zvezde mogao da dođe kao slobodan igrač pošto mu je jednogodišnji ugovor sa Asvelom istekao.

Повезане вести

28 comments

Leave a Comment