Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Фокусирани само на рад

Црвено-бели кошаркаши полако хватају залет за бројне изазове који их очекују наредне сезоне. У уторак је одрађен први тренинг, а тренер Дејан Радоњић је на располагању имао 12 углавном млађих играча, док су од искуснијих ту били само Бранко Лазић и Стефан Јовић.

Тандем Звездиних бекова у глас истиче одличну атмосферу и велико залагање на тренинзима свих играча, а причу започиње Лазић:

Овог лета имао сам доста времена за домор, скоро два месеца које сам искористио на прави начин. Мало сам био на мору, а много на Дрини.  Нажалост, због одласка на море ове године сам пропустио дринску регату. Неки од играча су имали мање слободног времена због репрезентативних обавеза, али сви смо жељно исчекивали почетак припрема за нову сезону.

Бранку Лазићу ово ће бити пета сезона у црвено-белом дресу по чему је од свих првотимаца играч са најдужим стажом у Звезди:

Истина је да сам најдуже ту, али нема ту неке претеране филозофије. Моје је да дам пример млађим играчима и онима који буду долазили да покушам да помогнем да се што пре уведу наш систем рада.

О новом појачању Софоклису Скорцанитису Лазић каже:

Већ у медијима је писало да нам је отишао највиши, а дошао најтежи кошаркаш – уз осмех коментарише Лазић и додаје:

Мислим да је право појачање и да ће одлично заменити Бобија. Шта ново рећи о Скорцанитису, играо је у Олимпијакосу, Панатинаикосу, Макабију ради се о веома квалитетном играчу.

zzzzzzzzzzzzzzz11873776_985847188142844_4087925500841239313_n

Већ на окупљању тима, током медицинских прегледа, било је евидентно да је Лазић током лета доста времена проводио у теретани:

Био сам у прилици да се добро одморим, али нисам себи хтео да допустим да се улењим. Почео сам на време да тренирам како бих почетак припрема са екипом дочекао спреман. Доста нас је радило на увођењу у тренинг, како бисмо превазишли упале мишића и како не бисмо ни на који начин трпели на тренингу са тимом.

На питање колико се разликовало лето после три освојена трофеја, Лазић одговара:

Много је лепше, ма неупоредиво. Прођеш градом сви прилазе и желе да ти честитају. Ја ни после два месеца нисам свестан шта смо успели да урадимо.Сада нам предстоји много тежи посао, јер увек је теже одбранити, него освајати. Али, даћемо све од себе да утакмице играмо на највишем могућем нивоу, а самим тим ће доћи и резултати.

zzzzzzzzzzzzz11873449_10153526868974324_8153804989504892662_n

Стефан Јовић је због повреде пропустио финиш сезоне, али је на старту припрема истакао да је спреман за највеће напоре:

Мени је сигурно у финишу сезоне било најтеже. Јер, знамо шта се све десило у финалној серији са Партизаном и шта је све мене пратило још од јануара и меча са Албом. Имао сам доста проблема са леђима, али спреман сам дочекао припреме. Месец дана сам имао да решим тај проблем. Максимално сам се посветио себи, радио све што је било до мене са људима из тима и потпуно здрав сам дочекао почетак припрема – истиче Јовић и потом додаје:

Прошла сезона је била најуспешнија у историји клуба. Апетити су порасли, али морамо да будемо чврсто на земљи и фокусирани само на рад, јер само напорним радом можемо до запажених резултата и следеће сезоне – закључио је Јовић.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

1 comment

dejo авг 13, 2015 at 12:49

Samo napred KK Crvena Zvezda uz vas smo svi pravi zvezdasi i prave delije ,da napravite rezultate kao prosle godine i jos jednu ili dvije ako je to moguce a sa jednom cemo mi pravi Zvezdasi i prave Delije bit zadovoljni uz osvajanje kupa i lige Srbije jedna stepenica napred u Evro ligi

Reply

Leave a Comment