Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошаркаНајновије

Митровић: „Ово су прави хероји“

У сарадњи Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и КК Црвена звезда Телеком, окупљени су могли да виде све тајне овог спорта, а своје одушевљење, и дивљење кошаркашима у колицима, нису крили капитен КК Црвена звезда Лука Митровић, Стефаан Јовић и Немања Дангубић:

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је у недељу“Фестивал кошарке у колицима“, и нагласио да овакве акције промовишу кошарку у колицима:

„ Ови људи показују да воља може све и да су у стању да победе свој хендикеп. Када их видимо са колико ентузијазма и радости успевају да превазиђу своја ограничење, свако од нас треба да помисли о себи и схвати колико су наши проблеми мали, бар мањи у односу на њихове „.

Током фестивала, капитен црвено-белих Лука Митровић, у тиму са Немањом Дангубићем и Стефаном Јовићем, одиграо је и ревијалну утакмицу „3 на 3“ са репрезентативцима Србије, а након меча, био је препун утисака:

„ Мојим саиграчима и мени је велика част одазвати се акцијама овог типа, тако је било до сада, а биће и убудуће. Ови момци су ме задивили, показали су завидан ниво вештине и уверили ме да кошарка у колицима није нимало једноставна. Од мене и Звезде ће имати пуну подршку“ рекао је током „фестивала кошарке“ Лука Митровић, који је Министру Александру Вулину поклонио и пригодан поклон са потписима саиграча.

Председник КК Црвена звезда Телеком Небојша Човић захвалио је на минстарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питањана, на подршци у овој акцији, и најавио нове у будућности:.

„ Црвена звезда има врло изражену димензију друштвене одговорности. Ми ћемо помоћи колико можемо. Велика је импресија видети енергију код ових људи, свака им част, заслужују да им сви помогнемо и да им на неки начим олакшамо и улепшамо живот „ изјавио је председник црвено-белих, који је као и многи који су гледали утакмице на Малом Калемегдану, био импресиониран умећем репрезентативаца Србије у колицима.

У име кошаркаша у колицима присутнима се обратио Микица Будимировић изразивши захвалност Црвеној звезди на овој акцији, и министарству, без чије помоћи репрезентација Србије не би после осам година могла да отпутује на првенство Европе, где је заузела одлично пето место.

Током фестивала одиграна је улична кошарка „три на три“, утакмица између селекција Србије и кошаркаша у колицима, а спортисти су имали прилике да се опробају на мини полигону вештина.

Повезане вести

Leave a Comment