Moja Crvena Zvezda
КошаркаНајновије

Фестивал кошарке на „Калишу“

Представници кошаркашког клуба Црвена звезда Телеком на овом дружењу били су председник клуба Небојша Човић, као и првотимци црвено-белих, капитен Лука Митровић, Стефан Јовић и Немања Дангубић. У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присутан је био Министар Александар Вулин.

Том приликом кошаркашки репрезентативци Србије у колицима, показали су присутнима своје вештине и кошаркашко умеће.

Колико је у питању тешка вештина, и колико је вежбе, упорности умећа потребно за овај спорт, иначе врло популаран у свету, могли су да виде И штићеници дома у Звечанској улици, као И многобројна деца полазници школе кошарке КК Црвена Звезда.

Министар Вулин је у обраћању присутнима изразио своје дивљење према репрезентативцима Србије у кошарци у колицима. Са његовим речима сложио се и капитен црвено – белих Лука Митровић, који се заједно са саиграчима Стефаном Јовићем и Немањом Дангубићем, а на предлог Микице Будимировића, Председника савеза кошарке у колицима Србије, опробао у овом спорту. Одигран је ревијални меч 3 на 3, на једној страни били су играчи Црвене звезде а на другој репрезентативци Србије у кошарци у колицима. Резултат који је наравно био у другом плану, био је симболичних 1:1, а присутни су могли да виде кратку, али занимљиву утакмицу. Након овог меча репрезентативци Србије у кошарци у колицима одиграли су ревијалну утакмицу 5 на 5 и демострирали мали део свог кошаркашког умећа, док су судије били играчи црвено – белих. Треба напоменути да су на трибинама терена на малом Калемегдану била присутна и деца из школе кошарке Црвене звезде и као специјални гости, деца из дома за незбринуту децу у Звечанској, којој овим путем захваљујемо што су својим присуством увеличали овај леп догађај.

Кошаркашки клуб Црвена звезда захваљује се свима који су присуствовали овом догађају и жели да позове све љубитеље кошарке да се укључе у будуће акције које ће наш клуб као друштвено одговоран организовати у будућности.

Током наредне недеље кошаркаше Црвене звезде Телеком очекује изузетно јак припремни турнир у Задру, који ће послужити као генерална проба пред старт АБА лиге у коме ће Звезда бити домаћин екипи Мега Лекса у дворани Пионир.

Повезане вести

Leave a Comment