Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Кошаркаши поражени од Дарушафаке у првом мечу у Задру

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Дарушафаке 77-84 (16-22, 29-22, 15-20, 18-20) у првом мечу турнира „Задар Догуш 2015“ у у дворани „Крешимир Ћосић“.

У редовима црвено-белих најефикаснији је био Стефан Настић са 20 поена, Јовић је постигао 17, Митровић 11 поена, Гал Мекел 10 поена. Дејан Радоњић није могао да рачуна на Маика Цирбеса и Рајана Томпсона.

Дарушафака је имала почетну предност, црвено-бели успели да се врате у игру и воде на полувремену. у другом делу, Дарушафака је била константно у предности, Звезда покушавала да одржи прикључак, црвено-бели су при резултату 67-68 имали две шансе да поново поведу, а након петог прекршаја који је досуђен Скорцанитису у нападу у 33.минуту, меч је “преломљен” у корист турског Евролигаша у последњих неколико минута тројкама Арслана (две) и Гордона, екипа из Турске на крају однела победу, након јучерашњег пораза од Фенерабахчеа, са којим Црвена звезда игра сутра од 18 часова.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић, 3, Дангубић 5, Митровић 11, Тејић, Мекел 10п 6 ас, Лазић, 2, Симанић, Апић 2, Скорцанитис 7, Настић 20, Гудурић, Јовић 17.

Повезане вести

3 comments

Vlaja сеп 26, 2015 at 02:40

Odlicno odigrano s obzirom na stanje pripremljenosti ekipe, vidi se da je falio tompson, ali i cirbes. Mada, dopustali su da biju sofoa, samo da tako ne bude u el. Idemo cigani

Reply
Pera сеп 25, 2015 at 21:27

Tim u pravljenju i traženju to smo mi. Pojedinačno niko me nije razočaraoo a to je u ovom trenutku jer se radi o pripremnoj utakmici najbitnije. Ne sumnjam u stručni štab i Radonju. Isčeprkaće on to što trenutno nemamo na trojci kad ponovo ima Tompsona. Ovo što imamo na dvojci garantuje dosta koševa a i danas smo solidno gadjali. Nekim ljudima su bitna imena igrača a po onome što je stručni štab pružio u prošloj i doveo igrače u ovoj mislim da je njihov cilj dobar tim. Danas smo igrali protiv duplo skuplje ekipe u kojoj igraju najbitniji igrači turske reprezentacije i nismo bili u podredjenom položaju. Videlo se da je Radonja probao neke šeme, videlo se da tim solidno trči i da se radilo o bitnoj utakmici bilo bi tu odbrane glava boli. Jaki smo kao zemlaj na jedinici i petici i to će ove sezone suditi protivnicima. Imamo bezbroj kombinacija sa ovakvim centrima još kad Danguba i Gudura podese nišane biće trpanja sigurno. Sa ovakvim izdanjem u pripremnoj utakmici moramo svi biti zadovoljni a ne tražiti da dovedemo još par igrača kako neko sa aspekta struke reče. Ovo je odlična ekipa iz koje je otpao Davidovac koji bi trebalo da je u onoj tamo sezoni jedan od bitnih igrača. Vidi se da se sve planira i dogovara sa igračima. Raduje i šansa malom Simaniću koji će biti skora budućnost.

Reply
josif сеп 25, 2015 at 20:31

Nemojmo suditi na osnovu ove utakmice,i pored poraza od jedne jako iskusne i skupe ekipe mislim da dobrih stvari ima.Na Jovica i Nastica se moze racunati,to su veceras pokazali ne samo zbog poena vec dobrim kretanjwem i citanjem igre.Fali8 jos jedno pojacanje na poziciji 3 koji moze da igra i dvojku,vidim Mitrovica i Tejica vec kritikuju po forumima ali polako,niko nekaze da su vrhunski igraci ali imace veliki doprinos posebno Luka.Grupa u EL je pakleno teska,mozda i necemo proci ali se treba muski pobiti sa svima a sto se tice ABA tu kad se uigramo opet smo najbolji.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment