Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Митровић: Даћемо максимум, потребно нам је стрпљење јавности и навијача

Капитен Црвене звезде Лука Митровић у разговору за “Новости“ осврнуо се на сјајну прошлу сезону, анализирао ривале пред почетак АБА лиге и оценио снагу новог тима црвено-белих:

– Резултатима и трофејима прошле сезоне поставили смо стандарде. Вратили смо Звезду у врх где јој је и место и где мора и да остане. Обавезују нас резултати и желимо да се понове. Потребно нам је много рада, али и стрпљења шире јавности и навијача како бисмо достигли ниво из прошле сезоне.

Два највећа ривала у регионалној лиги шампиону ће као и претходне сезоне бити Цедевита и Будућност, а остали тимови вребају прилику из сенке:

– Цедевита и Будућност поново „расту” што се тиче амбиција. Подгоричани праве екипу да нападну Евролигу. Цедевита сезону креће са, чини се, јачим саставом него прошле године. Олимпија се стандардно појачала. Партизан полако окупља тим и они ће у наредном периоду изгледати солидно. Екипе су значајно појачали још и Крка, МЗТ, Металац… Мега Лекс, наш први ривал у АБА лиги има највеће амбиције до сада. 

Црвено-бели су у летњем прелазном року остали без носилаца игре, а нови тим још није у потпуности спреман због бројних повреда услед којих екипа улази у некомплетном саставу у нову сезону:

– Пар носилаца игре је отишло, а стигли су нови момци. Одлични су и за екипу и за атмосферу. Надам се да ће се показати и да ће бити права појачања. И прошле године смо имали проблеме са касним окупљањем. Нажалост, нисмо имали среће са здравственим стањем. Од када смо се окупили не знам да ли смо имали бар један тренинг у комплетном саставу – рекао је Митровић, а затим истакао да ће екипа дати све од себе да успешно стартује у АБА лиги:

– Ипак, снага екипе се огледа и на основу тога како реагује у оваквим ситуацијама. Оно што је сигурно је да у каквом год саставу да изађемо на терен и почнемо сезону, даћемо максимум.

Повезане вести

Leave a Comment