Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Канонада Звездиних дама и победа од 33 разлике против Старог града

Ватерполисткиње Црвене звезде силовито су стартовале у Купу Србије, који се ове године игра по лигашком систему. У првом колу бранилац трофеја славио је на гостовању против Старог града са невероватна 33 гола разлике резултатом 37:4 и одмах ставио ривалима до знања да ће трофеј тешко променити власника.

Фуриозном и изузетно ефикасном игром екипа Милоша Брадића је до полувремена напунила мрежу нејаког противника, па ће многи који овлаш погледају резултат, не знајући о ком се спорту ради можда чак помислити да је у питању кошаркашка или рукометна утакмица. По 11 голова у прве две деонице и вођство од 22:1 на полувремену поједине екипе не могу да забележе ни за три-четири и више утакмица, а Звезда је то успела за две четвртине.

У наставку је мало смањен гас, али је због велике разлике у квалитету освајач дупле круне наставио да повећава предност, па је разлика на крају трећег периода игре достигла и +30. Постављало се само питање колико ће голова црвено-беле постићи и којим ће резултатом бити завршен меч, на крају је то било са 33 разлике. На овај начин је и изједначен рекорд клуба, јер су црвено-беле прошле сезоне савладале Бечеј такође са 33 гола разлике (34:1), али је постављен нови рекорд по броју постигнутих погодака на једној утакмици у клупској историји, који сада износи 37 голова.

Јована Дујовић је постигла девет голова и била најефикаснија на мечу. Одмах иза ње била је Лара Лука са осам погодака. Теодора Рудић се шест пута уписала у стрелце, Исидора Дамњановић је забележила пет постигнутих голова, а искусна Драгана Ивковић четири. У домаћем тиму најефикаснија је била Милица Ђукић са два поготка.

Стари град – Црвена звезда 4:37 (0:11, 1:11, 0:8, 3:7)

Базен Ташмајдан. Гледалаца 100. Судије: Поповић и Смиљанић. Искључења: Стари град 6, Црвена звезда 2.

Црвена звезда: Александровић, Миловановић 3, Ћоровић, Дујовић 9, Лука 8, Рудић 6, Дамњановић 5, Ивковић 4, Јаковљевић 2, Вујовић. Тренер: Милош Брадић

Стари град: Згоњанин, Мијушковић 1, Милојковић, Ристић 1, Ђурђевић, Радојчић, Лалић, Бабић, Васковић, Зељић, Смиљанић, Ђукић 2. Тренер: Новица Тодосијевић.

Звезда је тако од старта запосела чело табеле, а у следећем колу, наредног викенда, дочекује Сенту, финалисту претходна два плеј-офа, у дербију такмичења. Иначе, Сента је јуче савладала Таш 2000 резултатом 10:5, док је данас Врачар био бољи од Војводине са 16:12.

Повезане вести

Leave a Comment