Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: „Бобију и Џенкинсу је истекао уговор, ми немамо 450.000 или 700.000 за нови“

Медијима се данас, приликом потписивања уговора са новим спонзором, Хондом, обратио и председник Црвене звезде Небојша Човић.

„Да ли је сада квалитет АБА лиге слабији од прошле године или не, мислим да је рано да доносимо некакав закључак. На први поглед изгледа да јесте, али када размислите да Јадранска лига никада није почела са овим ‘убрзањем’, са пет утакмица у девет дана, и то може такође да утиче на квалитет. Она је увек лагано кретала у претходним годинама. Наравно, не треба изгубити из вида и да је регион доста сиромашан, да нема пара и за доста важније ствари, а не за спорт. Такође и то утиче на квалитет. Једино што ми је жао што нисмо променили комесара суђења и мислим да смо у том делу већ почели да осећамо одређене проблеме. Знате, када правите нешто ново, онда оно треба да буде ново у потпуности. А Камникар не да није нов, он је стари проблем. Још из времена када је био судија, да не подсећамо о његовим карактеристикама тада. И, мутно ми то делује, право да вам кажем. Мутљавина једна обична. Али, океј. Потрудићемо се да и ту поставимо нека нова решења, али сви клубови заједно“, изјавио је Човић, а објављује „Блиц“.

Човић је наставио.

„Ја сам био за замену, и сви клубови му нису дали подршку, међутим, у том тренутуку чинило се да није било другог решања. Ето, тако је он… претекао. Али, гледајући како он ради тај посао, мислим да њему тамо нема места. И ја верујем да је он довољно интелигентан да чује ово што говоримо, било би добро да се сам склони“.

Човић се потом осврнуо на прелазни рок и Евролигу.

„Немамо лаку групу. Ми ћемо се, што је нормално, трудити да направимо што је бољи резултат. Само, не памтим сезону да смо је почели са оваквим проблемима. Прво смо имали повратнике из репрезентације који су имали проблеме, да не кажем које врсте. Ваља сваког играча прво вратити (у прави ритам). Друго, имали смо повређене играче. Ево, још увек. Тејић је тек јуче почео да тренира, и то лагано, за Дангубића ћемо да видимо, за недељу или две. Што се тиче самих појачања, ми смо доста променили тим. Не нашом жељом, али жељом нечега што се зове уговор. И Џенкинсу је истекао уговор, ми немамо паре да платимо 450.000 или 700.000 долара уговор, жао ми је. Бобију Марјановићу је такође истекао уговор. И на почетку, када је дошао у Звезду, био је договор да му Звезда неће правити проблеме када буде кренуо у НБА. То је испоштовано. Што се тиче Вилијамса, њему не само да је истекао уговор, већ је имао и… пушинг-дефект. То ће се полако завршити почетком децембра. Што се тиче Калинића, жао ми је, али размишљали смо јако дуго, обештећење од милион евра се не може лако одбити, а и играч је добио добре услове. Тако да сад је ово, једним делом, реновирање тима које смо урадили, а постепено уводимо младе играче. Знате, гледам у коментарима, ‘дајте да играју млади’ и тако даље. Све је то лепо, али млади вам не могу баш одмах обезбедити резултат који очекујете. И, нормално је, јавност очекује више него што се може. ‘Доведите ово или оно појачање“. А од нас је довођење појачања уско повезано и са посетама нашим утакмицама, јер код нас преко 40% буџета кошаркашки клуб обезбеђује из свог прихода, тако да није то није лако. Видећемо. Нећу никакво оптерећење. Нама је кључни циљ да у регионалној лиги сваке године обезбедимо Евролигу. А у Евролиги да полако растемо. Да не помињем клубове који су расли седам, осам година, па су стасали и направили резултате. А и из истог смо града. Зашто и Звезда не би имала… не мора толики кредит, ајде упола мањи.“

Повезане вести

2 comments

Црни Грга из Мокрога Луга окт 14, 2015 at 11:14

Па Терзић је спасио потпуног банкрота Звезду. Ето ти и такви који терају све из Звезде, па и Човића ћете спасити наш клуб. Видиш ли да нико и не помишља да буде председник Звезде која је до гуше дужна. Неки кажу и близу 45 милиона евра. Најбоље је кад ништа не предлажеш.

Reply
dejo окт 13, 2015 at 21:22

Samo bih te zamolio Covicu da se maknes iz FK nase Crvene Zvezde kao i Terzic jer ti je bolje da ostanes u nasem KK Crvena Zvezda

Reply

Leave a Comment