Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Томспон: „Лука је прави капитен, Софо је најстарији и вођа је“

Американац Рајан Томспон није на почетку сезоне пружио партије какве се од њега очекују. Он је за „Б92“ објаснио узроке слабијих партија и нервозе.

“Разлог нервозе јесте повратак из повреде, мало ми је и пало самопоуздање при шуту, неко време ми је било тешко. Нисам могао да ухватим прави ритам и то је било фрустрирајуће јер сам тако желео да видим лопту како улази у кош и да играм добро. Наравно, то сви желе. Говорили су ми да се смирим, да ће игра доћи, да пустим да се све одвија својим током и да играм игру коју знам да играм, онда ће све бити у реду“ изјавио је Томпсон који је потом објаснио које квалитете има.

“Добар сам у шуту, у стању сам да креирам и за себе и за саиграче – у последњој утакмици против Цедевите осетио сам да коначно хватам ритам. Нажалост, нисмо победили, али осећао сам се комфорније на улазу и отварао сам простор саиграчима после продора. За мене је најважније самопоуздање – тренер верује у мене, увек ми говори да шутирам, али и мени је било потребно да напокон видим лопту како улази у кош како бих се боље осећао. Задовољан сам улогом у тиму коју ми је тренер поверио“.

Звезду је напустила цела петорка, али Рајан верује да ће се нови играчи брзо уиграти.

“За то нам неће бити потребно много времена јер се добро слажемо и на терену и ван њега. Држимо се заједно, чујемо се, излазимо на вечере, а то је увек важно и за хемију на паркету. Лука је прави капитен, Софо је најстарији и вођа је – имамо јако језгро које помаже осталима, поготово млађима који су добили нешто већу шансу, делом и због повреда. Генерално смо сјајан тим“, истакао је Томпсон за „Б92“.

Повезане вести

Leave a Comment