Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда прошла „кланицу“ на Бањици уз бомбу Грујића, за десету у низу и +14 у односу на Партизан!

Црвена звезда је након пет година играла на Бањици против Рада и успела да победи, евроголом Марка Грујића, трећим у исто толико последњих утакмица, и погоцима Михаила Ристића и Александра Катаија, у финишу меча. Наш високи везиста је послао лопту у мрежу Будаковића са преко 25 метара. Био је то гол који ће се вртети на спортским ТВ каналима, не само на овим просторима. Ритић је ушао у игру уместо Срнића и након сјајне асистенције Катаија у самом финишу погодио мрежу. Четири минута касније, и сам Катаи је погодио, после доброг центаршута Плавшића. Наш тим је био бољи током целог сусрета, извео 18 корнера, упутио велики број удараца ка голу противника и сасвим заслужено славио.

Црвено-бели су нападали од првог судијског звиждука, извели велики број скраћених корнера и удараца из угла, имали неколико одличних прилика за гол, али до Грујићевог сјајног потеза нису успевали да савладају Будаковића. С друге стране, домаћи нису успевали да се изборе са високим пресингом Звезде и неретко нису могли да изнесу лопту на противнички половину, али су играли веома грубо и оштро, што је резултирало и бројним жутим картонима.

У другом делу, Рад је наставио да бије наше играче, црвено-бели да нападају, преко Катаија, Јовића и Грујића, а коначно је виђен и црвени картон за домаће.

До краја, наш тим је без проблема сачувао предност из првог полувремена, повећао је у финишу утакмице и славио десету узастопну победу, за предност од 14 бодова у односу на Партизан.

13. коло Супер лиге

РАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (0:1)

Стадион: Бањица

Стрелац: Грујић у 40, Ристић у 88. и Катаи у 92. минуту

Судија: Стоиљковић

Рад: Будаковић, Ђурић, Љубинковић, Мараш, Прљевић, Видић, Трнинић, Ђенић, Веселиновић Ненадовић, Лутовац. Тренер: Милановић

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Јовановић (Мбођ), Ибањез, Доналд, Грујић, Срнић (Ристић), Плавшић, Катаи, Виеира (Јовић). Тренер: Божовић

Звезда је већ у првих неколико минута показала да ће наставити у истом стилу као и у претходним утакмицама, изузетно агресивно и нападачки, уз пресинг на половини ривала.

На самом старту, Будаковић је зауставио ударац Виеире, а затим и у два наврата покушаје Марка Грујића, прво главом, у 6. минуту, а затим и са 10-ак метара, у 8. Звезда је константно нападала, изводила корнере и слободне ударце у близини шеснаестерца Грађевинара, али је Будаковић спашавао своју екипу.

Само два минута касније, Звезда је за десетак секунди успела да се, захваљујући Марку Грујићу трансформише из свог у противнички шеснаестерац, лопта је прошла неколико пута кроз казнени простор Рада, али је на крају Катаи шутирао преко гола.


У 15. минуту, сасвим изненада, Денић се нашао у прилици, али је Кахриман интервенисао први пут на данашњој утакмици. Након тога, покушавали су Плавшић, Катаи, Виеира, извео је наш тим још неколико корнера, али без правог резултата, па се ушло у нешто мирнији период утакмице. У 28. минуту, Катаи је шутирао са 16 метара, али је изблокиран, за 8. корнер Звезде, али није било већих узбуђења.

Играчи Рада играли су веома грубо, добили неколико жутих картона, а било је и неколико кандидата и за другу јавну опомену, већ након пола часа игре.

У 34. минуту веома је лоше стајала одбрана Звезде, али је домаћи тим слабо одиграо у том тренутку, иако је један играч Рада био потпуно сам на 10-ак метара искоса са десне стране од гола Кахримана. Све се завршило ударцем Ђурића далеко преко гола. Покушали су домаћи још неколико пута, али Звездин чувар мреже није морао да интервенише ни у једној ситуацији.

А онда, у 40. минуту – БОМБА! Доналд је одлично пронашао Плавшића на левој страни, овај послао лопту у средини, за Грујића, који се наместио и са преко 25 метара послао бомбу у горњи угао Будаковићевог гола. Није било теоретске шансе да голман домаћих одбрани овај ударац.

До краја првих 45 минута, на повреде су се пожалили Јовановић и Павићевић, а шанси за гол више није било.

stats

На старту другог дела, Лука Јовић је заменио Уга Вијеиру, који је добио неколико удараца од играча Рада у првом полувремену.

Звезда је већ у првих пет минута могла да дуплира предност, а у шансама су били Катаи и Грујић. Катаи је био испред голмана домаћих, имао на другој стативи и Јовића, али је сам завршио акцију, коју је Будаковић зауставио интервенцијом. Након тога, високи везиста је два пута покушао из даљине, а голман Рада је морао добро да се помучи како би спасио свој тим.

Домаћи тим је наставио да бије играче Звезде, а Звезда да напада. Након сјајног продора Катаија, Јовић је покушао са неколико метара, али му је голман добро ушао у ударац и спречио га да постигне гол. Играо се 65. минут.

Само два минута касније, Немања Видић је коначно добио црвени картон, након ко зна којег по реду оштрог старта играча Рада. Нешто касније некажњено је прошао један његов саиграч, након што је повредио Вукашина Јовановића. Заменио га је Мбођ.

До краја утакмице, Катаи и Јовић су имали неколико прилика, али лопта није хтела у гол, све до 88. минута. Тада је након дуге акције Звезде Катаи фантастично проиграо Ристића, који је рутински завршио ту акцију голом и потврдио тријумф нашег тима. Да ту не буде крај, побринуо се управо најбољи стрелац домаће лиге, Катаи, који је постигао леп гол након асистенције Плавшића и поставио коначан резултат.

Повезане вести

Leave a Comment