Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: „Милер ће играти, Цирбес има проблема са леђима“

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Москви, где их у петак од 18 часова очекује тежак дуел 3.кола Евролиге са руским Химкијем.

Екипа Црвене звезде без Дангубића и Митровића, али са појачањима Штимцем и Милером одлази на овај меч освајачу Еврокупа и екипи која је током лета и додато појачана бројним доласцима нових играча, што говори да су амбиције „жутих“ из Подмосковља и у Евролиги врло високе. Тренер Дејан Радоњић пред пут у Русију, ипак се прво осврнуо на велики губитак за кошарку и наш клуб:

„Морам на почетку да изразим саучешће породици Ранка Жеравице, великог тренера, човека који је значајно учествовао у стварању историје клуба какав је Црвена звезда. Кошарка, не само на овим просторима, много је изгубила његовим одласком. Често је долазио на утакмице у Пиониру, и разговори са њим након мечева били су право задовољство и искуство за мене. Искрено, као и сви ми који смо у кошарци, жалим због његове смрти“, било је прво што је рекао тренер црвено-белих.

О квалитетима Химкија стручни штаб Црвене звезде је добро упознат:

„Идемо у госте екипи која је освајач Еврокупа. Ангажовањем играча највећег рејтинга у Европи, показују да имају велике амбиције и у Евролиги. Конкурисаће за сам врх, колико могу, показали су већ против Реала на старту такмичења. Међутим, након пораза од Бајерна у Минхену, сигурно ће показати реакцију, и жељу да одиграју што боље. Ми ћемо покушати да одиграмо добар такмичарски меч, али нас сигурно очекује тежак посао“

Ситуација у екипи је након серије повреда, боља, али има разлога за бригу:

„Са нама је кренуо и Владимир Штимац, после неколико добрих тренинга и периода аклиматизације Квинси Милер ће сигурно играти у Москви, и надам се да ће то дати додатни мотив играчима. Разлог за бригу је повреда Маика Цирбеса који има проблема са боловима у леђима, али се надамо да није у питању ништа озбиљно“.

Стефан Јовић очекује од екипе да одигра борбено, мотивисано, али улогу фаворита препушта домаћину:

„Изузетно јак и квалитетан тим. Незванично, имају највећи буџет од свих тимова у Евролиги, што довољно говори о њиховим амбицијама. Довели су одлична појачања, остали су Копонен и Рајс који су били носиоци игре и у претходној сезони. Под кошем су ту Огустин и Дејвис, ту је и Тодоровић, много добрих играча. Све ово говори да су спремни да направе озбиљан искорак у Евролиги. После Бајерна и пораза, сигурно желе да одиграју мотивисано, на нама је да одговоримо, одиграмо добру утакмицу, и извучемо неке добре ствари које би произашле из те утакмице. Ипак, Химки је фаворит у овом мечу“ рекао је Јовић.

Након два одиграна кола у групи А у којој се налазе и црвено – бели, све екипе имају по једну победу и један пораз. Екипа Химкија и Црвена звезда до сада су се два пута састајали у званичним мечевима, 2007. године у тадашњем УЛЕБ Купу, а Звезда је славила у оба дуела. У Београду је било 89:77, док је у предграђу Москве било 93:76 за црвено – беле.

Меч се игра у петак од 18 часова у „Крyлатскоyе спортс палаце“.

Повезане вести

Leave a Comment