Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: „Стразбур је озбиљан кандидат за ТОП16 фазу“

Кошаркаше Црвене звезде Телеком након победе над Бајерном у Минхену очекује ново гостовање, екипи Стразбура, у 6. колу Евролиге у дворани Ренус Спорт, у четвртак 19. новембра, 20:45.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у среду у раним јутарњим часовима преко Штутгарта у Стразбур, где их у четвртак у дворани Ренус Спорт, очекује дуел са француским вицешампионом Стразбуром.

Изабранике тренера Радоњића очекује врло тежак меч, против екипе која је посебно на свом паркету, показала да је у стању да побеђује и фаворите и кандидате за Фајнал Фор, попут Фенербахчеа и Реала.

Београђани су славили на почетку нове сезоне у Евролиги (81:59), али ће се овај дуел играти у другачијим околностима, него премијера у „Комбанк Арени“:

Маик Цирбес: „Очекује нас јако тешка утакица, са тимом који је добар на свом терену. Победили су Реал прошле недеље, и Фернербахче на премијери. Прва утакмица није мерило за ово што нас очекује у Франуцуској. Јесмо победили убедљиво, али сада играмо тамо, и то је највећа разлика. Сваки тим је бољи на свом паркету, посебно када имате такву атмосферу и навијаче који вам дају додатну енергију.“

Бранко Лазић: „Пуно тога се променило и издешавало од наше прве утакмице у Београду. И тада и сада очекује нас меч са њима, а поле пораза у АБА лиги. Показали су се као јака екипа на свом терену, победили су и Фенербахче и Реал. Сигурно је да нас тамо очекује тежак меч, али покушаћемо да победимо у Фрацуској и направимо крупан корак ка ТОП 16 фази. Почео сам да тренирам са екипом, надам се да ћу моћи да помогнем екипи у пуној мери.“

Тренер Дејан Радоњић: „Пре почетка такмичења у Евролиги, Стразбур је анализиран као неко ко у овој групи треба да буде „само“ учесник. Ми смо први меч одиграли добро, чак и одлично, надиграли смо их у потпуности. Међутим, након тог првог меча Стразбур је показао да се ради о озбиљном тиму који има озбиљан квалитет, и који може да савлада сваког противника, па и Реал и Фенербахче, и то поприлично убедљиво и лако. Сада су озбиљни кандидати за ТОП 16 фазу, у добром су тренутку, и у бољој позицији од нас, у смислу да нису играли првенствену утакмицу током викенда, и да потпуно спремни и одморни дочекују овај дуел, што код нас нијRе случај. Желимо да одиграмо добру утакмицу, да будемо конкурентни, и на првом месту комплетнији, али у овом тренутку не могу са сигурношћу да кажем у коликој мери ћемо моћи да рачунамо на капитена Бранка Лазића“.

Екипа ће током боравка у Француској, бити смештена у хотелу „Хилтон Стразбур“, предвиђена су два тренинга у Стразбуру, а екипа се у Србију враћа већ у петак у преподневним часовима.

Повезане вести

1 comment

dexy122 нов 18, 2015 at 16:23

Samo napred momci. Ja verujem u vas. Ako smo ih dobili kod kuce onolikom razlikom, mozemo ih dobiti i u gostima. Ako vec ne mozemo, bar da bude na jednu loptu do kraja. Nema predaje. Miler, Jovic i centri najvazniji. Ostali da pomognu.

Reply

Leave a Comment