Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Лекић се преселио из Шпаније у Индију

Дејан Лекић, некадашњи голгетер Земуна и Црвене звезде, каријеру је наставио у индијском суперлигашу Атлетику из Колкате.

Лекић прошле сезоне није био у првом плану у Еибару, за који је на 17 од 18 одиграних утакмица у Примери улазио са клупе, па је растанак био неминован, а након краће паузе потписао је једногодишњи уговор са клубом из Индије за који је већ дебитовао на утакмици против Ченаја (2:1), када је у надокнади времена заменио стрелца победоносног гола Ијана Хјума.

У екипи из Колкате играју бројни шпански фудбалери међу којима су од познатијих имена бивши члан мадридског Реала Борха Фернандез, некадашњи фудбалер Ливерпула и Виљареала Хосеми, затим Хајме Гавилан, искусни голман Хуан Калатајуд, а ту је и доскорашњи португалски репрезентативац Хелдер Постига.

Лекић је био најбољи стрелац Црвене звезде у сезони 2009/10 са 12 погодака у Супер лиги Србије, а затим је играо за Осасуну, Генчлербирлиги, Спортинг из Хихона и Еибар, а 11. фебруара 2012. године посебно га је запамтио тадашњи голман Барселоне Виктор Валдес, кога је два пута савладао у тријумфу Осасуне од 3:2. Пре тога је матирао и његову резерву Хозеа Пинта у Купу Шпаније у поразу од Барсе резултатом 1:2.

Повезане вести

Leave a Comment