Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Милер: Публика је луда, а одбрана је пресудила

Још једна феноменална партија Квинсија Милера дала је крила црвено-белима да сруше другопласирани тим у групи, једну од најбољих екипа у Европи и приближе се пласману у Топ 16 фазу, што је пре само неколико седмица била немогућа мисија.

Звездин крилни центар постигао је 25 поена, уз седам скокова, три блокаде, по две асистенције и украдене лопте и забележио 29 индексних поена, а закуцавањима, тројкама и ефектним погоцима је дизао публику на ноге. Управо су навијачи још једном одушевили Милера:

– Публика је луда, али наша одбрана је на крају пресудила. Увек на крају одлучује одбрана. Губили смо у неколико наврата, али смо пронашли начин да тријумфујемо. То је било најважније на крају, све остало није битно.

Квинси је прокоментарисао и фантастично закуцавање у финишу, када је после промашаја саиграча прикуцао лопту у НБА стилу и изазвао делиријум на трибинама:

– Само сам кренуо према кошу. Нисам знао шта ће Цирбес урадити, а затим сам стигао до лопте и закуцао. Признајем да ме је то “напалило“. Желели смо победу.

Милер је похвалио и свог сународника Маркуса Вилијамса, који се на овој утакмици вратио на терен после шестомесечне суспензије.

– Одличан играч. У то сам се уверио и на тренинзима последњих недеља. Имамо сјајну сарадњу и срећан сам што је у тиму. Изванредан је, у то нема сумње.

Често се дешава да Милера понесе сјајна атмосфера на утакмицама Црвене звезде у Евролиги, па се не либи да покаже колико му је драго када у таквим ситуацијама тројком или атрактивним поготком публика додатно прокључа.

– Врло сам емотиван, јако желим да победим и то показујем, тако да се то константно примећује у мојој игри.

Невероватним партијама Квинси Милер полако постаје један од лидера елитног такмичења. Већ је избио на треће место листе најбољих стрелаца Евролиге са 17,5 поена у просеку, други је блокер најелитнијег европског такмичења са 2,33 рампе по утакмици, осми најкориснији кошаркаш у Евролиги са 17,8 индексних поена и 12. скакач са 6,5 ухваћених лопти по мечу.

Повезане вести

Leave a Comment