Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Комеморација Срђану Калемберу у петак

Комеморација поводом смрти једног од оснивача СД и КК Црвена звезда, Срђана Калембера, одржаће се у Медија Центру ФК Црвена звезда, у петак 5. фебруара у 10 часова.

Великан Црвене звезде и оснивач СД Срђан Калембер, биће сахрањен у петак у 12.30 на Новом Гробљу у Београду.

Комеморација поводом смрти чика Срђе, човека који је толико много дао КК Црвена звезда, и целокупној црвено-белој породици, биће одржана у петак од 10 часова у Медија центру ФК Црвена звезда.

На комеморацији ће се од Срђана Калембера опростити представници СД, КК, КСС, али и свих осталих клубова унутар велике звездашке породице.

Срђан Калембер је у свакој прилици, показивао своју величину, ведар дух, али на првом месту, љубав према Црвеној звезди. Ако је неко могао и имао пуно право да је назива „својом“ то је уз неколицину људи, био он.

Многи млађи заљубљеници у црвено-белу боју, нису имали праву прилику да упознају Чика Срђу, човека који је основао Црвену звезду, клуб који данас прате и за који навијају милиони људи.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzsrdja-kalember-in-memoriam-3

У последњих неколико година, Срђан Калембер се све мање појављивао у јавности, а када се појављивао, био је спреман да прича о својој Црвеној звезди сатима. Отварао је своју ризницу сећања, у којој је било свакаквих података. Знало се да Чика Срђа непогрешиво и у осмој деценији, зна све, почев од првог састанка у Београду на коме је рођена идеја о настанку Црвене звезде, прављења првог терена на Малом Калемегдану, првих победа после 2. светског рата, па до великих победа и титула данашњих генерација.

Једно од последњих појављивања у јавности, Срђана Калембера било је гостовање у емисији Радио Београда „Спортски Споменар“ новинара Мирослава Нешића 21. новембра 2010. године.

КК Црвена звезда добио је аудио запис ове емисије, љубазношћу њеног аутора Мирослава Нешића, и наредних дана ће поставити на свој Јутјуб канал, Фејсбук страницу и званични сајт клуба, као још једно сведочанство о величини Срђана Калембера.

Повезане вести

Leave a Comment