Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Црвено-бели одиграли меч хуманитарног карактера у Жабљу

Рукометаши Црвене звезде у среду су гостовали у Жабљу, где су одиграли утакмицу поводом 60 година од оснивања ЖСК-а, а у исто време је сусрет имао и хуманитарни карактер.

Пре почетка утакмице одржана је свечана скупштина клуба на којој су уручена признања и захвалнице заслужним члановима ЖСК-а у претходном периоду.

За сусрет са лидером српског шампионата владало је велико интересовање. У хали се окупило око 1.000 гледалаца и све је било спремно за спектакл. Гости из Београда су на полувремену имали три гола предности, али је домаћин показао да поседује врло добру екипу, која има перспективу за још боља остварења у будућности. Иако је резултат у оваквим утакмицама у другом плану, састав из Жабља је у наставку анулирао заостатак и на крају успео да стигне до минималне победе.

Најефикаснији актер сусрета био је Урош Бојанић са 11 голова, а у тиму из Жабља пратили су га Ненад Грујичић и Александар Николић са по четири поготка. У екипи Црвене звезде још једном се истакао млади Алекса Кљајић, појачање црвено-белих из Црвенке, који је постигао шест голова, док су по четири пута мрежу погађали Александар Драгутиновић и Урош Радосављевић.

Меч је имао хуманитарни карактер, јер је цео приход од продатих улазница и сакупљених добровољних прилога отишао као помоћ у лечењу Дејану Шабановићу, дечаку из Госпођинаца.

ЖСК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 35:34 (15:18)

Жабаљ – Гледалаца: 1000. Судије: Мандић и Ковачић (Нови Сад). Седмерци: ЖСК 4 (4), Црвена звезда 4 (4). Искључења: ЖСК 6, Црвена звезда 6 минута.

ЖСК: Стевановић, Боснић 2, Козомора 2, Грујичић 4, Николић 4, Макитан 1, Чутура 1, Смољан 1, Кнежевић 1, Маријановић 3, Билић, Регодић, М. Бојанић 1, Ђурић, М. Жарковић 1, Л. Жарковић 3, Нинковић, Драгољевић, У. Бојанић 11 (4), Спремо.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јелинић, Бојичић 2, Радосављевић 4 (1), Шотић 3 (1), Гачевић 2, Столић 1, Чоловић, Милосављевић 1, Настић, Тодоровић 3, Николић 3, Мандић 2, Бабић, Кљајић 6 (2), Леовац 3, Златановић.

Повезане вести

Leave a Comment