Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОстало

Атлетика: Млађи јуниори шампиони, млађе јуниорке вицешампионке

У недељу 08. маја одржано је екипно првенство Србије за млађе јуниорке и јуниоре. Домаћин такмичења био је АК „Војводина“, Нови Сад.

Мушка екипа Клуба у борби против Војводине, Партизана, Земуна… дошла је до првог места и највишег победничког постоља. Екипу су чинили: Никола Ковачевић, Урош Ивановић, Сава Ступаревић, Ђорђе Деспотовић, Никола Анастасијевић, Лука Бабић, Немања Гордић, Јасмин Халили, Стаменковић Ђорђе, и Лука Милановић.

Од прве дисциплине повео је АК Црвена звезда. 110м препоне Урош Ивановић истрчао је за 15,03 с и оставио иза себе Стефана Јакишића из Партизана и Димитрија Новаковића из земунске Младости. Предност Црвене звезде истопила се након трке на 100м где је сјајни Василије Ђуровић из Војводине истрчао 11.15с и оставио иза себе Душана Јурошевића из Земуна, нашег Николу Ковачевића и Тасић Марка – од ове године члана београдског Партизана. Ређале су се дисциплина а Војводина и Звезда смењивале у вођству. Новосађани су однели победу у скоку у даљ, бацању кугле, али је Звезда надокнадила бодове у тркама на 1500 и 3000 метара као и скоком у вис Јасмина Халилија прко 2.01м. На крају пред саму трку штафета остало је само да се потврди победа Црвене звезде.

Одлична је била и женска екипа Клуба. Предвођени нашом најбољом бацачицом кугле, Саром Огњеновић која је још једном потврдила норму за ЕП, до самог краја водила се неизвесна борба са АК Војводина за прво место. На крају, пресудила је дисциплина 800 метара. Нажалост због вируса које су „зарадиле“ на припремама две наше такмичарке нису смеле да стартују. Ипак, честитамо члановима АК Војводина на титули и фер и спортској борби.

Екипу АК Црвена звезда чиниле су: Јована Петровић, Ангела Илић Рончели, Марија Лукић, Мина Гајић, Јована Савићевић, Анђела Балиновац, Сара Огњеновић, Љубица Брековић и Марта Кљајић.

Билтен са такмичења мижете преузети на линку испод текста:

SLUŽBENI REZULTATI eps ml.juniori

Повезане вести

Leave a Comment