Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниори на завршном турниру Евролиге у Берлину

Јуниорски тим КК Црвене звезде Телеком од среде у Берлину, на завршници „Адидас Неxт Генератион“ турнира. Противници Лијетувос Ритас, АЛБА и Реал из Мадрида. Мечеви се играју у четвртак,петак и суботу од 13 часова у дворани „Спортфорум“ у Берлину. Завршница у „Мерцедес Бенц Арени“.

Јуниорски тим КК Црвена звезда Телеком путује у среду у поподневним часовима у Берлин где ће се од четвртка до недеље одржати јуниорски турнир Евролиге.

Црвено-бели предвођени тренером Александром Глишићем и ове године имају велике амбиције, подсетимо, екипа Црвене звезде је у претходне две сезоне освајала турнир (Милано) и друго место (Мадрид) играјући финалне мечеве са екипом Реала из Мадрида, који ће се и ове године наћи на завршном турниру.

Осим ова два тима, за трофеј ће се ове сезоне борити још један српски тим – Мега Лекс, као и литвански великани Жалгирис и Лијетувос Ритас, тим познате француске кошаркашке академије „ИНСЕП“, Барселона и домаћа „АЛБА“ из Берлина.

Екипу Црвене звезде Телеком, која је право да учествује на овом турниру „Адидас Неxт Генератион“ обезбедила победом над сарајевским „Спарсима“ у Железнику, представљаће у Берлину:

Петар Ребић, Алекса Ускоковић, Иван Ћоровић (капитен), Милан Радаковић, Урош Илић, Стефан Момиров, Срећко Гашић, Бориша Симанић, Алекса Раданов, Матија Радовић, Стефан Ђорђевић и Владимир Ковачевић.

Екипу ће са клупе предводити тренер Александар Глишић са помоћницима Стеваном Мијовићем, Јаном Сталманом, кондиционим тренером Мирославом Ћушићем, док су вође пута Александар Змијањац и Милан Сарић.

Тренер Александар Глишић:
„Црвена звезда увек има највише амбиције, па ће тако бит ии на овом турниру у Берлину. Ово је изванредна прилика за наше играче да се упореде са најбољим вршњацима у Европи. Озбиљно смо се спремили за овај турнир, уосталом као и за онај квалификациони у Железнику који смо освојили. Идемо у Немачку да достојно репрезентујемо Србију и Црвену звезду. Биће много квалитетних тимова, две шпанске, две литванске екипе, мотивисани смо да направимо добар резултат и даћемо све од себе да тако и буде у Берлину”

Алекса Раданов:
„Идемо у Берлин без страха, имамо искуство из прошлих сезона и очекујемо најбоље. Екипе у групи и на целом турниру су јако добре, АЛБУ знамо из Железника, Реал је променио састав, док се о литванској школи кошарке зна све, Лијетувос Ритас се враћа после неколико сезона одсуствовања са оваквих турнира. Идемо да се надмећемо са најбољима, утакмицу по утакмицу, и очекујемо најбоље”

Црвено-бели ће одмах по доласку у Берлин, тренирати у дворани „Спортфорум“ у Берлину, где ће се играти и мечеви по групама. Екипа Црвене звезде Телеком први меч игра у четвртак од 13 часова против „Лијетувос Ритаса“, у петак у истом термину следи меч са екипом „АЛБЕ“, док је последњи меч у групи, у суботу, такође од 13 часова реприза два последња финала, са екипом Реала из Мадрида.

У случају пласмана у саму завршницу, црвено-бели ће тај меч одиграти у дворани „Мерцедес Бенц“ у којој се играју утакмице сениорског полуфинала Евролиге.

Повезане вести

1 comment

Pera мај 11, 2016 at 22:33

Aleksa Stepanovic iz Sparsa prioritet u dovodjenju u klub.

Reply

Leave a Comment