Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Пораз ватерполиста на почетку финалне серије

Ватерполисти Црвене звезде нису успели да искористе предност домаћег базена у првом мечу финала плеј-офа. Црвено-бели су поражени од Партизана резултатом 6:12 (0:1, 1:2, 4:5, 1:4) и сада су под императивом победе на гостовању у среду уколико мисле да врате серију на Ташмајдан.

Без организованог навијања са трибина, у доста чудној и неочекивано мирној атмосфери протекао је још један дерби. Чврсте одбране су условиле да мреже дуго мирују у првој деоници и тек пред крај првог периода игре Ђорђе Лазић доводи госте у вођство.

Црвено-бели се нису снашли у многим повољним ситуацијама у којима би или уследила грешка, промашај или одбрана Ристичевића, док је на другој страни Краљ био сигуран испред Звездиног гола. У другом периоду црно-бели успевају да постигну још један гол преко Драшка Гогова, да би домаћи тим прекинуо свој пост тек након половине друге четвртине када је Александар Андрејевић потпуно надмудрио одбрану ривала са десне стране и без гледања на ефектан начин, ноншалантно затресао мрежу смањивши на 1:2. Међутим, Гогов је још једном успео да погоди и повиси на 3:1 пред одлазак на одмор.

Треће искључење Радомира Драшовића улило је наду екипи Риста Маљковића да ће у наставку пружити много боље издање. Међутим, од тога није било ништа, Звезда је одиграла далеко испод очекивања и свог реалног квалитета. Драшко Гогов је радио шта је хтео, погодивши за 4:1, да би Филип Кљајевић смањио на 2:4, а затим Гогов још једном тресе мрежу, да би Јакшић повисио на 6:2.

Црвено-бели головима Срђана Аксентијевића и Драгана Драшковића смањују на 4:6 и остављају наду за велики преокрет, али Танасковић и Гогов поново враћају +4 (8:4), да би Стефан Илић смањио на 5:8 пред одлучујући период. На крају Гогов егзибиционим потезима отклања све дилеме око победника и постиже сам више голова него цео тим Црвене звезде. Потпуно разочарање и што се тиче изостанка Делија, као и партије црвено-белих, који ће у реваншу морати много боље како би продужили серију и изборили мајсторицу.

Црвена звезда – Партизан 6:12 (0:1, 1:2, 4:5, 1:4)

Београд – Базен Ташмајдан. Гледалаца: 1.200. Судије: Путниковић и Голијанин. Играч више: Црвена звезда 11 (3), Партизан 8 (4). Два играча више: Црвена звезда 1 (0). Петерци: Партизан 1 (0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Краљ (8 одбрана), Јанковић, Поповић, Репановић, Кљајевић 1, Рацков, Аксентијевић 2, Андрејевић 1, Илић 1, Танкосић, Драшковић 1, Пековић, Тодоровски, Јовић. Тренер: Маљковић.

ПАРТИЗАН: Ристичевић (8 одбрана), Гилен, Тикас, Манојловић, Суботић, Драшовић, Гогов 7, Јакшић 2, Вицо, Танасковић 2, Лазић 1, Асановић, Бракочевић, Радојевић. Тренер: Вујасиновић.

Реванш је на програму у среду на Бањици са почетком од 19 часова, када ће Звезда покушати да узврати на гостујућем базену и избори трећу утакмицу.

Повезане вести

Leave a Comment