Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеСпортско Друштво

СД Црвена звезда на челу пројекта „Пут Шампиона“

Спортско друштво Црвена звезда као члан је међународног удружења ЕМСА (Европско удружење мултиспорт клубова), покренуло је пројекат „Пут Шампиона – Sport & Support“, чији је покровитељ Европска унија, а све у оквиру европског програма за образовање, обуку, младе и спорт „ЕRASMUS +“.

Пројектом „Пут Шампиона – Sport & Support“, Спортско друштво Црвена звезда наставља блиставу традицију спортског просветитељства, а наши спортски радници и овога пута, чине све да визија Српско друштво – спортско друштво буде што више реална слика наше нације, као део спортског друштва, Европе и Света – рекао је Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда.
Током протеклих годину дана кроз пројекат „ Пут Шампиона – Sport & Support“ је реализовао више различитих спортских манифестација у сарадњи са спортским установама и органима локалне самоуправе.
Нагласио бих одличну сарадњу са градом Београдом односно општинама и школама у којима је пројекат реализован, а све уз помоћ и логистичку подршку клубова Спортског друштва Црвена звезда. Кроз посете школама представили смо спортове који су заступљени у нашој црвено белој породици.
Учесници пројетка Пут  шампиона између осталих активности, организовали су и фудбалски меч у Ресавици, као и посету омладинском погону Џудо и Рукометном клубу Црвена звезда.
Жеља нам је да стигнемо у свако место у Србији. Популаризација спорта је у првом плану. Изузетно је важно да је спорт доступан свима сваком становнику наше земље. Спортом треба да се баве сви, бар на нивоу од 60 минута током сваке недеље. О спорту треба да размишљају сви, не због врхунских резултата, већ због чињенице да тако добијамо здраву нацију. Управо то је наш задатак, свих спортских радника и свих волонтера да читаву нацију окрену ка спорту односно здравим навикама. Управо зато смо и били присутни и на овогодишњем Београдском маратону.
Пројекат се реализује под покровитељством Европске уније, Министарства за омладину и спорт и Спортског друштва Црвена звезда.
С поносом истичем да су се овој акцији придружили и наши трофејни спортисти Виктор Јеленић, Наташа Ковачевић, Ненад Перуничић и млади Немања Мајдов. Ово је уједно идеална прилика да најавим да је ово само први део великог пројекта чији је примаран циљ пре свега здравље нације – закључио је Игор Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment