Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Божовић пред Лудогорец: „Годину дана смо се борили да играмо овакву утакмицу!“

Још нешто више од 24 сата остало је до тренутка када ће Београд и Маракана постати центар света за све Звездаше. Реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона игра се сутра, 02. августа, на стадиону „Рајко Митић“ са почетком од 20:30.

О припремама за овај меч говорио је тренер Црвене звезде, Мидораг Божовић.

– Годину дана смо се борили да дођемо у ситуацију да играмо једну овакву утакмицу. Велико је задовољство што су играчи успели да доведу клуб до овог момента. Овом победом можемо да обезбедимо Лигу Европе, можда и да се надамо нечему вишем. Неће бити лако, противник је квалитетан и радиће све што је у њиховој моћи да направе резултат, али надам се да ћемо имати више снаге и среће. Играћемо на победу, а до ње се може доћи на разне начине. Није битно како, битно је да извучемо добар резултат који нас води даље. Не бих ову утакмицу прогласио утакмицом деценије, столећа, а то увек радимо на овим просторима. То је утакмица која може много да нам донесе, а не може клуб да престане да функционише ако не дај Боже не победимо – рекао је Миодраг Божовић.

Утисак новинара је да је Црвена звезда била ближа победи у Бугарској, док тренер Звездиног сутрашњег ривала мисли другачије.

– Лакше је хладне главе анализирати утакмицу. Чињеница је да је Лудогорец био бољи у првом полувремену. Имали су иницијативу, али, без неких стопостотних ситуација. Постигли су гол, али у другом делу смо ми били бољи и код резултата 2:1 смо имали пар контранапада где смо морали боље да одиграмо. Могли смо да постигнемо и трећи гол и доведемо их у незгодну ситуацију. Мислим да је резултат 2:2 био најмање реалан.

Звездином тренеру се не допада то што се око стадиона ствара атмосфера као да је ова утакмица историјска.

– Прошао сам толико утакмица и могу да поновим да сам срећан што смо дошли у ову ситуацију. Желим да пренесем то на играче, да не би било нервозе. Атмосфера око стадиона је таква као да ће да буде смак света. Код мене нема толико притиска, а играчи верујем да осећају притисак. Публика може да буде тај 12. играч као што је увек била и да нам помогне да прођемо даље. До сада, као тренер, био сам три пута у финалу Купа, као играч једном, и пенали се никад не вежбају, пенали се шутирају главом, а не ногом. Надам се да нећемо шутирати пенале – рекао је Гроф, истакавши да нема дилеме око састава тима.

Звездин тренер је замољен да прокоментарише странце, и њихову улогу у стварању Звездиних резултата.

– Када се нешто направи, неки мали успех, а ово је за нас мали успех, одмах почињу да се јављају они који су завидни и почиње прича о Звездиној деци. Жао ми је што нема толико Звездине деце као што би требало, дај Боже да Звезда може да игра само са играчима из своје школе и да прави резултате, али то ни у свету није могуће. Ни велики клубови не могу тако, сви играју са већином играча који нису поникли у њиховим школама. Странци су нам помогли. Могу да поменем једног који је потпуно променио нашу игру и повезао редове, а то је Мичел Доналд. Имали смо добре појединце, али нисмо били оркестар, док се он није појавио. Ибањез је био један од најбољих играча, као и Хуго Виеира. Треба да радимо још и треба доводити странце који праве квалитет. Наше утакмице углавном нису досадне – рекао је Божовић.

Повезане вести

3 comments

Ivan авг 1, 2016 at 17:27

Gazi bre bugarsku bagru.. mnogo su se uziveli anonimusi sto su dva puta na srecu dobili grobare.. sutra ce da se suoce sa realnoscu.

Reply
Delija Makedonac авг 1, 2016 at 17:11

Samo hrabro! Sutra je Sv. Ilija, a ja ne pamtim kada smo zadnji put izgubili utakmicu na tako veliki dan. Svi u napad, ajmo, ajde!!!

Reply
Zoran Čačak авг 1, 2016 at 17:11

Trba igrače izolovati od navijača uprave i novinara.HLADNE glave ući u meč i uz savete Grofa neće biti problema.Garantujem.

Reply

Leave a Comment