Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Таково – Црвена звезда 1:4

Стадион: СД „Таково“
Гледалаца: 2000
Судија: Стефан Јевремовић
Стрелци: Живковић (пен) у 71. минуту за Таково, а Евандро у 41., Мезенга у 68. и 84. и Каду у 89. минуту за Црвену звезду.

ТАКОВО: Хађић, Миловановић, Керкез, Николић, Живковић, Микић, Милошевић, Вујовић, Радуловић, Елек, Ђуровић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Весић, Микић, Рељић, Ћосић, Савио, Ковачевић, Димитријевић, Евандро, Јанковић, Вешовић, Калуђеровић.
Резерве: Бајковић, Игњатијевић, Петковић, Чаушић, Каду, Јеремић, Мезенга, Борха. 

Црвена звезда је у пријатељском мечу одиграном у Горњем Милановцу, пред око 2000 навијача савладала Таково резултатом 4:1.

Почетни ударац извео је Владица Поповић који се том приликом и захвалио домаћинима на гостопримству. На самом почетку утакмице, Звезда је имала неколико прилика. Најпре је у шестом минуту Вешовић након продора упутио повратну лопту ка Димитријевићу који је шутирао са дистанце, али поред гола. Већ у следећем нападу, Јанковић је послао одличну лопту ка Калуђеровићу, створивши му прилику да се нађе „очи у очи“ са голманом Такова, али је наш нападач шутирао право у њега.

Звезда је наставила са нападима. Расположени Вешовић је поново ушао у казнени простор са леве стране, пронашао на супротној страни самог Евандра који је успео да „ухвати“ волеј, али је голман Хађић ногама успео да интервенише. Евандро је и минут касније имао покушај – овога пута, лопту је добио са десне стране од Микића, успео је да се ослободи двојице играча Такова, али је шутирао право у голмана. Након те две, Евандро је имао и трећу, најбољу прилику, која је уследила након одличног продора Вешовића који се ослободио неколико играча. Млади везиста је потом поново пронашао Евандра који је из прве шутирао са ивице казненог простора, али је лопта погодила пречку.

У 24. минуту, Вешовић је фаулиран на самој ивици казненог простора. Слободан ударац извео је Димитријевић, лопта је прелетела преко живог зида, али је голман домаћина крајњим напором успео да је заустави. Минут касније, Евандро је такође покушао да запрети из слободног ударца, али је лопта завршила поред стативе.

У 35. минуту утакмице, данас веома расположени Вешовић поново је одлично пробио на левој страни, ушао у казнени простор, затим и у петерац домаћина, одлучио је да сам заврши акцију али је шутирао право у голмана. Навијачи Црвене звезде су у тим моментима развили транспарент на којем је писало „Милановац навија за Звезду“.

До краја првог полувремена, видели смо још два узбуђења, и поново је главни актер био Евандро. Најпре је у 40. минуту, након напада који се одвијао на десној страни, натрчао на лопту и са шест метара за неколико центиметара пребацио гол. Ипак, три минута касније, Евандро се уписао у стрелце. Калуђеровић је са десне стране пронашао Вешовића на левој који је лепо упослио Евандра на петерцу, а овај прецизним ударцем донео Звезди предност.

У другом полувремену, уместо Ћосића, Микића, Димитријевића, Јанковића и Калуђеровића, на терен су истрчали Петковић који је заузео место штопера, Игњатијевић, Чаушић, Јеремић и Мезенга. Већ након пет минута игре, мрежа домаћина се затресла, тачније, Мезенга је искористио добар центаршут Јеремића и затресао мрежу из непосредне близине, али је помоћни судија подигао заставицу и погодак је поништен. Само минут касније, поново је Јеремић добро центрирао на другу стативу, на лопту је натрчао Вешовић и шутирао из пуног трка, али преко гола.

У 53. минуту, директан црвени картон зарадио је Петковић, након што је као последњи играч одбране фаулирао нападача Такова. Уместо Петковића, у игру је ушао Каду, а Ковачевић је отишао на позицију штопера. Неколико минута касније, Каду је могао да удвостручи Звездину предност. Сјајно је Бразилац шутирао са двадесетак метара, али по други пут на утакмици лопта је завршила на пречки. Након овог напада, Кристијан Борха је заменио данас одличног Марка Вешовића, и одмах је имао одлилну прилику да се упише у стрелце – једну дубинску лопту Борха је примио тако да се приликом пријема ослободио двојице противничких играча. Нашао се „један на један“ са голманом, шутирао је, али је лопта по трећи пут на мечу погодила оквир гола, овога пута стативу. Мрежа Хађића као да је била зачарана, јер је голман Такова у два наврата одличним интервенцијама спречио Јеремића да затресе мрежу.

Ипак, гости су одолевали све до 68. минута, када је Мезенга успео да дуплира предност Црвене звезде. Јеремић се поново добро снашао на боку, упутио оштру лопту на петерац, на њу је натрчао Мезенга и рутински савладао голмана Хађића. Међутим, домаћин је три минута касније успео да постигне гол. Ковачевић је скривио једанаестерац, лопту је на „креч“ наместио  Живковић, и прецизним ударцем савладао Весића за 1:2.

Узбуђењима није било краја. Само два минута након гола Такова, пенал је досуђен и за Црвену звезду. Лопту је наместио до данас непогрешиви реализатор најстрожих казни, међутим опвога оута, Каду је за мало промашио гол. Како се меч ближио крају, Звездине прилике су се ређале – промашивали су редом Борха, Мезенга и Каду, али резултат у тим тренуцима није промењен. Али, јесте у 84. минуту. После идеалног центаршута Кадуа, лопту је добро прихватио Борха и шутирао, међутим одбранио је резервни голман Такова, кратко је одбивши у поље – на њу је натрчао Мезенга, и у паду успео да постигне и трећи, а свој други гол на овој утакмици.

Ни то није био коначан резултат. Звезда је успела да постигне и четврти гол, а овога пута стрелац је био Каду који се на тај начин искупио за промашен једанаестерац. Бразилац је примио лопту на 20 метара, ослободио се на сјајан начин играча, ушао у казнени простор, „лажњаком“ прешао голмана и пласирао лопту у мрежу за коначних 4:1.

Повезане вести

16 comments

marko окт 6, 2011 at 01:06

Umesto da smo „ujedali“ na utakmici sa Radnickim iz KG… istorsili se, i mirno otisli na pauzu… Mi dozvolimo sebi da izgubimo 2 boda! I sad igramo sa kombinovanim prvism sastavom, protiv Takova… Msm lepo je to… Ali da smo dobili Radnici, ovu utakmicu su mogli odigrati i omladinci! Ovako… Pobeda je pobeda, zar je neko sumnjao u neki drugi ishod…!? Medjutim ja sam jos pod utiskom gubitka 2 boda protiv Radnickog!

Reply
Bane окт 5, 2011 at 23:37 Reply
mile окт 5, 2011 at 22:02

Napred zvezda

Reply
Dejo окт 5, 2011 at 21:51

Trebalo bi Robi da ubacis u igru Vesovica ,Mijailovica , Jankovica trebalo bi isprobat u spicu Ozegovica , valjalo bi pocet neki mec sa Mazengom u spicu

Reply
aleksandar kš окт 5, 2011 at 21:29

mogao bi Robi i Ožegovića neki put da ubaci pošto mali igra špica čisto da ga proba.

Reply
lesa окт 5, 2011 at 21:01

ima li neko link ???/

Reply
Nikola окт 5, 2011 at 20:47

Podhitno Vesovica u prvi tim, na levo krilo, umesto indisponiranog Borhe, protiv koga licno nemam nista, naprotiv, covek je jedan od najvecih boraca u nasoj ekipi, i svaka mu cast, veliki je covek, ali bi trebao malo da odmori, i zapita se neke stvari… Deluje uzasno indisponirano, treba mu pauza, dok je Veske neuporedivo pokretljiviji, i brzi, e sad kako ce se snaci… Nadam se dobro…

Reply
kkk окт 5, 2011 at 20:31

petkoviću volino!!!! na prijateljskoj crveni karton!!!!! dokaz koliko nam nije potreban. kovačević najiskusniji i najgori pojedinac, unazad sve od kad je došao. njega ni ne treba ubacivati. mnogo je bolji klinac mijailović. petkoviću i kovačeviću napolje iz naše zvezde!!! adžiću si ti ćorav il šta? pa zar treba da dočekamo derbi sa tom budalom na levom beku?

Reply
lesa окт 5, 2011 at 18:47

ima li snimka golovA ???

Reply
Rambo окт 5, 2011 at 18:40

Jesu ovi iz takova iy srpske lige ili neke drugog ranga takmicenja?

Reply
Aleksandar окт 5, 2011 at 18:23

Kovacevic -.-

Reply
delija окт 5, 2011 at 17:41

kaludjer ni ovima ne moze gol da da…

Reply
nenad окт 5, 2011 at 17:17

Raduju dobra igra Vešovića i Jeremića.Kako je Čaušić odigrao? Zna li neko?

Reply
MarkoFCRS окт 5, 2011 at 17:08

Kakvi su baksuzi ovaj Borha i Kovačević, i na prijateljskoj utakmici Boriša mora promašiti sve moguće, a Kovačević mora penal napraviti. 😀 Al’ zato igra Vešovića ohrabruje… U ovom tekstu, samo Vešović, Vešović, Vešović, Vešović, Vešović, Vešović…. i opet Vešović 🙂

Reply
Лука Поповић окт 5, 2011 at 16:55

nekom i da damo 4 gola 😀

Reply
Nemanja окт 5, 2011 at 16:54

pravo u golmana,pravo u golmana…da mi je znati sta toliko gadjaju golmana,nije mi jasno 🙂

Reply

Leave a Comment