Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Кљајић: „Фабриковање играча за Звезду“

Екипа Сопота (млади тим Црвене звезде), донедавно је била лидер, и то од првог кола, у Српској лиги – Београд (трећи ранг такмичења). За клуб подно Космаја, како нам је казао тренер Сопота Душан Кљајић, наступају Звездини млади играчи, рођени 1991, 1992. и 1993. године. Прошлог викенда у дербију кола, поражени су на гостовању од новог лидера Радничког сa 3:2, у веома узбудљивој утакмици.

„Сви фудбалери Сопота су у ствари играчи Црвене звезде. Чак њих 14 има професионалне уговоре с нашим најтрофејнијим клубом, а десеторица стипендијске. Ради се о талентованим играчима, а најстарији имају свега 20 година. Углавном долазе у Сопот, када више не могу да играју за Звездине омладинце, на даље каљење. И то је, заиста, најбоље за све њих. Уосталом, Стојковић и Чаушић су сада у првом тиму Црвене звезде“, казао је Душан Кљајић.

У договору са челницима клуба, превасходно председником Црвене звезде Владаном Лукићем, главни циљ Сопота је да „фабрикује“ што више квалитетних играча за најбољи Звездин тим, али се истовремено не запоставља ни такмичарски дух.

„Немамо никакав притисак да се боримо за прво место, али ако нам се укаже прилика да на крају будемо најбољи и пласирамо се у виши ранг, свакако ћемо је искористити. То није приоритет, али од почетка смо у самом врху и добре игре и резултати Сопота нас све додатно охрабрују“, казао је Кљајић.

Наредни ривал Сопота је Срем из Јакова. Утакмица ће бити одиграна у Сопоту у недељу у 15 часова.

„Као што и Црвена звезда у свакој утакмици иде на победу, то је и наша обавеза у Сопоту, јер смо практично део Звезде. Тако ће, наравно, бити и на мечу са Сремом. Сав наш рад је подређен томе, да се што више играча Сопота наметне шефу стручног штаба Црвене звезде Роберту Просинечком. Зато и играмо на идентичан начин као и Звезда, у истом систему као први тим Црвене звезде“, закључио је Кљајић.

Повезане вести

10 comments

MILAN KG окт 8, 2011 at 14:13

sta to znaci svega 20 godina to samo kod nas ima da igrac i sa 23 cgobine mlad i talentovan talenat je sa 17 ili osamnaest ako je dobar treba da igra a ne da sde ceka koliko igraca u evropi su 20 gfodina nosioci a samo kod nas su mladi talenti koje treba sacekati

Reply
Vracarac окт 7, 2011 at 17:49

Cujem kako Adzic prica po internetu da je rano za Ozegovica. Nije rano nego je bas na vreme – a poslednji je cas da i on i Vesic odu gde oce, samo sto dalje od Zvezde!!!

Reply
Mladjen окт 7, 2011 at 17:38

Hocu Ozegovica u prvi tim…a kaludjeru da vidim ledja u januaru.

Reply
veliki Zvezdas окт 7, 2011 at 15:36

Treba Sopot da igra sa tri napadaca jer zelimo da filijala Crvene Zvezde igra ofazivni fudbal to vazi i za ostale filijale Crvene Zvezde senijorskog sastava Zvezde

Reply
Vladimir окт 7, 2011 at 17:47

Ne samo za seniorski tim, vec za kompletnu Zvezdinu skolu, svi bi trebali da se privikavaju na „Napadacki fudbal“. To je isto slucaj u svim kategorijama Barselone itd…

Reply
Aleksandar окт 7, 2011 at 15:23

Jeftin, brz, zna da daje golovi i asistencije :

http://www.transfermarkt.de/de/camilo/profil/spieler_172285.html

Reply
dusan nis окт 7, 2011 at 16:10

ma vazi,dajte samo kojica dovedite muka mi je od raznih borha,mezengi itd.

Reply
MarkoFCRS окт 7, 2011 at 20:13

Kojeg Kojića? Je l’ misliš na ono drvo, što se danas protiv Makedonije brukalo? Lik je bio najgori u reprezentaciji danas, a i u Radu ništa ne pokazuje, šta ste se toliko naložili na njega…?

Reply
Luka окт 7, 2011 at 14:07

Inace Sopot je u tom poslednjem mecu protiv Radnickog primio gol iz slobodnjaka i iz penala, dok je treci gol u nadoknadi, Sopot primio sa igracem manje. Igra uopste nije bila losa, iako su porazeni.

Reply
gile окт 7, 2011 at 14:11

jbga ….nema veze tek je pocela liga…

Reply

Leave a Comment